Author Topic: Nemohu rozbehat sqlite mapu  (Read 15144 times)

Offline Hodo65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #15 on: September 03, 2011, 12:24:53 »
Tak zatím provizorně vyřešeno tím způsobem, že jsem si udělal v Mobile Atlas Creatoru přesně jen tu část mapy, co teď nejčastěji potřebuju a vytvořil jsem si jen jeden sqlitedb soubor s požadovanou oblastí. Když je v adresáři jen jeden soubor, funguje to bez problémů. Bohužel tato oblast byla předtím na rozmezí mezi dvěma sqlitedb soubory s mapami, takže jsem měl v adresáři dvě mapy, které mi  navazovaly a pokrývaly přesně oblast, kterou jsem potřeboval používat. A tady začalo tento týden docházet k tomu problému popsanému výše. Kdyby se povedlo dostat program do stavu, kdy to chodilo bezproblémově i s více sqlitedb soubory v jednom adresáři, bylo by to fajn, rozhodně je to pohodlnější přidat do adreáře další potřebnou oblast mapy (již staženou), než si to znovu všechno připravovat a stahovat v Mobile Atlas Creatoru.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Hodo65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #16 on: September 03, 2011, 12:55:46 »
Před chvílí aktualizováno přes Market na novou (1.11.1 dnešní) verzi, při více než jednom sqlitedb souboru s mapou v jednom adresáři chování zatím naprosto stejné, jako je už popsáno. První spuštění OK, při druhém spuštění se mapa ukazuje na výběr, ale vlastní mapa se následně nezobrazí. Opět se vytvoří soubory po prvním spuštění (ke každému sqlitedb souboru s mapou, v mém případě ke dvěma) sqlitedb-shm (32.0 K) a sqlitedb-wal (0 bajtů) a funguje to opět zase jen jednou po smazání těchto souborů. Prosím o prioritní vyřešení tohoto problému.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Hodo65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #17 on: September 03, 2011, 13:08:42 »
Jen pro informaci, verze 1.10.2 tímto neduhem netrpí, naštěstí jsem našel zálohu této verze v Titanium Backup, provedl jsem obnovu a všechno zase chodí tak, jak má. Zatím zůstávám na této verzi, zakázal jsem na Marketu automatickou aktualizaci a budu čekat, dokud se problém nevyřeší. Nové verze jsem pro mě bohužel nepoužitelné.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #18 on: September 07, 2011, 11:35:25 »
Jde nejak ziskat tuto starsi verzi? Ze bych vyzkosel jestli to v ni pujde?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10998
  • Thanked: 221 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #19 on: September 07, 2011, 11:43:19 »
no poslední verze (včera nahraná na market) by měla šlapat .. zkoušel(y) jste?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline bender

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #20 on: September 07, 2011, 12:47:40 »
Vypada to, ze problem s *.sqlitedb-shm a *.sqlitedb-wal je vyresen.  Diky. :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10998
  • Thanked: 221 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #21 on: September 07, 2011, 13:20:02 »
fajn, to rád slyším. No oni se ty soubory asi pořád budou dělat. Netuším totiž proč se najednou vytvářejí když dříve to nedělali. každopádně nyní už by jejich přítomnost neměla nijak vadit fungování map ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #22 on: September 07, 2011, 15:53:23 »
Ne, jdu na to :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Hodo65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #23 on: September 07, 2011, 18:52:08 »
Potvrzuji funkčnost mapy při použití více sqlitedb souborů v jednom adresáři u nové verze 1.12.0. Soubory  sqlitedb-shm a sqlitedb-wal se sice tvoří pořád, ale mapa vzniklá spojením několika sqlitedb souborů již funguje korektně, nejenom po prvním spuštění eventuelně po smazání sqlitedb-shm a sqlitedb-wal souborů. Moc díky za rychlou opravu problému, opravdu rychlost reakce hodná velké pochvaly ;-).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #24 on: September 08, 2011, 09:15:38 »
Tak me to dela porad to same, *.sqlite soubory to prejmenuje na *.sqlite.back tudiz ty mapy nefunguji :(. Cache vymazana, soubory nescetnekrat taky, ale nejede to, zajimavy je ze par souboru to nezmeni. Zkousel si to na svem telefonu?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10998
  • Thanked: 221 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #25 on: September 09, 2011, 09:11:19 »
no jo zkoušel .. vždyť já locus testuju pořád mapy jsem projížděl všechny. Jak vidíš podle hodo a bendera, zbyl jsi na to sám. A to ani přes mail se mi nikdo neozval...

co to je za mapy co ti zlobí? nemáš tam jednu menší která ti zaručeně zlobí a kterou by jsi mi mohl poslat?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline phula

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #26 on: September 09, 2011, 12:14:14 »
No to jsem dopadl teda  :D . Kazdopadne zde http://leteckaposta.cz/175511522 mas ulozeno : 1mapu co funguje (18MB), jednu mapu co nefunguje (nejmensi je 62 MB) a screenshot prehledu souboru co se s nima stane po inicializaci. Snad to pomuze, pokud ne, budu muset pozadat bendera o vytvoreni map v jinem formatu (psal mi, ze snad ma ulozeny offline dlazdice).

Edit: jeste pro upresneni mam Android v 2.3.3 , GINGERBREAD.BUKE1
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10998
  • Thanked: 221 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #27 on: September 09, 2011, 14:23:55 »
díky za upload ...

tady je výsledek který vidím když šoupnu mapu do locusu

takže doporučuju stáhnout znovu. Případně stáhnout, uschovat kopii, spustit Locus a porovnat výsledek po inicializaci s kopií
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Lukas_K

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #28 on: September 18, 2011, 14:29:26 »
Ahoj, dovolil bych se přidat jako Locusový nováček:

Stáhl jsem si Benderovy mapy (cyklomapa CZ+SK by JH) - díky za přípravu - zakoupil Locus Pro a za chvíli tu GSII už asi definitivně rozšvihnu o stěnu. Prostě to nejde a nejde.

Snažím se teď rozjet jen čtverce 5, 6, 11 a 12 (střední Čechy), spolu mají 4 sql soubory 1,13GB - v tom by problém být neměl. Po kabelu do Maps > Moje cyklo > 4 soubory (zkoušel jsem i každý do své složky, marně). V Locusu v Osobních kliknu na přidat > potvrdím. Žádná inicializace nenásleduje, mapa se ani neobjeví na seznamu; při opakovaném pokusu hlásí "mapa již byla přidána", ale nikde ji nevidí. V Astru vidím ke každému sql souborudotvořené soubory ".back" a ".mark"

Nějaký návod pro technicky nezdatné? Nebo jinou ověřenou mapu ke stažení? Stahování skrz Locus jsem zkoušel, ale s omezením na 10k dlaždic je celá ČR doživotním sysyfovským úkolem, který onu "offline" funkčnost trochu podráží. Přiznám se, že bych tam raději sosnull něco kabelem z počítače a měl svatý klid.

Díky za radu... LK
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10998
  • Thanked: 221 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nemohu rozbehat sqlite mapu
« Reply #29 on: September 18, 2011, 14:55:13 »
rada je jednoduchá ...

1) jedině tyhle mapy dělají takové problémy, jinak jsem o podobných potížích neslyšel, což znamená že ta mapa asi nebude úplně v pořádku ...
2) telefon nerozšvihávat, je to škoda ;)
3) ne všechny mapy omezení na 10k dlaždic. Mají to snad jen přímo OSM, napřklad ArcGIS mají 150k!
4) právě kvůlu volům (s prominutím) jako jsi ty, kteří chtějí mít celou republiku i když z nakonec budou potřebovat jen pár procent, je tam tohle omezení!!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!