Vestavěná geocaching živá mapa

Started by lukasMK, February 26, 2024, 07:13:32

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Menion

Zdravím, to mě mrzí. Potřeboval bych ale problém nasimulovat a to se mi nedaří. Nerozumím už vůbec, proč by nějaký reset nebo restart měl tady pomoci, divné.

Můžeš se podívat do adresáře aplikace "logs", jestli tam něco nebude? Poslední verze, by již mohla logovat problémy automaticky i sem. Děkuju
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

geo marbes

Děkuji!
Složku "logs" mám prázdnou
Verze Locus Map 4.25.1

Přikládám screenshot chyby
  •  

lukasMK

Já musím říct, že jsem v poslední době odsledoval, že mě to tyhle chyby začne psát po nějaké době potom, co aktivuju upozorňování na body ve složce. Chvíli tato fce s aktivní geocaching mapou funguje a pak to začne vyhazovat chyby. Pomůže vypnutí upozorňování, restart celé apky a pak to zase zapnout.
  •  

geo marbes

Já nevím, jestli se nepletu, ale mám dojem, že chybu mi to vyhazuje kdykoliv mám souběžně puštěnou i jinou appku vyžadující přístup k poloze, např. mapy.cz. Možná se pletu, ale pokud jsem si otevřela mapy.cz, abych dohledala např. kemp, tak při přechodu "vedle" do Locusu už visela chybová hláška  :-\
  •  

Menion

Achich ... má GC Live mapu zapnutou už po nějaký čas, jen abych to testoval, a vámi zmíněný problém se mi prostě nedaří nasimulovat.

Zkusím tedy ještě simulování s POI alertem ...
  •  

PavelTT

Bohuzel taky patrim mezi ty, co trapi hlaska o ztrate prihlasovacich udaju. Hlaska vypada presne jako screenshot od kolegyne geo marbes, jen je anglicky, coz je v poradku, mam mobil v anglictine. Obcas zacne vyskakovat a vetsinou po nekolika opakovanich zmizi, aniz bych musel cokoliv delat a kese se nactou. Nekdy ale umi potrapit az nastvat, jako v lete v Norsku, tesne pred hranici a vydrzelo to asi 20 minut, restart appky nepomohl. Nakonec prvni kes v Norsku byla az asi 15 km od hranic a to jeste diky zaloznimu c:geo. Nicmeme tento vypadek byl vyjimecny, viz vyse. Hlaska se nikdy neobjevi hned po startu, vzdy je to potom, co Locus nejakou dobu bezi na pozadi. Navic vetsinou mam kese stazene offline, takze hlaska jen prekazi.

Proto jsem to moc neresil, az dnes jsem si vzpomnel a po precteni par poslednich prispevku zkousel prohledat logy. Neco ze vcerejska jsem nasel. Vcera nemuzu vyloucit vypadek pripojeni, ale je to nepravdepodobne a  treba v tom vyse zminenem Norsku jsem online zcela jiste byl:

12:23:49.820   NEW START: 4.26.3
   system: 13.0 (33)
   device: Xiaomi, spesn, 2201117TY
   screen: 1080x2177px | 440 (mdpi) | 2.75)
...
13:36:31.347   E   zzbam   executeSE(o.setOverscrollHeader<o.setOnGroupCollapseListener<? super o.zzazl<? extends java.util.ArrayList<o.lu>>>, java.lang.Object>), result: ResultInfo [code: 10100, tag: zzbam$read, title: Whoops!, msg: Ouch, there seems to be a problem with your internet connection. Select another network or wifi or try again later.]
kotlinx.coroutines.JobCancellationException: gU was cancelled; job=gU{Cancelling}@e591f7

13:36:32.159   E   zzbdz   createFailedResult(retrofit2.HttpException: HTTP 401 Unauthorized), result: ResultInfo [code: 401, tag: gca, Geocaching, title: Whoops!, msg: Unauthorized], extra:
13:36:32.170   E   zzbam   executeSE(o.setOverscrollHeader<o.setOnGroupCollapseListener<? super o.zzazl<? extends java.util.ArrayList<o.lu>>>, java.lang.Object>), result: ResultInfo [code: 401, tag: gca, Geocaching, title: Whoops!, msg: Unauthorized]
retrofit2.HttpException: HTTP 401 Unauthorized
   at o.EM$write.IconCompatParcelizer(:53)
   at o.EO$3.IconCompatParcelizer(:164)
   at o.pr$RemoteActionCompatParcelizer.run(:519)
   at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1137)
   at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:637)
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:1012)

Pripadne muzu poslat cely log, ale tento je vicemene jen opakovanim toho co jsme vyzobnul.
  •  

lukasMK

Ano, sám se s touto hláškou setkávám poslední dobou velmi často a pravda, také většinou potom, co Locus běží nějakou dobu na pozadí (což je u mě velmi často). Mě teda vždycky pomůže restart apky, ale je to otravné. Víceméně kombinace (a to už jsem tu psal) upozorňování na body (což logicky člověk používá na pozadí) a aktivní mapy, to začne dělat skoro určitě vždycky. Pak se musí upozorňování vypnout, celá apka restartovat a celé znovu.

Zároveň se připomínám s restem:
Další chyba, které jsem si všiml. V případě, že uložím keš s final pointem, keš se na něj nepřesune. Až po refreshu keše.
  •  

geo marbes

Na jednu stranu jsem ráda, že není "problém jen na mém přijímači", na druhou stranu je to ale už déle trvající problém a pokud nebude do jara (kdy bych měla zaplatit platbu za aplikaci) nějak vyřešen, tak mi nezbyde, než kešky hledat přes jinou aplikaci, protože aplikaci zdarma chyby odpustím, ale pokud jí mám platit, tak chci, aby to šlapalo. Samozřejmě se nedá supportu upřít snaha o nápravu a narozdíl od podpor u jiných aplikací to u Locusu funguje a snaží se tomu problému přijít na kloub, ale bohužel pokud aplikace nebude fungovat, nedá se svítit...  :-\
Za sebe i ostatní se stejným problém držím palce, aby se povedlo najít to, co ten problém způsobuje!
  •  

PavelTT

Tak jsem chtel najit ten extremni vypadek z Norska, ale prvni log mam az z 12. srpna z verze 4.25.1. Ve Skandinavii jsme byli uz v druhe pulce cervence a v prvnich dnech srpna. Nejspise jsme mel v te dobe aktualni verzi.

Na rozdil od kolegyne neuvazuji o zruseni Silver platby, ale zatim je pro me Locus verze 4 taky spise zklamanim. Pouzivam jej hlavne na geocaching a ocekaval jsem, ze vestavena podpora PLNE nahradi puvodni addon a idealne i FieldNotes addon. Misto toho je tam zatim jen live mapa s moznosti filtrace, ktera az na vyse zmineny problem funguje vyborne a diky za ni. Na offline stazeni musim pouzit stary addon, coz by tolik nevadilo. Ale az Groundspeak zase udela nejakou zmenu v API a autor to uz neopravi, budu bez zcela zasadni funkcnosti. Nerad se v terenu spoleham na online pripojeni. A pripravovat externe gpx a importovat ho je opruz, to vyuzivam jen kdyz planujeme nejaky vylet s prateli.
  •  

Menion

Zdravím ve spolek,

tak opět, zkouším a nic. Nicméně, jste někdo ochoten nainstalovat si speciální verzi a zapnout logování do souboru ať vidím něco více? Bude to trošku detektivní práce ale odladit by to snad mělo jít.

@lukasMK
Popiš mi prosím přesněji problém s final waypointem. Na gc.com jsem si u jedné keše změnil final souřadnice a přes všechny metody v apce, se mi zobrazuje správně přesunutá.

@PavelTT
díky za log. Nicméně jen ukazuje na místo, kde chyba může vzniknout ale neměla by, tedy tohle mi přímo nepomohlo.

Nicméně ohledně funkcionality, zkusím uvést sumář

Nativní implementace Geocaching API v Locusu Map 4
- Live mapa včetně filtrace atd.
- vyhledání keší v okolí, též s možností filtrace
- online (přímo log či upload draft) logování keší
- stažení keše dle kódu (menu > funkce > Geocaching > Hledat podle GC kódu)
- stažení PQ či předdefinovaných seznamů (menu > funkce > Geocaching > Mé seznamy & PQ)
- celkem komplexní práce s trackable objekty, tedy inventář, logování přes keš (menu > funkce > Geocaching > Zalogovat trackable)
- práce s poznámkami u keše, tedy možnost stáhnut online či uploadovat lokální
- update jednotlivé keše (přes detail kešky) a nově začátkem roku v novém "Správci dat" bude i nativní update keší dávkou

Co má tedy Geocaching4Locus navíc?
To mi částečně povězte, vím jen o
- možnosti importu keší viditelných aktuálně v live mapě (což lze v apce velmi snadno přes "Hledat geocache + vybrat filtr použitý pro Live Mapu")

Field notes add-on
- ano, možnosti které nabízí v aplikaci zatím nejsou. Locus Map nabízí jen Geocaching > Nástroje pro geocaching > Správce logů. Ten podle mě dostačuje pro základní práci ale add-onu nedosahuje.
  •  

lukasMK

QuotePopiš mi prosím přesněji problém s final waypointem. Na gc.com jsem si u jedné keše změnil final souřadnice a přes všechny metody v apce, se mi zobrazuje správně přesunutá.

Zkus si stáhnout jakoukoliv keš, která nemá změněné tebou souřadnice, ale má final waypoint od ownera (tedy víceméně jakákoliv challenge, př. GCAEHVR).

QuoteCo má tedy Geocaching4Locus navíc?
Za mě primárně dvě zásadní věci:
1) umí aktualizovat označené keše ve složce. Zmiňuješ, že koncem roku bude, takže super.
2) při uložení / refreshe keše ukládá i obrázky přiřazené k listingu (primárně fotohinty). U GC offlinizeru mi naposled stažení u 150 keší mě zabralo cestu autem z Brna do Ostravy. Nepoužitelné. V pluginu když dám refresh těchto 150 keší aktualizuje je a postahuje obrázky za pár minut.

Mě osobně pak krom chyb nic jiného netrápí. Zítra jedu na celý den na keše, tak jsem klidně ochotný být pokusný králík :)
  •  

Menion

Na "final waypoint" u keše kouknu, díky.

Ohledně error zprávy: jestli můžu poprosit, včerejší Beta verze je ke stažení tady.

Po spuštění podržet dlouze prst na hlavním menu a zapnout logování do souboru. Pokud chyba nastane, mělo by v logu nějaké info být ("logs" adresář v adresáři aplikace).

Ohledně obrázků (bod 2). Nějak si nejsem jist (a docela o tom pochybuju), že Geocaching4Locus stahuje někam i obrázky. Jak to poznáš? Přes dialog "Geocaching4Locus" dám "Nejlibžší" (první tlačítko), a takto stáhnu X keší. Po uložení vypnu internet a ty kešky v listingu budou mít obrázky?
  •  

lukasMK

Betu jsem stáhl a logování zapl, po víkendu dám vědet.

Obrázky, viz. screenshot.
https://photos.app.goo.gl/6huHmVTXMPsQYANt5
  •  

PavelTT

Diky za opoved.

Bohuzel v logu uz toho moc vice neni, resp. se toto opakuje, z hlavicky je videt co mam za verzi a telefon. Kdyz jsem zkoumal ten log, nedaval jsem tomu nadeje. Preci jen trochu vim co se v nem pise, byt programovani sice je soucasti me profese, ale hodne lowlevel u embeded systemu. Betu zkusim a dam pripadne vedet. Nicmene ted se tak dva az tri tydny do terenu na kese asi nedostanu, neni cas. Takze to zkusim nasimulovat doma, mozna se tak povede jak mobilni data tak i wifi.

K tomu addonu. Prave to stazeni offline je pro me jedna z nejdulezitejsich funkci. Ano pred casem (cca rok) jsem zkousel nejaky postup, prave asi ten uvedeny. No prirovnal bych to k tomu, ze kdyz mi v restauraci prinesou vyborny steak se vsim co k nemu ma byt, ale neprinesou pribor. Poradim si, bud si o nej reknu, dojdu si pro nej a nebo to v extremu snim rukama. Vzdy si pochutnam, ale bude to nejaky diskonfort a samozrejme to ovlini moji ochotu nechat dysko, objedat si neco dalsiho, nebo jeste nekdy prijit.

Samotna live mapa je skvela, k filtru mam jedinou pripominku, neprisel jsem na to, jak jej jednoduse zrusit, proste mam nadefinovany filtr pojmenovany "All" a ten vyberu. Bylo by skvele, pokud mam ikonu GC Live map vytazenou do bocniho panelu, meni se jeji barva dle klice bila (seda) live off, zelena on. Pokud by byl filtr byl off/select, bylo by fajn, kdyby ve stavu, ze je nejaka filtrace zvolena, ikona mela jinou barvu nebo byla zmenena.

Neni problem addony pouzivat, log addon je udrzovany (posledni verze je letosni), mam jej koupeny a jsme zvykly. Ale vicemene mi pro logy staci mit moznost par template a ty snadno pri logu vybirat, mit tam promenne pro cas, cislo kese a asi i dalsi, ale ty nepouzivam a pak uz jen ulozeni offline a na muj pokyn hromadne nahrat do field notes na web GC. Samorejme moznost logy editovat, exportovat treba to txt ci xml a smazat. Pak treba jej budu pouzivat misto addonu. Horsi je to s addonem Geocaching4Locus autor jej neurdzuje, pri zmene API pred cca dvema lety na posledni chvili vydal novou verzi, par oprav a od te doby nic. Ono tedy neni moc potreba, fuguje, ale spise hrozi, ze dalsi zmena v API nebude reflektovana. Proto bych rad, kdyby live mapa obsahovala one click dalsi funkce vcetne stazeni filtrovane obrazovky a addon mohl opustit. 

Nicmene abych zbytecne nehejtil, nejspise pres vanoce, az bude nejake volno, tak vypnu ty addony a vyzkousim co se za posledni rok zmenilo. I kdyz release notes ctu, tak mi lecos mohlo uniknout.
  •  

MAO_CZ

Ahoj. Je nějak možno aktualizovat všechny kešky v jedné složce?

Jinak v
Dávám palec nahoru za to že na live mapě jsou vidět i Adventure labky (úplně nejvíc by bylo kdyby byli vidět i všechny zastavení ale chápu že to asi není možné).

Díky MAO
  •