Author Topic: Smart Maps  (Read 45518 times)

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #75 on: July 28, 2012, 19:52:05 »
Quote from: "menion"
aha tak koukám že kolegové mají špatné info a je tedy třeba verze 2.0.3 :) Nicméně ještě bych to klidně risknul a updatoval smartmaps z webu a pak aniž bych je spustil, bych spustil Locus a mělo by to šlapat. Jestli mapy fungují tak je jen třeba mít tu správnou verzi kterou ale nemusíš spouštěť. Přinejhorším si dáš zpět tu 2.0.2
Přesně na to se chystám ;) jen co se potvora nabije a po bouřce se trochu zlepčí připojení ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #76 on: July 28, 2012, 21:19:03 »
Quote from: "menion"
aha tak koukám že kolegové mají špatné info a je tedy třeba verze 2.0.3 :) Nicméně ještě bych to klidně risknul a updatoval smartmaps z webu a pak aniž bych je spustil, bych spustil Locus a mělo by to šlapat. Jestli mapy fungují tak je jen třeba mít tu správnou verzi kterou ale nemusíš spouštěť. Přinejhorším si dáš zpět tu 2.0.2

Tak situace je ještě divnější.
Po upgrade Smartmaps Navigator na aktuální versi na Marketu začalo vše fungovat tak, jak má. Mimo Locusu. Ten se pořád tváří, že tam offlinemapy nejsou.
Tak už fakt nevím. Už mne napadá jen smazat vše, co má něco s polečného s Locusem :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #77 on: July 28, 2012, 21:22:50 »
heh dobrý no ... tak zkontrolovat verzi SmartMaps, jestli je opravdu jak má být a pak bych kdyžtak restartoval telefon, to vždy pomůže. Přinejhorším vymazat nastavení Locusu ale to by snad nemělo být třeba. Jinak já budu doma až asi ve středa tak snad se podaří
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #78 on: July 29, 2012, 15:46:00 »
Quote from: "menion"
heh dobrý no ... tak zkontrolovat verzi SmartMaps, jestli je opravdu jak má být a pak bych kdyžtak restartoval telefon, to vždy pomůže. Přinejhorším vymazat nastavení Locusu ale to by snad nemělo být třeba. Jinak já budu doma až asi ve středa tak snad se podaří

heh, ufff.
Tak co pomohlo bylo opravdu jen kompletní smazání všeho v tabletu, co mělo něco společného s Locusem a už to jede. Doufám, že to nebude třeba opakovat ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline xfoxik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #79 on: August 01, 2012, 11:19:13 »
Zdravím všechny,

coby uživatel SmartMaps z WM 6.5 jsem přešel asi před měsícem na Android (HTC HD2), objevil jsem Locus a koupil jsem si jej. Mimo už rozdílnou funkcionalitu SM v obou platformách musím konstatovat, že pro turistickou navigaci je Locus pro mne jasným vítězem  - taky díky otevřené mysli programátora  ;) . Offline mapy ze SM v Locusu fungují s tím, že bych se přimlouval za následující:

- sloučení různých měřítek SM pro zoomování.
- existuje nějaká cesta reimportu POI ze SM (mám spoustu mnou vytvořených a nechce se mi to zadávat znovu....)?

Díky za odpověď. x.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #80 on: August 01, 2012, 16:48:28 »
Zoomování mezi zoomy různých typů map se pracuje, nebo se v pracovat bude, byl to jeden z prvních požadavků na autora po tom co tuto funkci Locus získal /a to je pár dnů/.
S bodama snad poradí Menion, je to zároveň i autor původní verz programu SmartMaps pro Androida  (dnes už to dělá někdo jiný).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #81 on: August 02, 2012, 00:45:42 »
Ahoj, omlouvám se, jestli to už je někde odpovězeno, ale zajímalo by mě, jestli SmartMaps při použití v Locus PRO mají zachovánu funkci "Cyklo a turistický routing", tj. plánování trasy podle údajů o turistických a cykloturistických stezkách.
Díky za info.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #82 on: August 02, 2012, 06:37:25 »
nevím jestli zodpovězeno ale mělo by to vyplynout z nabídky, která obsahuje "jen" mapy ... takže bohužel navigace (routování) které si lze přikoupit jako Navigator do Smartmaps v Locusu uplatnění nenajde

Jinak jak psal Krokodýl, na zoomování se bude pracovat, rozhodně bych to rád dodělal, s bodama to bude horší. Nevím teď zda SmartMaps obsahují nějaký export, pokud ano není co řešit. Jinak ale jiná cesta nevede. POI soubory SmartMap jsou prostě namíru dělné binární soubory a jejich podpora v Locusu určitě nebude
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #83 on: August 02, 2012, 09:11:39 »
Ahoj, díky za odpověď - a ještě dotaz - nebude v budoucnu možné v Locusu i routovat? Locus to umí pomocí Mapquest a Cloudmade, tak třeba je to podobné a jde jen o to získat data (podklady) s navigační routovací funkcí. Kdyby tohle fungovalo, bylo by to fajn mít to v jednom SW a nemuset střídavě používat SmartMaps a Locus.
Případně ještě jeden dotaz - jde ve SmartMaps (online) připravit a naroutovat trasa, ta pak vyexportovat a nahrát do Locusu?
Děkuji za informace
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #84 on: August 02, 2012, 09:54:10 »
Ale ono online navigování (výpočet trasy online a následně offline použití) v Locus funguje stejně jako SmartMaps Locator, Menion psal že nefunguje offline navigování, které je ve SmartMaps možnost dokoupit jako verzi SmartMaps Navigator.

Spust Locus - Menu - Funkce - Navigovat do ......
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #85 on: August 02, 2012, 10:24:29 »
Ahoj, díky za info, právě s tím bojuji. Co jsem zatím nepochopil je to, z čeho Locus bere informace k výpočtu trasy. V nastavení jsou dvě možnosti - MapQuest a CloudMade. Nevím, jestli tyhle podklady mají i všechny turistické a lesní cesty. O offline mi nejde - datové připojení mám.
Navíc jsem ještě nepochopil, když třeba zvolím MapQuest, kterou vrstvu veme locus jako podklad pro výpočet. V online mapách je na výběr MapQuest a pak MapQuest (open), kde je podstatně míň cest (polní a lesní). Bohužel se zdá, že trasa se počítá podle open verze mapy, takže i když na MapQuest vidím prokazatelně cestičku, tak ni to po ní trasu nenaplánuje
Jsem z toho nějaký zmatený...:?:
Prostě jsem myslel, když má SmartMaps (asi vektorově) udělanou celou ČR jako routovatelné turistické trasy, jestli by tuhle "neviditelnou" vrstvu nešlo použít jako zdroj pro plánování tras na jiných podkladových mapách.

EDIT: ještě jsem taky nepochopil, co je zdroj "Yours" v nastavení map pro výpočet trasy, ale to už jsem asi hodně mimo tento toppic
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #86 on: August 02, 2012, 11:22:21 »
Však on ani SmartMaps neplánuje po všech cestách, ale bere pouze ty které jsou routovatelné, což jsou všechny silnice, značené cyklo a turistické trasy. Ostatní ignoruje i když tam bude cesta jak dálnice.
Je úplně jedno co je jako podklad za mapu, data pro výpočet je samostatná databáze nakrmená daty a potom se provede "projekce" na vybranou mapu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #87 on: August 02, 2012, 13:26:23 »
Ahoj, jasně a přesně o to mi jde... předpokládám, že SmartMaps je jedinečný právě v tom, že má routovatelnou databázi, nakrmenou daty o cyklotrasách a turistických stezkách, což konkurence nemá. A když by třeba bylo možné od SmartMaps zakoupit tuto databázi, pak bych mohl jako overlay mapu použít jakoukoliv jinou nakalibrovanou rastrovou mapu. Jde to?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Smart Maps
« Reply #88 on: August 02, 2012, 14:56:35 »
je to jak píše Krokodýl, tzn. mapa a vypočtená routovaná data jsou v Locusu naprosto nezávislá. Tzn. je jedno co máš zobrazeno za mapu, nemá to žádný vliv na navigaci. Takhle to u  klasických hlsových navigací nefunguje protože tam se navigační povely počítají přímo ze stejných dat jako mapa, ale u rastrových map to nejde ( a ty vektorové na to nejsou připravené).

jinak pokud by jsi data zakoupil, tak vzhledem k formátu který je použit, by ti stejně nebyly moc platné v jiných aplikacích. Je to proprietární formát SmartMaps takže jinde ho nepoužiješ. Jinak ohledně Yours - více tady http://wiki.openstreetmap.org/wiki/YOURS
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #89 on: August 02, 2012, 18:56:59 »
Dík za odkaz na YOURS - asi nejlepší výsledky mi dává MapQuest, ale je to bída...

Jinak díky za vysvětlení ohledně routing vrstvy - už je mi jasné, že jsou na sobě naprosto nezávislé.

Tak snad jen návrh do budoucna na další prohloubení spolupráce SmartMaps a Locus - pokud by SmartMaps uvolnili licenci a routovací data a Locus to dokázal použít k plánování tras, byla by to asi neporazitelná kombinace :-)  sice chápu, že pak by nikdo už neinstaloval SmartMaps ve verzi navigator (Locus je funkcema jasně lepší), ale ten software je stejně na marketu zdarma a platí se licence na mapy - tak by z toho mohl těžit jak SmartMaps (o nic by nepřišel a rozšířil by se mu trh), tak Locus - podobně jako došlo k propojení v oblasti rastrových map... tak to je takový nápad do budoucnosti :-)
Díky všem za odpovědi a rady!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »