Author Topic: Nemohu rozbehat sqlite mapu  (Read 18712 times)

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Nemohu rozbehat sqlite mapu
« on: August 23, 2011, 15:38:05 »
Ahoj.

Mam nasledujici problem, stahl jsem si soubory cyklomapy ve formatu sqlite (zde viewtopic.php?f=15&t=813 ), ulozil jsem je vsechny na kartu do slozky mapscyklo. Po spusteni aplikace se provede inicializace, ale ejhle po nabehnuti je sice videt cela CR ale "dlazdice chybi", jsou viditelne jenom okolo Plzne,vychod Slovenska a nad Libercem - celkem 3. Pokud treba kliknu na praznde misto a podrzim, tak to normalne napise treba Praha bla bla, proste ze neco pod tim bilym je, ale je to bile misto. Zkousel jsem v sqlite manazer (firefox addon) kontrolovat database integrity check a psalo to, ze jsou ok.

Mam Samsung Galaxy S2 s rootem. Map Cache ve slozce Locus jsem mazal a stejne tak ze spravce aplikaci smazal data aplikace a nepomaha  :( . Kde by mohl byt problem? Mam zakoupenu verzi Locus Pro pres android market.

Jeste puvodne jsem mel vsechny soubory ve slozce maps, ale kdyz jsem z aplikace dal vybrat offline mapy, tak jsem videl jenom par souboru, ale ne vsechny. A posledni info co by snad mohlo vest k rozreseni, po inicializaci jsou puvodni soubory prejmenovany na soubory s priponou sqlite.back - ty maji puvodni spravnou velikost, pak je tam soubor s priponou sqlitedb (coz puvodne byl onen stazeny soubor) a ten ma velikost 24K a pak soubor s priponou sqlite.mark ktery ma 0k. Jsou tam vsak soubory u kterych se neco asi neprovedlo a ty maji puvodni priponu sqlitedb a zadne dalsi okolo sebe nemaji.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline bender

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #1 on: August 24, 2011, 13:34:28 »
Tyto mapy jsem delal ja pomoci MOBAC, na mem Sensation funguje vse bez problemu. Zkusil bych mapy smaznout a jejich instalaci provest znovu. Me zase nekdy Locus necha ve stejnem adresari se *.sqlitedb mapami jeste soubory *.sqlitedb-shm a *.sqlitedb-wal a pak tyto mapy nelze pouzit, dokud se tyto soubory rucne nesmazou.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12438
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #2 on: August 24, 2011, 14:36:28 »
to je zajímavý že tam něco takového při použití SQL databáze zůstává. Zkusil jsem těd přepsat zapomenu opevírání databází i pro zápis pouze na "pro čtení" takže by to mohlo tyhle problémy odstranit, doufám
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #3 on: August 24, 2011, 17:56:29 »
Quote from: "bender"
Tyto mapy jsem delal ja pomoci MOBAC, na mem Sensation funguje vse bez problemu. Zkusil bych mapy smaznout a jejich instalaci provest znovu. Me zase nekdy Locus necha ve stejnem adresari se *.sqlitedb mapami jeste soubory *.sqlitedb-shm a *.sqlitedb-wal a pak tyto mapy nelze pouzit, dokud se tyto soubory rucne nesmazou.

Ahoj mapy jsem mazal nekolikrat i s cache a datama aplikace. Ale jak pise menion v odpovedi vyse,  zkusim zatim na tech filech nastavit readonly jestli to treba neprojde :). Akorat to kopirovani tech 5ti GB tam a zpet je docela sranda.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #4 on: August 24, 2011, 18:38:02 »
Aha tak R/O pro soubory map neni dobrej napad. Neni videt vubec zadna mapa ani v programu zalozka vlastni mapy neni nic, soubory jsou ve slozce maps/cyklo a stejne je to prechroupalo na ty sqlite.back a sqlite.mark , zajimavy je ze porad u 5ti souboru to prechroupani neudela u 2,3,4,10 a 18. Zkusim zkoumat dale.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12438
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #5 on: August 24, 2011, 19:53:20 »
read only jsem nastavil v aplikaci :) .. soubory read only jako takové raději ne ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #6 on: August 26, 2011, 15:16:34 »
:) aha, a v te aplikaci to se mi nahraje az bude update?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12438
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #7 on: August 26, 2011, 15:45:37 »
no jen jsem chtěl říct že jsem nastavil jen čtení z databáze v poslední verzi (nevydané) ... mapy by ti měly fungovat pořád
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #8 on: August 30, 2011, 16:02:24 »
Tak v nove verzi to provadi to same, zase to prejmenovava ty puvodni sqlite soubory  :(. Nelze ti zaslat nejaky log z telefonu, ktery by mohl pomoci?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline pavel_o

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #9 on: September 02, 2011, 15:48:14 »
Ahoj, nevím jestli můj dotaz je k tématu, ale od vydání nové verze programu, mi nejdou načíst mapy které mám v adresáři maps (osobní) ještě v jednom adresáři kvuli načítání celé mapy, abych nemusel překlikávat stále nové čtverce.
Postupoval jsem podle tohoto návodu http://http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=28&t=566 a od vydání nové verze LOCUS již mapy v adresáři nevidí, přestože před tím to běhalo v pohodě.
Nevíte co s tím?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12438
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #10 on: September 02, 2011, 16:20:36 »
no úplně k tématu není ale nevadí. To co říkáš nikdo nehlásil a jak u sebe zkouším vše funguje. Doporučuju tedy buď vymazat v Locus nastavení cache, nebo přejmenovat trošku ten adresář kde máš mapy, čímž dojde (pokud smazání cache nepomůže) k přeinicializování map

ad phula: mám ten samý telefon tak si asi zkusím mapy stáhnout co mi to bude dělat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline pavel_o

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #11 on: September 02, 2011, 20:31:54 »
Tak jsem udelal cos mi radil (smáznul cache, prejmenoval adresář) a jednou se mi podarilo mapy nastartovat. Když jsem Locus vypnul a znovu zapnul opet jsem je jen videl,ale nesli spustit. Nyní už ani po smazáni cache a přejmenování mapy nevidím. Jdou naimportovat spodním + tlačítkem, ale to jsou pak zase jen po dlaždicích a musí se přepínat.
Zjistil jsem, že se ale v adresáři kde jsou jednotlivé dlaždice (jsou to zřejmě ty samé co jsou v odkazu výš) objevili soubory *.sqlitedb-shm a *.sqlitedb-wal a po jejich smazání se znovu objeví i v locusu a jdou normálně načíst.
Takže je to zrejmě úplně stejný problém jako tu řešíte.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12438
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #12 on: September 02, 2011, 20:38:08 »
aha, to koukám. Fajn, dám si to jako prioritu a hned začátkem týdne se na to podívám trošku líp ...

EDIT: hmm ... zkoušely jste stejný mechanismus i s jinými mapami? Pokud ne, zkuste si samostatně v Locusu stáhnout dvě mapy, každou s nějakými měřítky a dát je pak do jednoho podadresáře jestli vám to bude dělat to samé...

něco jsem možná našel ... http://www.sqlite.org/wal.html, a vypadá že je to nějaká specialita SQL databáze která urychluje zápis a čtení ale evidentně by mohla způsobovat problémy na androidu. Takže pokud vám jiné mapy budou fungovat, tak je asi problém v samotné SQLite databázi. Ale ještě na to kouknu ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline pavel_o

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #13 on: September 02, 2011, 21:17:47 »
Tak u stažených map z Locusu to udělá to samé.
Pokud jsou samostatně přímo v adresáři "maps" soubory *.sqlitedb-shm a *.sqlitedb-wal se sice vytvoří také, ale mapy po jednom fungují.
Pokud se dají do adresáře a spojí se, tak se také ty souboru vytvoří a po druhém spuštění již locus nevidí adresář se spojenými mapami.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Hodo65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #14 on: September 02, 2011, 23:36:15 »
Quote from: "menion"
... Takže pokud vám jiné mapy budou fungovat, tak je asi problém v samotné SQLite databázi. Ale ještě na to kouknu ...

Mapama to rozhodně není, mám verzi Pro a ještě minulej tejden to normálně fungovalo, fungovat to přestalo někdy v průběhu tohoto tejdne po aktualizaci Locusu Pro z Marketu. Myslím, že bys měl spíše zapátrat v paměti, co jsi za úpravy dělal v poslední nebo posledních verzích, co by na to mohly mít vliv (bohužel si nevzpoměnu přesně, kdy to začalo takhle blbnout). Jezdím podle Locusu na biku a tenhle tejden bych HTCčko nejradši rozšlapal, pokaždý, když se chci kouknout, kde přesně jsem a kam dál, musím napřed do manažera a vymazat všechny soubory *.sqlitedb-wal (0 bajtů) a *.sqlitedb-shm (32.0 kB). Fajn, pak to jednou jde, vypnu Locus, protože ho nepotřebuju mít stále spuštěnej, ale za dalších pár kiláků musím dělat to samý znova. Tento týden se bohužel aplikace z tohoto důvodu stala takřka nepoužitelnou  :roll:
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »