Author Topic: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)  (Read 23528 times)

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2532
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #45 on: October 28, 2016, 14:43:22 »
Quote
seems you used custom definition for download, right?
exactly, for test i select a small area
see file attached
Locus PRO 3.42.0
 

Offline zossebart

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 164
  • Thanked: 22 times
    • View Profile
  • Device: Sony Z1 Compact
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #46 on: October 28, 2016, 15:36:14 »
Menion,

thanks for the new shapepoint/viapoint switching feature in route creation! Should be very handy when planning trips (I mostly do it in Locus now)!
However, I have a small issue with the current implementation in beta version: I usually let the route between points be computed by Brouter and when I tap on a green "shapepoint" to convert it to a viapoint, Locus always recalculates both route sections before and after this point up to the next point (which can take quite some time depending on the distance).
I think it is the "rubberband" feature which allows to move a point again that causes this. However, I do not want to move the point, I only want to switch it! Is this maybe because my tap is too "noisy" and is interpreted as a (very) small movement of the point, which in turn triggers recalculation?
If this is the case, would it be possible to implement a minimum distance of movement (in pixels) before actually interpreting it as movement, otherwise interpret ist as tap to switch point type?

I hope you understand what I mean...

Regards,
zossebart
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11493
  • Thanked: 332 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #47 on: October 28, 2016, 15:44:18 »
@balloni55 thanks, I'll look at it

@zossebart I understand perfectly. I noticed this bug!! few days ago as well and completely forget to fix it, thanks for remind!!
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline 0709

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 271
  • Thanked: 35 times
    • View Profile
  • Device: THL4000 CM12.1 SM-T235 A5.5.1 MI A2 Lite A9
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #48 on: October 28, 2016, 18:11:24 »
Sorry I still do not like this.

In version 3.18. Depending on the used config.cfg setting: 
A point set by user in Locus route and measure created:
OR 1. A "Via_Point" represented by the well known down arrow and TTS announced as [EN] 'Via point" 
OR 2. No extra Points added, so just creating nice simple tracks without any Via_point by only a few  position clicks by user.
No flexibility,  but at least possible to create 'clean' tracks without disturbing Via_Points Icons.

In version 3.19. config.cfg not available anymore. (Because of that renewed trackfilesystem ?)
A point set by user in Locus route and measure created:
Always and only a "Via_Point" represented by the down arrow and TTS announced as [EN] 'Via point" 

In version 3.19.1 Beta. config.cfg not available. (Because of that renewed trackfilesystem ?)
A point set by user in Locus route and measure creates:
OR 1.  Navigation Waypoint Straight, represented by the blue dot Point, TTS announced as navigation order [EN] "Straight"
OR 2.  A "Via_Point" represented by the Blue down arrow and TTS announced as [EN] "Via point".

Anyway:
This Beta is more worse than previous Locus version 3.18. 
As I do not expect to see nor to hear a Navigation Straight order as a disturbing replacement for "Via_Point"
Better no flexibility at all, as in 3.18, if only a switching is offered from one to another disturbing system.
« Last Edit: October 30, 2016, 10:22:18 by 0709 »
Locus Pro 3.40.2
 

Offline Joachim Buhl

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #49 on: October 28, 2016, 18:38:02 »
Hello

What 0709 mean is, that in the new beta there is no way to have a "silent/invisible" via point.
Green (Straight) and Blue (Down Arrow) are both announced and disturbing.
So Green should convert in a normal track point after saving wihtout any symbol or announcement.

Thanks
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11493
  • Thanked: 332 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #50 on: October 28, 2016, 20:18:03 »
@Joachim Buhl , @0709 .. thanks ... well "straight" command? But Locus itself do not created such command between segments. This happen when you draw route without any navigation service (just straight lines)? If only with some service, what service you use? Because it should be probably effect of this service. Maybe some new change in latest BRouter version? Have to try it ...
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline 0709

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 271
  • Thanked: 35 times
    • View Profile
  • Device: THL4000 CM12.1 SM-T235 A5.5.1 MI A2 Lite A9
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #51 on: October 28, 2016, 21:25:18 »
Using B-router. Locus_Brouter indeed generates Navigation order Straight (by Generating a  green dotted Start point) <locus:rteDistance>246.13608</locus:rteDistance><locus:rtePointAction>1</locus:rtePointAction>

By the way, those green and blue dots during edit is not optimal, as these colours are too similar, you hardly can see a difference during track creation. Coloring should be improved for more edit view comfort.
« Last Edit: October 28, 2016, 22:03:10 by 0709 »
Locus Pro 3.40.2
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 697
  • Thanked: 26 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #52 on: October 28, 2016, 23:51:12 »
"Quick measure" really do not disappear after / sec? Ah damn, issue, fixed ... thanks :)
I actually like the new system in which measurement stays displayed until another tap by user. But you can't please everyone ;-) Also happy with short timeout.

@Andrew Heard : ah links, thanks, missing "http://" at start of some links. Correct one should be here: http://help.locusmap.eu/topic/scale-on-the-graphic . Anyway well .. I first thought about "declining" of this idea, later I said why not over config, it takes a while. In the end I spend on it half a day and I really do not wants to invest more time into this :). Three votes after an year? Not too important I believe, thanks for understanding.
@menion - thanks for link - there were 5 pages of topics with my search of "chart vertical" so I missed that one. Topic 1 year old. I have now voted for it. I still like the general idea, but now with SRTM elevations I hope chance of large vertical spikes will be less. Previously if GPS paused for shopping or lunch say then after resume there could be large change in initial elevation (I think as GPS elevation calculations stabilize/ average), causing large spike in chart, so chart line is mostly flat at bottom of chart with auto scale, quite annoying.
« Last Edit: October 28, 2016, 23:56:24 by Andrew Heard »
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 697
  • Thanked: 26 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #53 on: October 28, 2016, 23:53:36 »
By the way, those green and blue dots during edit is not optimal, as these colours are too similar, you hardly can see a difference during track creation. Coloring should be improved for more edit view comfort.
Not just color, but maybe different icons? Who knows which color is which?
 

Offline Joachim Buhl

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #54 on: October 29, 2016, 07:46:05 »
Hello Menion

I've tried it with BRouter and MapQuest. Green Dots are Straight commands after saving.

Thanks

Joachim
 

Offline lor74cas

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 271
  • Thanked: 17 times
    • View Profile
  • Device: Samsung A5 2017
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #55 on: October 29, 2016, 08:33:59 »
As other wrote I like the actual Quick measurement, no timer just disappear with the next touch of the screen.

A little bug:
With calibrated image disabled if I search for some caches and in the pop up menu I select show them on map both caches and disabled image appear on the map.


Inviato dal mio SM-G800F utilizzando Tapatalk

 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2532
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #56 on: October 29, 2016, 09:38:01 »
Quote
no timer just disappear with the next touch of the screen.
1+
Locus PRO 3.42.0
 

Offline 0709

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 271
  • Thanked: 35 times
    • View Profile
  • Device: THL4000 CM12.1 SM-T235 A5.5.1 MI A2 Lite A9
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #57 on: October 30, 2016, 10:08:30 »
It took me some time to understand this fast toggle function, mainly because I hardly noticed the dot colour differences. Especially on the TAB4 looks very similar.

So far it seems this fast "toggle" button only functions by the "Quick add" function ?

What about the more precise position setting by + Set and - Set buttons ?
Replaces the message "Distance between points is too short"

Really not considering to add that third option by the suggested method in idea ? (By tapping +Set and - Set Buttons)
Preferred (fastest to edit) method: 
http://help.locusmap.eu/topic/flexible-add-via-points-function-in-route-and-measure-track-design#comment-32987

If not in this Locus version ...Into "a" next version ?

An example: Create a custom "very discrete' but still functional auto(re)routing Via.
(TTS silent: No auto screen on, discrete "mini dot" on map, "Via" message in top bar line replaces "Unknown street")

<wpt lat="51.053102" lon="3.999689">
<ele>7.39</ele>
<time>2016-10-19T16:20:10Z</time>
<name></name>
<desc>Via</desc>
<sym>Waypoint</sym>
<extensions><locus:rteDistance>449.3517</locus:rteDistance><locus:rteStreet>Via</locus:rteStreet><locus:rtePointAction>50</locus:rtePointAction></extensions>
</wpt>

« Last Edit: October 30, 2016, 10:20:50 by 0709 »
Locus Pro 3.40.2
 

Offline ta-ka

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 250
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SGNoteEdge
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #58 on: October 30, 2016, 15:49:43 »
On version 3.19.0.1, "Map items > 3-dot Menu > Open in file browser" doesn't open Locus internal file browser. Is it normal? Even if so, external file browser, in my case Total Commander, didn't start but foobar2000(music player) started. :-[
 

Offline john_percy

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 699
  • Thanked: 96 times
    • View Profile
  • Device: MotoG
Re: [APP] - version 3.19.x (12. 10. 2016+)
« Reply #59 on: October 30, 2016, 16:40:01 »
On version 3.19.0.1, "Map items > 3-dot Menu > Open in file browser" doesn't open Locus internal file browser. Is it normal? Even if so, external file browser, in my case Total Commander, didn't start but foobar2000(music player) started. :-[
I get "application for selected feature is missing"