Author Topic: Re-use a saved track for navigation  (Read 8628 times)

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #15 on: June 01, 2013, 13:17:17 »
Hi menion,
in the screenshot I miss CoPilot Live as my favorite navigation program (of course installed).
Do you limit this selection to 4 or can I do something?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #16 on: June 01, 2013, 13:21:21 »
Ahm, Data/Aufgezeichnet? This sounds that you recorded a track with GPS? Is that true?
Maybe I'm asking stupid questions but initially you wrote "I made a track with Locus" which again sounds like you recorded one.
Did you check this page http://docs.locusmap.eu/doku.php/commun ... e_creation, too?

*edit*: Ah, I think I understand now: In the "Navigate to" tutorial (which was made by Gynta, not me, sorry I mixed it up with "Navigation start" by me) "Store permanently" isn't ticked. Due to recent changes in 2.12.0 this route doesn't persist as a temporary file. Therefore you need to tick "Store Permanently" in order to get the route stored in the database for later use.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #17 on: June 01, 2013, 13:25:22 »
Quote from: "tramp20"
Hi menion,
in the screenshot I miss CoPilot Live as my favorite navigation program (of course installed).
Do you limit this selection to 4 or can I do something?
Hey, tramp, this is completely ot! This forum is not only to help you but also for other people to follow discussions and problem solutions. Which is merely possible if topic is changed during discussion.

Nevertheless, I have more than 4 options. Maybe you find your Navi software behind "Maps".
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #18 on: June 01, 2013, 13:49:55 »
Quote from: "tommi"
Hey, tramp, this is completely ot!
Nevertheless, I have more than 4 options. Maybe you find your Navi software behind "Maps".

Sorry, I really wanted to make a new topic :-(

And yes under Maps I ca see my Copilot. Thank you.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #19 on: June 01, 2013, 13:53:34 »
Quote from: "tommi"
This sounds that you recorded a track with GPS? Is that true?

Yes.
It seems that I can use a recorded track only for Guiding. Is this true?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #20 on: June 01, 2013, 14:03:33 »
Quote from: "tramp20"
Quote from: "tommi"
This sounds that you recorded a track with GPS? Is that true?

Yes.
It seems that I can use a recorded track only for Guiding. Is this true?
Yes, that's basically true.

The only thing you can do with a recorded track which goes into the direction of navigation was discussed here https://getsatisfaction.com/locus/topic ... _your_ears resp. https://getsatisfaction.com/locus/topic ... directions.
You can activate it as described on http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... gs:guiding Tracks/Notification settings/Notify when switching to another point.
But this is better for tracks with few points (mainly only points at locations where a change of direction is necessary) which you can draw with http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... te_measure.
If you use it with a recorded track you'll get a lot of redundant notifications that you should go straight.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #21 on: June 01, 2013, 14:29:05 »
Quote from: "tommi"
Yes, that's basically true.


Thank you.
I made a test for a new route with http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:navigate_to
and will try this tomorrow.

Gynta wrote:
5. Now choose the means of transportation, for example the bicycle. This will activate the route calculation. At this point you need to be online(!).

Do I have to be online (after calculating and storing) during the navigation?

Edit:
I found the answer on one of your texts:
    For creation of a navigation route internet access is needed!
    For navigation on a previously created navigation route no internet is needed


The TTS voice is terrible compared with Copilot or Navigon :-(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #22 on: June 01, 2013, 14:38:28 »
Quote from: "tramp20"
The TTS voice is terrible compared with Copilot or Navigon :-(
I know Navigon voice and would say it's slightly better than TTS on my SGS3.
However it might be that TTS on your phone is much worse.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3550
  • Thanked: 44 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #23 on: June 01, 2013, 14:45:47 »
Quote from: "tramp20"
The TTS voice is terrible compared with Copilot or Navigon :-(
try out to change between
samsung
google
ivona
or
svox

-> google play
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #24 on: June 01, 2013, 15:11:28 »
Quote from: "gynta"
try out to change between
samsung
google
ivona
or
svox

-> google play
change to samsung I guess is only possible on phones of this vendor, google should be contained in android.
Ivona and svox in playstore
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #25 on: June 01, 2013, 15:31:11 »
Quote from: "gynta"
Quote from: "tramp20"
The TTS voice is terrible compared with Copilot or Navigon :-(
try out to change between
samsung
google
ivona
or
svox

-> google play

I changed now from com.google.android.tts (very bad) to
                              com.svox.classic          (better).

Thanks.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #26 on: June 01, 2013, 16:40:31 »
Quote from: "tramp20"
I changed now from com.google.android.tts (very bad) to
                              com.svox.classic          (better).

Thanks.
I guess you're aware that this is a 2weeks demo for the language data. Or did I get this wrong - or you maybe already purchased it?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #27 on: June 01, 2013, 18:06:08 »
guys, switch to Ivona, really!! It's best voice I found after some tests. Hmm best ... it's amazing :)). It's quite huge (around 150MB compare to 20MB TTS by Google), but I'm mostly not sure if this is really TTS or some recorded navigation voice.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline tramp20

  • Expert
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 579
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Re-use a saved track for navigation
« Reply #28 on: June 02, 2013, 07:08:04 »
Quote from: "tommi"
I guess you're aware that this is a 2weeks demo for the language data. Or did I get this wrong - or you maybe already purchased it?

Of course I purchased Petra :-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline franc

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 403
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
Re: AW: Re-use a saved track for navigation
« Reply #29 on: June 06, 2013, 21:17:39 »
Quote from: "menion"
guys, switch to Ivona... It's ...around 150MB .
Does it install to the internal sd-card only? 150 MB is too big for mine.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Locus Pro - always the actual version on Xiaomi Mi A1 mit Android 9