Author Topic: Re-use a saved track for navigation  (Read 8627 times)

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re-use a saved track for navigation
« on: July 17, 2012, 17:37:14 »
Yesterday I used the Locus navigation for the first time.
I searched some address as end point and started. After a while I closed the navigation and wanted to continue shortly later, but now I had to search again the complete address and navigation path (as end point) although the same navigation-path (track) was still saved in my tracks.
There are many possibilities for "end point" but I don't find to continue a track already saved.

Couldn't it be possible to open a track already found by locus for navigation again? To re-use the saved track?
I understand that this would be difficult if the actual postion weren't on the track, but then locus could warn or say: "Track not possible" etc.

This would be useful if there is no carrier, which can happen quite often when navigating on the road somewhere.

Thank you.

franc
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3550
  • Thanked: 44 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #1 on: July 17, 2012, 19:40:16 »
Quote from: "franc"
...I closed the navigation and wanted to continue shortly later,
maybe you forgot to tap the checkbox "Store permanently" before (while planning)

see the picture:
 http://docs.locusmap.eu/lib/exe/detail. ... avigate_to
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #2 on: July 18, 2012, 08:43:33 »
Quote
maybe you forgot to tap the checkbox "Store permanently" before (while planning)

But what does it help?
Yes, I check the CheckBox and then I have saved the track*, but not the navigation.
I cannot choose this same navigation from the box "ending point", can I?
How could I reuse it, especially when I am offline?

*by the way, the track is also saved when I don't check this CheckBox.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #3 on: July 18, 2012, 09:02:57 »
when you don't check this checkbox, every new track will overwrite previous one, so thanks to this, you may compute as much tracks as you need and keep them all stored

about navigation - you may start it when you tap on track and on your map screen appear new panel. Then under one bottom button exist "Navigation" item. Do you have it there? If no, I'll write manual page for it as soon as possible :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #4 on: July 18, 2012, 18:22:06 »
Good heavens this is true!
Thank you, this is it!

[attachment=0:ulgx7478]track-to-navigation-1-3.jpg[/attachment:ulgx7478]

EDIT 2013-05-03: The previous links to the screenshots were gone (like the service to save them, the dumb uploadscreenshot.com), so I restored the pictures from a backup (from ClipMate, the Clipboard extender, thank you).
« Last Edit: May 03, 2013, 18:43:42 by franc »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: AW: Re-use a saved track for navigation
« Reply #5 on: May 03, 2013, 17:55:18 »
Is it possible that it is not anymore possible to create a navigation through a saved track?
Look:
[attachment=0:sexiq7ag]track-to-guide-only.png[/attachment:sexiq7ag]
There is only the option to guide, but no button for the navigation like before.
I think that there was another button before, unfortunately the screenshots in my previous post were gone because the dumb picture saving service stopped suddenly (uploadscreenshot.com).

EDIT: I found the screenshots in a backup, so I could again upload them. You can see, that it is different now.
Is it possible that this is just a setting? But which?
I uploaded the actual Screenshot now to this forum, I have no faith to all these free picture services anymore. They can disappear from one day to another :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #6 on: May 03, 2013, 21:03:48 »
hello Franc,
  there are only two possibilities
1. you don't have enabled "Navigation" module, so check it in settings
2. track you see on map, cannot be used for a typical voice navigation. Because you do not see an icons with actions on crosses, I think this is a problem. Where did you get this track? Was it working you before for this track?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #7 on: May 04, 2013, 00:01:08 »
Quote from: "menion"
...2. track you see on map, cannot be used for a typical voice navigation. Because you do not see an icons with actions on crosses, I think this is a problem. Where did you get this track? Was it working you before for this track?
I understand! I think it was just a big misconseption from me to think any track could be used as navigation track.
This track was coming from GPSies, where I constructed it. It is not coming from Locus as a previous navigation, so this surely is why there is no way to use it as a navi path, I understand now.

Thank you for clearing this!

frank
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #8 on: May 04, 2013, 07:50:42 »
Hi franc,
at least a kind of restricted navigation can still be done with such a track: http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... gs:guiding
Select
- Tracks/Notify when too far away from track
- Tracks/Text to speech

I used this successfully on bicycle and hiking tours though it needs some more polishing (see my comments in https://getsatisfaction.com/locus/topic ... _your_ears about 7-8 months ago). However it works best on tracks which contain only points where a change of direction needs to be indicated. In case you follow a straight way and the track contains points every few meters you will get many instructions of the kind "go straight".

@Menion: As I read of your next campaign regarding navigation, may I ask you not to forget to work also on this kind of navigation? Thx, Tommi.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #9 on: May 04, 2013, 08:07:27 »
don't worry, it planned on next weeks ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #10 on: May 04, 2013, 12:17:19 »
Quote from: "tommi"
...at least a kind of restricted navigation can still be done with such a track: http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... gs:guiding
Select
- Tracks/Notify when too far away from track
- Tracks/Text to speech
...
it works best on tracks which contain only points where a change of direction needs to be indicated. In case you follow a straight way and the track contains points every few meters you will get many instructions of the kind "go straight"...
Thank you for this hint, I will try it soonly :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #11 on: May 28, 2013, 11:19:41 »
So here the re-use of a track for navigation with some screenshots:

1. create a navi-track (three pictures, because this forum is limited to only two pictures upload):

[attachment=1:1mkngh2b]locus-navi-track.jpg[/attachment:1mkngh2b]

2. re-use the navi-track later in a new navigation, which is started through the navi-track:

[attachment=0:1mkngh2b]locus-reuse-navi-track.jpg[/attachment:1mkngh2b]
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #12 on: June 01, 2013, 12:41:13 »
Hi,
I am fighting with the same problem:
I made a track with Locus, exported it and imported it again to Data/Navigation.
I select this track and I get these red points.
I made the same steps as above and as in http://docs.locusmap.eu/doku.php/commun ... tion_start.
But I never get Navigation to select, only Guide on and Guide on reverse.
The module Navigation is of course activated.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #13 on: June 01, 2013, 12:51:30 »
Quote from: "tramp20"
Hi,
I am fighting with the same problem:
I made a track with Locus, exported it and imported it again to Data/Navigation.
I select this track and I get these red points.
I can fully confirm this behaviour.
Quote from: "tramp20"
I made the same steps as above and as in http://docs.locusmap.eu/doku.php/commun ... tion_start.
But I never get Navigation to select, only Guide on and Guide on reverse.
The module Navigation is of course activated.
Actually you didn't do the same, in the tutorial I never wrote about export/import, did I?
Seems, this isn't working for imported tracks.
Menion?
Will this be fixed in the (hopefully still ongoing) campaign for Navigation, Guiding?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #14 on: June 01, 2013, 13:01:46 »
Quote from: "tommi"
Actually you didn't do the same, in the tutorial I never wrote about export/import, did I?
Seems, this isn't working for imported tracks.
Menion?
Will this be fixed in the (hopefully still ongoing) campaign for Navigation, Guiding?

I repeated this procedure with the same track but this time I used it direct from Data/Aufgezeichnet and I got the same result: no navigate, only guide.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10