Author Topic: Jaký mobil pro Locus?  (Read 17460 times)

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #30 on: August 15, 2012, 15:17:25 »
EDIT: tady dodávam článek o spotřebě BT. Je vidět, že nežere téměř nic pokud je nečinný...
Necelé 3mW, tedy nějakých 750µA. Současné BT by měly mít ještě menší odběr. Při dnešních kapacitách baterií a celkové spotřebě telefonů je to plivnutí v moři.


http://mobiledevices.kom.aau.dk/researc ... nt_status/
« Last Edit: August 17, 2012, 12:20:53 by Lugen »
 

Offline otan

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #31 on: August 15, 2012, 20:31:31 »
Ahoj, když už se tady řeší spolupráce Locus/BT GPS modul (jsem naprosto spokojený uživatel zmiňovaného Qstars) tak v kombinaci s AndroidMTK v terénu naprostá bomba, ale: do Locusu naimportovaná trasa má body s časem v UTC (asi) - nešlo by to nějak ošetřit při importu nebo prohlížení aby se to přepočítalo do našeho času?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #32 on: August 15, 2012, 23:24:13 »
To je hezká myšlenka, ale musela by tam být volba časového pásma a ne nastaveno naše pásmo, software se používá, toufám s říci, po celém světě.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #33 on: August 16, 2012, 06:46:26 »
Quote from: "otan"
Ahoj, když už se tady řeší spolupráce Locus/BT GPS modul (jsem naprosto spokojený uživatel zmiňovaného Qstars) tak v kombinaci s AndroidMTK v terénu naprostá bomba, ale: do Locusu naimportovaná trasa má body s časem v UTC (asi) - nešlo by to nějak ošetřit při importu nebo prohlížení aby se to přepočítalo do našeho času?

pošli mi prosím nějaký kus trati, nebo ten jeden export. Tohle by spíše mohla být chyba při importu. Pokud je ten čas korektně zapsaný při exportu tak by to mělo jít automaticky opravovat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Docent

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #34 on: August 16, 2012, 08:22:13 »
Quote from: "babi"
A Menione, je pravda, že to vydrží nahrávat trasu 40 dní při logování po 5s po dobu 12h denně?
Nikoliv, to znamená, že záznamy z takové trasy se vejdou do paměti... Nikde se nepíše, že to vydrží na jedno nabití baterie.
.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #35 on: August 16, 2012, 13:48:19 »
Quote from: "otan"
Ahoj, když už se tady řeší spolupráce Locus/BT GPS modul (jsem naprosto spokojený uživatel zmiňovaného Qstars) tak v kombinaci s AndroidMTK v terénu naprostá bomba, ale: do Locusu naimportovaná trasa má body s časem v UTC (asi) - nešlo by to nějak ošetřit při importu nebo prohlížení aby se to přepočítalo do našeho času?

díky trať jsem dostal

uvnitř souboru jsou tyhle časy 2012-08-15T09:20:52Z , ty samé ale vidím i po importu do Locusu. Takže pokud tyhle časy jsou špatně, tak jsou už spatně vyexportované z toho AndroidMTK programu
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline otan

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #36 on: August 16, 2012, 15:55:26 »
Ono špatně není asi nic, ono jde asi o to, že AndroidMTK jen vytáhne to co je v tom GPS modulu a Locus to zase bez změny naimportuje, ale pokud se podobný postup udělá přes PC (akorát se použije origo program pro GPS modul) tak jsou časy prepočítané do našeho pásma (podle nastavení v PC), takže jsem si myslel že by to Locus mohl umět taky, ale je fakt že by to bylo asi jen pro zanedbatelný procento uživatelů.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #37 on: August 16, 2012, 19:35:39 »
Program uloží do trasy čas GMT. Locus zobrazí trasu tak jak je. Nic víc nic míň. Změna časového pásma je, řekl bych, na autorovi androidMTK.
Joo kdyby uměl sám locus vytáhnout z modulu, to by byla jiná, ale to už někdo v jiném topicu navrhoval :idea:
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #38 on: August 18, 2012, 21:11:38 »
ani nevím že už něco takového někdo navrhoval. .. no šlo by se podívat do zdrojáku toho programu jak moc je to komplikované ale opravdu to stojí za to? Možná by tedy stálo za to vytvořit na GetSatisfaction topic a hlasovat, protože to určitě nebude práce na hodinku
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #39 on: August 20, 2012, 11:57:54 »
Jj, někdo psal něco v tom slova smyslu, že když jezdí na kole, tak by rád měl záznam z modulu automaticky načítanej, aby věděl kudy se vrátit. Bohužel nevím, kdo to byl a nenašel jsem ani příslušný příspěvek/téma.
I když jsem si dal na lištu na pravou stranu ikonu "mtkandroid" moc to práci neulehčí. Jde o to, že nenavážu spojení pro přenos dat do mobilu, když jsem připojen na externí gps modul pro příjem signálu satelitů.
Musím nejdříve zrušit spojení s modulem(Vypadnout ze signálu).
Zapnout mtkandroid, navázat spojení a stáhnout trasu do kořenovýho adresáře karty.
Vrátit se do locusu a  naimportovat trasu .
Zpět se připojit na gps modul, abych jej mohl využívat jako příjemce satelitů.
Výhoda rozšíření fce locusu je tedy nesporně v tom, že tato sekvence příkazů s neustálim připojovánim a odpojovánim by mohla proběhout sama po stisknutí jednoho tlačítka...

Je jasný, že to nebude zas tak jednoduchý vytahat z modulu data. (Tedy pokud se neobšlehne komplet zdrojak mtk androidu    :)   ) Pokusim se tedy se svojí prachbídnou angličtinou do GetSatisfaction  hodit nastřelit návrh.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #40 on: August 24, 2012, 22:42:17 »
Ještě malý dotázek, ten topic jsi myslel založit zde: Wishlist ?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #41 on: August 25, 2012, 11:11:27 »
nene, spíše jsem myslel zde https://getsatisfaction.com/locus ... lidi tam můžou hvězdičkovat nápady a já se celkem podle toho řídím, že ty nápady které jsou hodně chtěné a líbí se mi, preferuju a snažím se později s nimi něco udělat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download