Vestavěná geocaching živá mapa

Started by lukasMK, February 26, 2024, 07:13:32

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Menion

Díky moc za odhalení problému. Opraveno ...
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

lukasMK

Zatím jsem si v novém filtru (mimochodem hodně dobrá práce) všiml, že filtr u keší (červená, zelená) to bere naopak. Příklad, nalezené keše zelená, zobrazí nenalezené keše. Podle mě to funguje naopak?
  •  
    The following users thanked this post: Menion

Menion

Je to tak, pardón. Opraveno v právě vydané RC4 verzi.
  •  

lukasMK

Z nějaké důvodu se mi u keší začaly souřadnice defaultně zobrazovat v desítkové verzi WGS, je to záměr?
  •  

Menion

Není, nic se tu neměnilo. Prosím o kontrolu v nastavení apky, kde se formát souřadnic vybírá.
  •  

lukasMK

Quote from: Menion on April 17, 2025, 07:42:08Není, nic se tu neměnilo. Prosím o kontrolu v nastavení apky, kde se formát souřadnic vybírá.
Ano, je to zvláštní, ale jakoby jste volby ve formátu souřadnic přejmenovali. Volba, kterou jsem tam měl já, už v možnostech nebyla, tak jakobych neměl vybranou žádnou. Znovu jsem vybral, uložil a je to OK. Díky.
  •  

geo marbes

Quote from: Menion on April 17, 2025, 07:42:08Není, nic se tu neměnilo. Prosím o kontrolu v nastavení apky, kde se formát souřadnic vybírá.

Tak já hlásím, že dneska jsem přišla na to, že i mě se souřadnice ukazují v "neGC" formátu. Jdu pátrat,kde to přenastavit.

Edit: hotovo! V nastavení se to tvářilo, že je vše v pořádku, ale v detailu i WPT keše byl formát špatný. Stačilo v nastavení skočit vedle na jiný formát, pak zase na ten správný a po opětovném zobrazení detailu keše je vše ok. Nechápu!
  •  

Menion

A už vidím chybu. Díky, pro ostatní opravím.
  •  
    The following users thanked this post: geo marbes

lukasMK

Aktuálně jsem si všiml dvou věcí:
- nefunguje funkce přeložit u hintu. Překladač se sice otevře, ale nenakopíruje se tam danej hint
- dříve když byly v poznámce keše nějaké souřadnice, Locus je při uložení vytvořil jako waypointy. Nejsem si jistej jak to fungovalo, ale tuším, že to dřív fungovalo.
  •  

geo marbes

Lukáši, ještě, že tak poctivě testuješ a poznatky sem píšeš, mám totiž stejný pocit z obou uvedených bodů, že to dříve fungovalo, jen tu aktuální nefunkčnost jsem sváděla na svou neschopnost a přibývající roky  ;)

S čím teda ještě bojuju, že se mi ne vždy chtějí kešky na živé mapě zobrazit, mám pocit, že s doplňkem Geocaching4Locus to bývávalo rychlejší a spolehlivější  :-\
  •  

lukasMK

Živá mapa mi přijde docela spolehlivá, jediné snad, čeho jsem si občas všiml, že často když Locus vypnu s aktivní mapou, zavřu a spustím později, živá mapa se tváří aktivní ("tlačítko" zeleně svítí) tak se keše nenačítají, je potřeba na tlačítko živé mapy kliknout (chvíli to loaduje) a pak se teprve jakoby začnou keše teprve načítat.

Jedna věc mě, ale přece jen začala časem trochu vadit ve filtru a vlastně není úplně logická. Tím jsou tři zatrhávátka "včetně mnou nalezených, včetně mnou skrytých a pouze aktivní". Je vlastně docela otravné, že tyto tři volby se nastavují ke každému filtru zvlášť. Bylo by výrazně lepší, kdyby byly samostatně aplikovatelné na libovolný filtr (tak jak je tam teď přepínač zap/vyp). Příklad použití, mám třebas filtr na terénní keše (řekněme T4 a výš), ten si zapnu, ale najednou bych chtěl vidět i keše, které už jsem kdysi našel. Teď musím v podstatě vytvořit filtr další, se stejným nastavením a jen s "včetně mnou nalezených". Takto bych si jen dozatrhl chování filtru... Nevím, jak to používají ostatní. Tak otevírám debatu.
  •  
    The following users thanked this post: VeeN

geo marbes

Jaké aktivní tlačítko živé mapy prosím myslíš?  :-[ Možná to zjišťuju příliš krkolomně, ale jestli mám mapu aktivní vidím, když kliknu na "obsah obrazovky" > mapy a položku GC "Live" mapa mám s nezaškrtlým očíčkem. Pokud bych si to dokázala přidat nějak na lištu a vidět nějaké "zelené tlačítko", tak bych byla happy  :D

Co se týká filtrů, tak se přiznám, že používám filtr z Geocaching4Locus, ani teď nevím, kde bych ho našla přímo v nastavení Locusu, protože ve složce pod Geocaching nic nevidím  :-\
  •  

lukasMK

Já mám funkci živé mapy vyhozené jako tlačítko do spodní lišty (ale to mluvím o živé mapě integrované v Locusu, tedy mimo plugin Geocaching4Locus), to se pak barevně podbarvuje (stejně jako jiná tlačítka) podle toho jestli je aktivní/neaktivní.
  •  

geo marbes

Lukáši, ano, také mám na mysli integrovanou živou mapu, ne G4L, můžeš mi prosím napsat, jak se tlačítko jmenuje? Pokouším se ho přidat do panelu a nějak nevím, které z nabízených by mohla být ta živá mapa . Děkuji!
P.S.: mám silver předplatné
  •  

lukasMK

Jmenuje se GC "Live" mapa a je normálně v sekci geocaching, někde v druhé polovině nabídky (podržet prst na spodní liště, upravit panel, přidat tlačítko funkce).
  •