Author Topic: Jaký mobil pro Locus?  (Read 17271 times)

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #15 on: August 11, 2012, 05:30:59 »
http://http://viewitem.eim.ebay.cz/RAIKKO-mobiler-ZusatzAkku-AccuPack-fr-iPhone-HTC-NEU/190649335265/item
Mě se to tedy nezdá malé a lehké, to je jak mít v ruce dva mobily místo jednoho, takže nárůst o 100%.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline leonell

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #16 on: August 11, 2012, 15:07:09 »
Tak to je samozřejmě pravda, ten Accupack něco váží.

Jenže:
- neznám SmartPhone, který by vydržel celodenní (řekněme 10-12h ) provoz GPS.
- jelikož se bavíme obecně o Locusu, tak nemá význam zmiňovat různý GPS navigace ála Garmin. Ty mají akumulátory takže tento problém není. Musíš ale tahat jak krabici tak mobil a nemáš Locus.
- externí GPS krabička, nahrazující GPS v mobilu,  vyžaduje k online komunikací s mobilem spojení, nejspíše BT. Netroufnu posuzovat rozdíl ve spotřebě, ale nemyslím že by to oproti zapnuté vestavěné GPS bylo nějak významně úspornější.
- uchovávat trasu v nějaké krabičce a na konci to načíst do Locusu je dle mého nepraktické. To bych pak ten Locus vůbec nepotřeboval. Já naopak každou chvíli kontroluji na mapě, zda  opravdu jdeme dobře, kolik už jsme prošli, používám to obecně místo mapy atd.
- mohu si vzít sebou druhou nabitou baterii, to řekneme těch 12hodin zajistí. Musím ale vypnout záznam, vypnout mobil, vyměnit baterie, zapnout,... Ve srovnání s tím prostě s akumulátorem píchnu do mobilu napájení a je to. Žádné přerušení a výměnná operace. S tím akumulátorem je to takový air refuelling :) A u druhé baterie je ještě jeden technický svízel, zejména pokud jsem na vícedenní dovolené. Jak to přes noc budu dobíjet, když musím dobít dvě baterie na další den, přičemž samostatnou nabíječku baterie asi  nemám (ostatně stála by víc než ten AccuPack), takže obě musím dobít v jednom mobilu? S akumulátorem, až se vrátím z hospody od "Lojzy", tak píchnu mobil do zásuvky, akumulátor do zásuvku a jdu spát. Ráno oboje vyndám a jdu na Sněžku.

Pokud proti tomu postavím tu váhu AccuPacku tak u mně je to jasné, ale je to jen můj názor :)

L.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #17 on: August 12, 2012, 14:42:59 »
Quote from: "Lugen"
...
Moduly:
zmiňovaný Holux M-241 (loger)
fix... no zažil jsem i lepší, píšou velká citlivost, ale než se signál ustálí tak to lítá sem a tam, na druhou stranu asi lepší než interní v telefonech. Asi to souvisí i s tím, že čipu stačí malé napětí. Obrovská výhoda - je na jednu tužkovku, když dojde - mam náhradní, nebo koupim v každý trafice i kdekoliv v horní dolní... Funguje mi i na nabíjecí 1,2V Používám recyko, výdrž tak 7 -12h. Nutno dodat že některý baterky byly mrtvý, proto asi menší výdrž...
Dříve jsem měl několik modulů s čipem SIRF III, celkem dobrej fix, akorátní přesnost, ale měly baterky 3,6V a výdrž zhruba stejná jako výše zmiňovaný holux, když dojdou, mam smolíka...

Ahoj, mám dotaz na zmiňovaný Holux, otázky už jsem položil jinde, tak abych to nepsal nadvakrát, zde je odkaz:
Code: [Select]
http://androidforum.cz/externi-gps-modul-holux-m-241-t14111.html#p404897Děkuji za rady.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #18 on: August 14, 2012, 22:41:23 »
Zdravim,
žádný shodný nick s tvým jsem v tématu nezaznamenal, ale snažil jsem se odpovět na vše.  ;)
Neni to dokonalé zařízení, ale za jinjej loger bych asi neměnil, s tím softem mtkandroid a s použitím locusu to vše dostává uplně jinej rozměr...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #19 on: August 14, 2012, 23:30:16 »
Na daném fóru jsem franta-kocourek :D
A děkuji za postřehy.
Mě se čím dál více začíná líbit Qstarz BT-Q1000XT. Hlavně kvůli výdrži - nerad bych všude na výlety tahal pakl tužkovek :) No uvidím jak na který padne volba.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #20 on: August 15, 2012, 07:29:15 »
no ten používám já a nemůžu si stěžovat. Jen teda dva postřehy. Jejich software pro práci se zařízením mi přijde dost tragický a pak to že nemá tužkovky může být spíše nevýhoda. Nikde pořádně nevidíš kolik baterie ti ještě zbývá a i když vydrží 40h (což cca opravdu odpovídá), jednou prostě dojde :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #21 on: August 15, 2012, 12:25:16 »
Tak co jsem četl, tak i jiné firmy nemají svůj software nijak vyladěný.
Ale klasickou práci s trasami či geotagování to zvládá ne?
Náhradní baterku jde koupit za 2 stovky. Raději bych tahal jednu baterku, než pakl tužkovek.
A Menione, je pravda, že to vydrží nahrávat trasu 40 dní při logování po 5s po dobu 12h denně? Zdá se mi to šíleně moc. Jak je to v praxi? Můžeš přihodit i kolik to papá s modrým zubem.
Díky

Send from HTC Wildfire S using Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #22 on: August 15, 2012, 12:29:17 »
40dní?? kde jsi to četl. V popisech je psáno 40 hodin což mi tak nějak přijde že odpovídá. Používám to nicméně jen s Locusem a tam se výdrž i s permamentně zapnutým Bluetooth vyšplhá výše než s interní GPSkou, o tom není pochyb. Tzn. celkově BT bere méně než interní GPS. Na druhou stranu teď už to tolik nevyužívám protože mám zapnuté "GPS auto-off" v Locusu což šetří při dobrém nastavení ještě více (ale přijdeš pak o přesně zaznamenanou trasu). Nicméně přesné hodnoty nepovím, nikdy jsem to tak důsledně netestoval.

A softvér, ano to jo, základní práci i geotagování zvládá, ale je to občas trošku krkolomné. Na dnešní dobu trošku více ale nic na co by si člověk nezvykl
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #23 on: August 15, 2012, 13:23:51 »
Quote from: "babi"
Mě se čím dál více začíná líbit Qstarz BT-Q1000XT. Hlavně kvůli výdrži - nerad bych všude na výlety tahal pakl tužkovek :) No uvidím jak na který padne volba.

Ten vypadá velice slušně. Předpokládam, že ten senzor vibrací bude fungovat tak, že když někde zastavíš, přestane logovat aniž by jsi musel vypínat modul - to je dobrá vychytávka.  Tužkovky bych vnímal jako výhodu, ale samosebou je to otázkou priorit.

Quote from: "menion"
Tzn. celkově BT bere méně než interní GPS. Na druhou stranu teď už to tolik nevyužívám protože mám zapnuté "GPS auto-off" v Locusu což šetří při dobrém nastavení ještě více (ale přijdeš pak o přesně zaznamenanou trasu).
Bt při přenosu je taky slušnej žrout, ale právě ono GPS auto-off je velice užitečná vychytávka. Zapnu obrazovku - locus se mi během zlomku vteřiny připojí na modul a ihned znam svojí aktuální pozici bez čekání na signál - modul je zapnut stále. A záznam trasy, o ten se právě stará onen modul...
Takto to alespoň používam já a jsem spokojen  ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #24 on: August 15, 2012, 13:34:18 »
Quote from: "Lugen"
Bt při přenosu je taky slušnej žrout, ale právě ono GPS auto-off je velice užitečná vychytávka ...

no počkej, já myslel spíše tohle http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... nterni_gps což se ale aplikuje jen na interní GPS, ne na BT
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #25 on: August 15, 2012, 13:53:59 »
Jaaaj, omlouvám se. Zle jsem pochopil popis toho Qstarzu :lol:
No s náhradní baterkou kdyby to zvládlo 7 dnů po 10ti hodinách, tak je to krása. Oproti 7mi tužkovkám za stejnou dobu u Holuxu.
Když už jste to chlapi nakousli: když používám bt gps v locusu a vypnu obrazovku, vypne se i bt? Takže pak tel nemá žádný odběr a po zapnutí obrazovky se zapne bt, naváže spojení a zobrazí pozice? Funguje to tak?

Send from HTC Wildfire S using Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #26 on: August 15, 2012, 14:00:14 »
40 dní bude hezkých až se jednou zadaří :)

locus obecně vypíná a zapíná připojení k GPSce pokud ho nepotřebuje. Takže když ti poběží záznam trasy, tak ať uděláš cokoliv, GPS zůstane zapnutá (připojená). Pokud si budeš jen prohlížet mapu a nebudeš mít v nastavení nastaveno "neodpojovat", pak se GPS vypne (odpojí) pokud vypneš displej nebo minimalizuješ appku. To ale neznamená že v případě BT GPSky se vypne samotné BT! To ne. BT stále běží ... otázka je kolik BT které je jen tak lenoší, bere ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lugen

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #27 on: August 15, 2012, 14:16:55 »
Quote from: "menion"
Quote from: "Lugen"
Bt při přenosu je taky slušnej žrout, ale právě ono GPS auto-off je velice užitečná vychytávka ...

no počkej, já myslel spíše tohle http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... nterni_gps což se ale aplikuje jen na interní GPS, ne na BT
Je, omlouvam se,  spletl jsem si to s "Vypnout, pokud je skrytá".

TO o čem mluvíte, o to mi právě jde, když je BT v režimu zapnuto, ale nic nepřenáší, nekomunikuje tak nemá spotřebu téměř žádnou, řekl bych, limitně nula  :) Na druhou stranu, pokud komunikuje a přenáší data, tak dělá v baterce telefonu celkem průvan, možná menší než interní gps, ale stejně saje dost.
Takže ještě jednou, chtěl jsem vychválit fci "Vypnout, pokud je skrytá"  ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #28 on: August 15, 2012, 14:27:15 »
Aha, aha. Záznam trasy bych nechal na samotném loggeru..
A nešlo by to do locusu přidat aby se i samotné bt vypinalo a zapínalo samo? Kdo ví kolik to žere...
Apropo, malé chybky v locusu:
1) V detailu keše, jak jsou záložky "Informace", "Listing", "Logy" atd. je i záložka, která je špatně pojmenována: "obrázků"
2) Nastavení - gps a pozice - reset a-gps. Po potvrzení vyskočí Toast "požadavek byl odeslan", ale nikdy se uživatel nedozví jak to dopadlo. Možná změnit text v Toastu.
Díku dík.

Send from HTC Wildfire S using Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jaký mobil pro Locus?
« Reply #29 on: August 15, 2012, 15:04:16 »
no myslím že snad nějaké ovládání BT stavu z appky jednoduše ani nejde (bez potvrzení uživatele)

díky za reportíky, text opravíme. A-GPS > ani já sám nevím jak to dopadlo :) (více se diskutovalo tady https://getsatisfaction.com/locus/topic ... ot_working). Pointa je že já opravdu jen odešlu požadavek. Jak dopadne se nikdy nedozvím ... GPS status sice píše něco jako proces úspěšný, ale taky se to nedozví :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download