Author Topic: Smart Maps  (Read 44191 times)

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #90 on: August 02, 2012, 20:52:54 »
:) to by teoreticky šlo ale bylo by to pěkný balík práce. Uvidíme jaký bude vůbec o SmartMapy v Locusu zájem, podle toho se uvidí zda bude ještě nějaká další "integrace" nebo ne
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #91 on: August 24, 2012, 15:56:00 »
V aktualizaci 2.6.0 již perfektně fugnují přechody mezi jednotlivými typy map SmatMaps při zoomování .... tleskám
Ale... nezobrazují se v panelu Rychlé přepínání map , a to ani když jsem aktuálně na jiném typu map, nebo i na jakékoli SmartMaps mapě.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #92 on: August 24, 2012, 16:05:59 »
no myslím že problém s rychlým přepínačem je stále stejný není? tzn. vždy ukazuje to co ukazovat nemá :) I když koukám že je opravdu neukazuje v žádném případě. Podívám se na to. Ona úprava toho rychlého přepínače do nějaké inteligentnější firmy je v blízkém plánu, takže to vezmu zajedno. Díky za report
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #93 on: August 25, 2012, 13:12:37 »
Přechod mezi zoomy nefunguje 100% ... Z měřítka 1:10000 skočí na 1:25000 a pak i na 1:100000 a 1:300000. Ale zpět už to nejde. Skončím na 1:100000 a do těch podrobných 25 a 10 už se nedostanu. Musím je znovu vybrat v manageru.

Navíc, když zoomuji přes HW tlačítka, tak zmizí POI body. Objeví se opět při multitouch ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #94 on: August 25, 2012, 15:20:20 »
Mě funguje zoomování naprosto v pořádku nahoru i dolu od 1:800000, přes 300000, 100000, 75000, 40000, 25000 až po 10000 a zpět a to i v jakékoli kombinaci tam a zpět.
S těmi body ale není probém jen v mapách smratmaps, zatím jsem nenašel souvisloti . Dokonce se mi zobrazují jen skupiny kešek ale jakmile více zazoomuji /v jakékoli mapě/ jednotlivé keše už nevidím a při návratu na nižší zoom už nevidím ani seskupené keše.

Edit: tak když odzoomuji na mapu kde jsem měl seskupené keše a nyní tam nejsou, jdu do menu aplikace .. kamkoli ... vrátím se a seskupené keše na mapě opět jsou.

Edit 2: tak pokud vyberu jen prvních 100 zobrazí se mi i podrobnosti, ale při vyšším zoomu opět zmizí. Ještě jeden poznatek , když ručně posunu mapu vrtsva s keškama zostávvá jakoby na obrazovce viset, neposouvá se s mapou.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #95 on: August 25, 2012, 15:35:33 »
heh koukám že body na smartmapách mají celkov nějaké zásadní trable že? opravím, děkuji za report ...

ohledně těch map ormoru, tak též samozřejmě nemám žádný problém jako krokodýl. Asi bych potřeboval nějaký výpis map SM map co máš v adresáři + souřadnice na kterých zoomuješ abych si to mohl přesně nasimulovat. Děkuji
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #96 on: August 25, 2012, 18:45:30 »
Mám nasledující SM mapy:
automapa_cr_sr_100_free.mpx
automapa_cr_sr_1mil_free.mpx
automapa_cr_sr_300_free.mpx
autoatlas_cr_100.mpx
evropa_800_free.mpx
pm10*.mpx
tm25*.mpx

Když jsem odstranil mapu autoatlas_cr_100.mpx, tak to začlo zoomovat i na ty 25 a 10 mapy.

Jinak ještě k zoomu a poi bodům. Nejedná se jen o HW tlačítka, ale i SW tlačítka pro zoom přímo v locusu v dolní liště. I s nima se body ztratí. Při multitouch jsou body OK.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #97 on: August 26, 2012, 22:00:02 »
no to jsem teda jelen kde jsi stáhnul tu autoatlas_cr_100.mpx. Má jen tu se slovenskem (free), ale tuhle se mi nedaří najít. Je tam asi problém že máš dvě mapy o stejném měřítku ... jen hádám. Zkusím si zítra tu co mám zduplikovat a třeba se mi taky podaří nasimulovat stejný problém. Jinak špatné zobrazování bodů je opraveno, tak vydržte prosím pár dní než bude nová verze na marketu, nebo jestli chcete, tady je test verze na překlenutí a vyzkoušení :)

https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .6.0.2.apk
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #98 on: August 27, 2012, 10:23:22 »
Tak kešky na smartmapách fungují skvěle.
Ještě se připomenu s chybějící nabídkou Smartmap v rychlém přepínání map a ještě jedna drobnost. Mám zakázaný Automatický zámek měřítka a když dozoomuji do nevětšího zoomu nesvětlá tlačítko plus, při opačném postupu na minimální zoom tlačítko minus zesvětlá. U map Shocart je to v pořádku.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #99 on: August 27, 2012, 10:54:38 »
Potvrzuji funkcnost zobrazovani bodu pri zoomu.

Za pridani SM do rychleho prepinani map se take primlouvam.

A jeste jedem dotaz. Je neco, co brani, aby slo nad SM zapnout dalai vrstvu mapy? Mam v sqlite pouze relief a bylo by hezke si ho zapnout nad 25 mapou :)

Diky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #100 on: August 27, 2012, 11:21:32 »
rychlý přepínač i zámek prozkoumám ...

a další vrstvu - ano brání celkem nepřekonatelný problém a to je že SM mapy jsou v naprosto jiné projekci než mapy ukládané v SQLite, MBT, GEMF a další. Stejně jako nejde overlay pro TAR mapy nebo RMAP formát, nepůjde to v nejbližší době ani pro Smartmaps. Musel bych totiž zaběhu přerastrovávat overlay vrstvu taky aby seděla na jinou mapovou projekci a to prostě zatím nedám (Locus by byl kvůli zatížení procesoru naprosto nepoužitelný) ... takže časem až budou silnější telefony a hlavně s více paměti pro dílčí aplikace. Uvidíme za rok ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12602
  • Thanked: 835 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #101 on: August 27, 2012, 12:55:45 »
Quote from: "Kroko_CZ"
Tak kešky na smartmapách fungují skvěle.
Ještě se připomenu s chybějící nabídkou Smartmap v rychlém přepínání map a ještě jedna drobnost. Mám zakázaný Automatický zámek měřítka a když dozoomuji do nevětšího zoomu nesvětlá tlačítko plus, při opačném postupu na minimální zoom tlačítko minus zesvětlá. U map Shocart je to v pořádku.

takže když dojedeš na 1:10 000 tak ti stále svítí tlačítko "+" jako aktivní?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #102 on: August 27, 2012, 15:01:16 »
Ano je jakoby stále aktivní
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #103 on: August 28, 2012, 10:21:32 »
Ahoj, včera jsme zkoušel novou verzi 2.6.0 a musim se připojit  k těm, co jim offline Smartmaps nezoomují. Co je horší, děje se to jen někdy, z toho jsem jelen :(. Navíc, v nejmenším měřítku mapa "bliká" jako to dělávaly kdysi onlinové Smartmapy.
Ted jsem zkusil i 2.6.0.2 a je to totéž (tam mi nebylo uplně jasné, co je vše opravené, ale spíše se to týká tech bodů).
Tedy souhrně: off Smartmaps oddálit jdou, přiblížit jen po výběru mapy do prvního oddálení
S online Smartmapami mám ještě jedne problém. Vždy po vypnutí Locusu  a opětovném spuštění skočí na nejmenší měříto - celá evropa. Občas to dělá i při přechodu z jiné mapy na online Smartmaps.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #104 on: August 28, 2012, 11:12:10 »
Nemáš náhodou v těch offline Smartmapaách dvě mapy se stejným měřítkem stejně jako ormoru viz. viewtopic.php?p=15475#p15475 ? Taky mu to zoomování zlobilo
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP