Author Topic: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.6.2014)  (Read 20010 times)

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2534
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #15 on: May 30, 2014, 13:28:08 »
Hello menion,
during some biketours i noticed that the "track record state" in right side panel button switch from red to green dot, although recording is not stopped or paused :o
After long search i found the reason, the device is fixed to the handlebars of my bike and so shocks and shaking reach my device.
In my example video i hold the device in one hand and shock it to the other.
On sec. 21 and 45 you see the changing colour of the dot from red to green.
I am able to change back to red dot, if i click "stop"+ back, or "pause" or close screen and reopen it.
https://www.dropbox.com/s/bzd0jsi0srr6arn/track-state.mp4

Sorry for asking again, my wish is furtermore, to recognize the state of trackrecording also in trackpanel, because trackpanel covers right side panel darkgray and so state is not clear visible
green/red <> start/stop button
gray/orange <> paused button
Locus PRO 3.42.0
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #16 on: May 30, 2014, 14:46:47 »
- dynamic info bar: hmm, I have no idea where to place it. Even now, there is so low space on screen :)

No need to make extra space (I mean the existing bar as on picture):

Would be useful if it could switch displayed content automatically depeding on Locus current state (offline, GPS locating only, GPS+recording, GPS+guiding, GPS+geocaching etc, choosable view context for each mode)
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2534
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #17 on: May 30, 2014, 19:43:44 »
Hello menion,
my first experience with "dev_enable_auto_gc_offlinizer=1" 8)
First i opened (not stored) a few geocaches with GC4L, this geocaches include "backgroundphotos", "spoilerphotos", "photos insert in cachelisting" .
All this photos are stored in: locus/data/geocaching/...
and "photos in loggs" they are stored in locus/cache/images/...
After that i´v downloaded the cache.gpx from each listing and imported them to locus.
Next i close WIFI and set flightmode on my device.
If i open this geocaches, only the photos insert in cachelisting are recognized and displayed, all others not, although they are stored.
Locus PRO 3.42.0
 

Offline szebenyib

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 176
  • Xperia P
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #18 on: May 30, 2014, 22:49:20 »
If you import a gpx file into a folder and choose to empty it, the yes button is not red, like when you delete something. It would be nicer in red and more consistent.
 

Offline nIgel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #19 on: May 31, 2014, 08:44:27 »
Thanks for the new version.
I'm glad that zooming isn't restricted on rastermaps any more. Helps with geocaching. The rest of the list of features and improvements will take some time to test it.
Since I own a device which has ANT+ on board I tested the new CHIRP feature. But couldn't get it working (attached screenshot). Probably a bug relating to my old Android 2.3.4. version? Using the ANT+ Plugin Demo App I had no problems finding a Chirp device.
Device is SE Xperia Mini (ST15i).
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #20 on: May 31, 2014, 11:15:51 »
during some biketours i noticed that the "track record state" in right side panel button switch from red to green dot, although recording is not stopped or paused ...
Ah seems to be a problem caused by rotation of screen. Thanks, I've improved it a little bit, so hope it helps.

Sorry for asking again, my wish is furtermore, to recognize the state of trackrecording also in trackpanel, because trackpanel covers right side panel darkgray and so state is not clear visible
green/red <> start/stop button
gray/orange <> paused button
Here I'm not sure - it's a question? :). If so, what is for you "track panel"

About images in logs - interesting, for me it works correctly. May you please send me GPX of cache which cause these problems? Thanks

@Bucky kid: partially understand. Agree that top panel should be usable for some "Current state" information. Anyway it's not a task on one hour and I don't think it's too important now

@szebenyib: red button - agree

@nlgel: tap on "menu" button and choose which sensor you want to use. Then it should work ;)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline nIgel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #21 on: May 31, 2014, 11:24:49 »
@Menion:
Thanks for the quick response. I was thinking to do this but my problem is that there is no menu-button. To underline this I attached the screenshot in my previous post.
« Last Edit: May 31, 2014, 13:05:51 by gynta »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #22 on: May 31, 2014, 11:45:12 »
you have to have HARDWARE menu button on your device
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline nIgel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #23 on: May 31, 2014, 11:59:16 »
you have to have HARDWARE menu button on your device
Right you are, my stupid mistake.
Was searching this menu-button which is shown in your pic in the upper right corner (Ant manager + 3 vertical dots).
« Last Edit: May 31, 2014, 13:06:42 by gynta »
 

Offline Robin99

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #24 on: May 31, 2014, 12:40:24 »
After update to version 3.0 text to speech stopped working.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2534
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #25 on: May 31, 2014, 13:26:32 »
After update to version 3.0 text to speech stopped working.
the same happend to me,
TTS sound was set silently in locus ???
to solve it go to
menue/settings/language&Units/TTS settings and "Test Text-to-speech"
After you click this "test button" push your "volume hardware button" of your device and scale up your volume :) to hear the voice. Notice, modification only works as long as testtext is playing!
« Last Edit: May 31, 2014, 14:02:07 by balloni55 »
Locus PRO 3.42.0
 

Offline Robin99

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #26 on: May 31, 2014, 17:38:22 »
Thank's but it helped for a short time. When I turned on navigation voice commands work quite well, but it stopped without reason and remain silent. In last beta version everything works fine.
« Last Edit: May 31, 2014, 17:41:41 by Robin99 »
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2534
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #27 on: May 31, 2014, 20:31:22 »
Quote
About images in logs - interesting, for me it works correctly. May you please send me GPX of cache which cause these problems? Thanks
i´ve send it to locus@asamm.com
Locus PRO 3.42.0
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #28 on: May 31, 2014, 21:55:12 »
Robin I've just return from short bike trip and right because of your post, I've tested voice navigation and everything went well. No problem. I was even suprised how precise navigation generator is :).

So hard to say where is a problem. If you use "Navigation" in Locus, so you see on left side big icon, just tap on it and set volume of voice with bottom slidebar.

@balloni: thanks, I'll check it at the morning
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Mek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 82
    • View Profile
    • http://mekweb.eu/?lang=en
  • Device: SGS4Mini
Re: [APP] - version 3.0.X+ (updated 29.5.2014)
« Reply #29 on: June 01, 2014, 08:23:39 »
I really like the new track record panel. Great job!
Do you like Scrabble? You can play on SKREBL.EU (my personal project) - free, various language versions available!