Author Topic: Nemohu rozbehat sqlite mapu  (Read 18692 times)

Offline bender

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #30 on: September 18, 2011, 18:34:41 »
Ty mapy Cykloatlas CZ+SK komplet jsem si vyrobil v MOBACu původně pro vlastní potřebu. Nicméně na základě http://http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?p=1110#p1110 jsem se je rozhodl poskytnout i ostatním. Mně to v současné verzi Locusu Pro funguje absolutně bez problémů, ale je možné, že na jiných zařízeních se to chová podivně. Pro další případné testování sem nebudu samozřejmě dávat znovu odkaz (respektuju pravidla tohoto fóra), ale kdo hledá, najde. ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12437
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #31 on: September 18, 2011, 18:57:54 »
fajn díky bendere. Podnět pro pro sdílení byl samozřejmě myšlen v "dobrém", aby se prostě (když už se to stahuje) ty servery zbytečně nezatěžovaly. Ale SHOCartům došla trpělivost (což se nedivím), takže udělali ochranu na serveru a snaží se své dílo chránit. Na jejich žádost jsem odkazy zde na serveru smazal a podnět na sdílení beru zpět :). Ale jak říkáš, kdo hledá najde ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #32 on: September 19, 2011, 10:02:01 »
Ahoj,

tak jeste jeden postreh k zamysleni, mam mapy s nazvem cyklorelief od jednoho nejmenovanoho nadsence z jednoho nejmenovaneho cykloserveru, ktere maji dohromady 5GB taky, jedna se o 3 soubory + 1 je navic pro Prahu s 16 zoomem a tyto mapy funguji naprosto bez problemu! Tak to je dobra haluz :). Jinak nasel jsem na xda developers, ze nektere Micro SD karty class 4 a vyssi maji problem s ukladanim dat pres USB z PC do systemu Android, zkusim jeste udelat pokus a to ze data nahraju na kartu z PC pres ctecku co mam a pak to dam do telefonu a uvidime :).

EDIT: zapomel jsem dodat, ze se jedna o sqlite soubory.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #33 on: September 22, 2011, 18:01:17 »
Hm tak ani soubory ze ctecky prehrany nepomohly :). Tak asi nic uz. :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12437
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #34 on: March 21, 2012, 18:04:35 »
Zdravím pánové a Zdeňku (který otevřel tohle téma po emailu)

zkoumal jsem soubor co jsi mi poslal a taky mi nešel. Nakonec jsem nalezl řešení

Code: [Select]
Your database probably has WAL mode enabled (write-ahead logging). This
is a new (as of 3.7.0) transaction logging mode, which is not compatible
with earlier SQLite versions.

You can check the mode by running "PRAGMA journal_mode". If the result
is WAL, disable it by using "PRAGMA journal_mode=DELETE" or
"...=TRUNCATE" before copying the database off to your device.

takže po spuštění těchto dvou příkazů v Firefox SQLite Manageru, mapka funguje
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline zdenal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #35 on: March 22, 2012, 08:32:42 »
Ahoj vsichni !

Potvrzuji ze menionovo "lecivo" na zlobive mapy funguje skvele.

Evidentne posledni MOBACy pouzivaji nejakou novejsi SQL knihovnu.

Dik menione za support, ktery dorazil ani ne za 3 hodiny..
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Patrac

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://WWW.patrac.cz/
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #36 on: May 04, 2012, 09:48:09 »
Je možný to nějak trochu rozepsat z tý hlášky mi není jasný co přesně mám spustit.. Já osobně s mapama problém nemám ale kamarád kterému sjem mapy poskytl je nerozjede. Mi jedou bez problémů. D9ky za radu "pro lamy"
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
With locus forever
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12437
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #37 on: May 04, 2012, 12:46:16 »
manuál přidán http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... g_sql_maps

pokud by byla angličtina zásadní problém, řekněte
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline tomas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #38 on: May 25, 2012, 15:59:33 »
Mám drobný problém s rastrovými mapami (sqlite). Vytvořil jsem v MOBAC mapy CZ_Topo, SK_Topo, CZ_Relief a SK_Relief. Pokud je uložím do adresáře locus/maps, a zvolím CZ_Topo jako aktuální mapu a CZ_Relief jako překryvnou vrstvu, vše běhá vpořádku. Překryvná vrstva se správně zobrazuje jak v rastrových, tak i ve vektorových mapách. Pokud však vytvořím adresáře locus/maps/Topo a locus/maps/Relief a vložím do nich mapy stejného typu, nejde současně zvolit rastrovou mapu s rastrovým překryvem. Mapy CZ a SK se sice tváří jako jedna mapa (což bylo cílem), nelze ale vrstvu Topo zvolit současně s překryvnou vrstvou Relief. Ve vektorových mapách se Relief zobrazuje vpořádku.
Ještě jedna poznámka, nejde asi o chybu programu, ale o jeho vlastnost. Pokud přidám do adresáře locus/maps větší soubor (více jak 1GB), pak se Locus spouští i několik minut. Při každém dalším spuštění to trvá již jen pár vteřin.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12437
  • Thanked: 762 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #39 on: May 25, 2012, 16:17:14 »
no k tomu nemám moc co dodat. Takhle to prostě funguje.

Mapy dělané mimo Locus je třeba při startu zinicializovat, čím větší, tím déle to trvá ale dělá se to jak jsi sám poznamenal jen jednou, takže to ve výsledku není zase takový problém myslím. Ty mapy, jakmile je umístíš do podadresáře, Locus z nich udělá jednu jedinou mapu takže pak je nelze vybírat samostatně ... a teď po asi třetí přečtení chápu co je za problém. Tobě nejde tyhle multi-mapy vybrat jako podklad a překryv, ale když jsou samosatně v maps adresáři tak to funguje, chápu to správně?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline tomas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #40 on: May 25, 2012, 17:36:01 »
Ano, je to přesně tak, multi-mapa funguje jako překryv pouze pro vektorovou mapu, ale když vyberu jako podkladovou mapu jinou multi-mapu, tak locus zahlásí "tuto mapu nelze vybrat". Pokud zruším překryv, pak vybrat lze, ale zase v menu Funkce/Překryv mapy nelze zvolit žádný překryv. Pokud jsou tyto mapy rozdělené, vše funguje jak má.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »