Vestavěná geocaching živá mapa

Started by lukasMK, February 26, 2024, 07:13:32

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Menion

@PavelTT
"Prave to stazeni offline je pro me jedna z nejdulezitejsich funkci" > myslíš to, že si viditelný obsah na mapě z live-mapy stáhneš?

Zrušení filtru u live mapy > zrušit nelze. Ber to tak, že je nutné vždy jasně nadefinovat co se má stahovat, tedy "All" filtr je ideální řešení.

Nicméně chápu tedy nedodělky
- uložení keší z live-mapy
- možnost vypnout filtraci u Live Mapy snazším způsobem než přes custom "All" filter
- templaty pro logy

Vše je realizovatelné. Narazí to samozřejmě na čas a priority, které teď nehrajou ve prospěch geocachingu.

@MAO_CZ
aktualizace všech keší v jedné složce bude z počátku příštího roku s novým data manažerem.

zastávky u labek bohužel pokud se nepletu, nejsou součástí jejich veřejného API.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

PavelTT

Diky za odpoved.

Betu jsem stahl, nainstaloval a zapnul log do souboru. Nicmene zatim nebyl cas se venovat kesim a zavada se sama neprojevila.

Quotemyslíš to, že si viditelný obsah na mapě z live-mapy stáhneš?
Ano, chapes to spravne. Obecne s Locusem pracuji tak, ze si "doma", kde mam dobry signal nebo wifi, stahnu kese pro cely vylet. V terenu uz jedu offline a to vcetne logu. Kdyz potrebuji neco navic, jedeme jinou trasou apod., zapnu si live mapu. Nejde o nedostatek dat, tech mam dost, ale o pripojeni, treba v horach je to casto problem. Ovladani tohoto na jednom miste by bylo super.

Spise popisu jak by se mi to libilo a myslim, ze pri vhodnem zpracovani by to bylo i ergonomicke pro vetsinu uzivatelu. Trochu inspirovano zminenym addonem G4L.

Ikona Live mapy, kterou mam vytazenou do bocniho panelu, by zobrazila dialog tak jak ted a nasledujici polozky
- live on/off.
- vyber filtru, s tim, ze i ten by mel disable/select.
- hledani podle GC kodu.
- stazeni viditelnych kesi, s ohledem na zvoleny filtr a nebo zadany radius, viz dale.

To je za me ideal, kdy mam vse co potrebuji po ruce. G4L pri stahovani zobrazi dialog kam ulozit, to mi pripada dobre, mozna jeste doplnit radius v jakem se maji kee hledat, protoze ted musim mit zoom na celou oblast. G4L obsahuje i hledani a import bookmarku, to ja nevyuzivam a tak neposoudim jestli by tam mely byt taky, zase aby to nebylo preplacane. Podobne to plati pro nastaveni.

Ten filtr "All" mi celkem vyhovuje, ale vypnuti filtru mi pripada jako zakladni funkce. Rad bych k tomu i indikaci na ikone. Obcas clovek zapomene co nastavil, zvlaste kdyz s tim appku vypnul. Takto jsem loni ve Warsawe prosel dve ulice okolo virtualky. Kdybych nesel specialne pro ni, protoze je to nejstarsi polska kes a i jinak se k tomu pomniku chtel podivat, tak bych si o kus dal neuvedomil, ze je neco spatne. Byl to pred par hodinama zapnuty filtr, ktery neobsahoval mimo jine virtualky.

QuoteVše je realizovatelné. Narazí to samozřejmě na čas a priority, které teď nehrajou ve prospěch geocachingu.
Jojo, naprosto chapu a doufam, ze precijen na to brzo dojde. To je prave to co jsem myslel tim zklamanim, Locus uz neni One Man Show a kdyz se najelo na system subscription, tak jako uzivatel ocekavam, ze to pujde rychleji.

Quotezastávky u labek bohužel pokud se nepletu, nejsou součástí jejich veřejného API.
Bohuzel asi opravdu nejsou, ale take bych to privital. Nicmene v teto souvislosti me napadlo, jestli prave API na LABky neni tim probleme se "ztratou prihlaseni". Nejsem si jist, ale mam dojem, ze to zacalo zhruba v dobe, kdy se LABky objevili na mape.
  •  

lukasMK

Quotezastávky u labek bohužel pokud se nepletu, nejsou součástí jejich veřejného API.
Ano jsou, ale ne ve funkci na vyhledávání, ale až při zavolání konkrétního lab setu přes https://labs-api.geocaching.com/Api/Adventures/xxxxx. Nešlo by toto udělat stejně jako u multin? Že by se dané waypointy stáhly až při uložení labky? Při vyhledávání myslím není potřeba tam tyto "waypointy plést".

QuoteOhledně error zprávy: jestli můžu poprosit, včerejší Beta verze je ke stažení tady.
LOG soubor jsem poslal v soukromé zprávě.

QuoteOhledně obrázků (bod 2). Nějak si nejsem jist (a docela o tom pochybuju), že Geocaching4Locus stahuje někam i obrázky. Jak to poznáš? Přes dialog "Geocaching4Locus" dám "Nejlibžší" (první tlačítko), a takto stáhnu X keší. Po uložení vypnu internet a ty kešky v listingu budou mít obrázky?
Stačí keš stáhnout a přes plugin refreshnout. Obrázky se objeví v menu viz. screeny.
https://photos.app.goo.gl/6huHmVTXMPsQYANt5

Ještě tu mám jednu věc, kterou jsem v minulosti psal a nedořešila se k filtru. Lab keše nemají DT ani velikost, a tím pádem projdou jakýmkoliv filtrem, který toto specifikuje (příklad, mám filtr, všechny keše bez ohledu typu, terén pouze 5 a tím labky projdou, ale neměly by.
  •