Author Topic: Rozbita fixace BT GPS  (Read 6719 times)

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Rozbita fixace BT GPS
« on: October 31, 2011, 11:40:16 »
Zdar,

lze nejak rychleji prepinat mezi interni a externi BT GPS? Pridat treba tuto volbu do rychleho prepinace, nebo nejaka jina moznost? Jde o to, ze primarne bych chtel pouzivat BT GPS, ale pokud se vybije, nebo ji zapomenu, tak musim slozite chodit do nastaveni a tam ji vypinat. Nebo co tam dat moznost nastavit, ze pokud selze prvni pripojeni, pouzije se automaticky interni GPS?
« Last Edit: August 30, 2012, 23:44:30 by psuk »
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #1 on: August 13, 2012, 23:37:15 »
K tomu se přidávám. Ideálně pokud je v nastavení povolena bluetooth gps, bylo by tlačítko na zapnuti gps v obrazovce "Satelity" rozdělené na půl a buď zapnu int.GPS  a nebo bluetooth GPS.


 A ještě jeden dotaz ohledně externí bluetooth gps. V obrazovce Satelity se mi údaj o posledním fixu aktualizuje po cca 10ti a více sekundách. Aktuální poloha, zvláště u rychlejšího pohybu je pak úplně mimo.
Pokud ale použiji např. app "Bluetooth GPS", tak je aktualizace fixu po 1 vteřině, stejně jako u interní GPS. Takže předpokládám, že chyba nebude v té ext. GPS.
Jak se té prodlevy v aktualizaci polohy při externí GPS Locusu zbavit?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #2 on: August 14, 2012, 07:41:33 »
Vždyť to není až tak složité proklikat se na změnu BT Navigace. Schválně to spočítám. Jsou to 4 dotyky za základní obrazovka + 2 dotyky do návratu na základní obrazovku(mapu).

Ale co by mě spíše zajímalo, pokud se mohu podpory zeptat přímo tady. Mám problém s fixací BT Navigace (Nokia LD-3W) na mým Ascend G300. Normálně nastavím BT Navigaci, mám zaplé BT jak na mobilu tak na GPS modulu a zapnu jí v Locusu. Poměrně rychle to chytne 6 a více satelitů, podle situace. Rychle znamená do 10s. Ale i třeba že jich to má 10 z 12 tak se stále nefixne. Pomůže, když vypnu Locus, vypnu BT na telefonu a znovu zapnu, chvíli počkám, zapnu Locus, zapnu BT GPS v Locusu a fixace proběhne téměř okamžitě (3s). Setkal jste se někdo s něčím podobným?

Teď jsem to byl zkusit, ale napřed jsem se chytil přes Bluetooth GPS (do 3s), odpojil, pustil Locus a tentokrát se chytl taky okamžitě. Tak nevím, kde je problém. Raději to ještě několikrát vyzkouším v průběhu dne a příspěvek případně upravím.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #3 on: August 14, 2012, 08:47:34 »
Quote from: "Mireczech85"
Vždyť to není až tak složité .....
 

 :lol: Tak když to bereš takhle, tak pak není nic složité a nějaká tlačítka např. na zákl.obrazovce jsou úplně zbytečný. Vždyť vše je v nastavení. Ještě, že takto neuvažují vývojáři. ;-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #4 on: August 14, 2012, 10:33:53 »
Ale co by mě spíše zajímalo, pokud se mohu podpory zeptat přímo tady. Mám problém s fixací BT Navigace (Nokia LD-3W) na mým Ascend G300. Normálně nastavím BT Navigaci, mám zaplé BT jak na mobilu tak na GPS modulu a zapnu jí v Locusu. Poměrně rychle to chytne 6 a více satelitů, podle situace. Rychle znamená do 10s. Ale i třeba že jich to má 10 z 12 tak se stále nefixne. Pomůže, když vypnu Locus, vypnu BT na telefonu a znovu zapnu, chvíli počkám, zapnu Locus, zapnu BT GPS v Locusu a fixace proběhne téměř okamžitě (3s). Setkal jste se někdo s něčím podobným?

Teď jsem to byl zkusit, ale napřed jsem se chytil přes Bluetooth GPS (do 3s), odpojil, pustil Locus a tentokrát se chytl taky okamžitě. Tak nevím, kde je problém. Raději to ještě několikrát vyzkouším v průběhu dne a příspěvek případně upravím.[/quote]

Vypozoroval jsem, ze je to tak, ze jsou dve situace:
1. externi GPS je fixnuta a pote zapinam Locus, tak se Locus taktez ihned fixne
2. castejsi varianta: zapinam Locus, ten se spoji pres BT s GPS, ta se za par vterin fixne, ale Locus se jiz nikdy nefixne a pomuze vypnuti GPS v Locusu a zase zapnuti (nebo vypnuti/zapnuti Locusu)

jeste tak rok zpatky varianta 2. fungovala tak, ze se i Locus fixnul hned pote, co se fixla externi GPS

btw viewtopic.php?f=28&t=1917&p=12278#p12278 zde jsem na to zakladal tema, Menion to nejspis nepovazoval za dulezite :evil:  :lol:
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11018
  • Thanked: 226 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #5 on: August 14, 2012, 10:51:38 »
Quote from: "psuk"
jeste tak rok zpatky varianta 2. fungovala tak, ze se i Locus fixnul hned pote, co se fixla externi GPS

změna je život ;)

- koukám, že tvůj předchozí topic jsem jen přelétl pohledem. Pardón. Občas je mě třeba uhánět nadvakrát, nebo se spiknout jako se vám povedlo tady + jednomu kolegovi na facebooku. Takže včera jsem si s tím celé dopoledne hrál, snažil se najít nějaký problém a vše se zdá, že teď funguje. Teda právě, že jsem žádný zásadní problém nenašel kromě drobnosti v parsování NMEA zpráv. To jsem opravil, je možné že to mohlo mít vliv i na fixaci!

Tak prosím zkuste tuto verzi a uvidíme https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.6.4.apk

EDIT: jo a pardón, tenhle topic je o rychlém přepínání, se kterým tak moc nesympatizuji (protože je to opravdu na tři kliky z GPS obrazovky přes horní tlačítko) nicméně klidně se tomu můžeme věnovat jen co dořeším trošku offtopic - tedy samotnou korektní funkčnost BT GPSky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #6 on: August 14, 2012, 11:16:34 »
Quote from: "strojvudce"
Quote from: "Mireczech85"
Vždyť to není až tak složité .....
 

 :lol: Tak když to bereš takhle, tak pak není nic složité a nějaká tlačítka např. na zákl.obrazovce jsou úplně zbytečný. Vždyť vše je v nastavení. Ještě, že takto neuvažují vývojáři. ;-)

Znám postoj Meniona a proto jsem to napsal. Mě to osobně vůbec problém nedělá, a myslím si, že je nás většina. Pokud to tak není, tak by na to jistě tvůrce zareagoval. Ale je spousta jiných a důležitějších věcí, které jdou stále zlepšovat. Jen mě momentálně žádná zatím nenapadá :)

Děkuji za reakci na problém s fixací BT GPS, jdu instalovat a zkoušet, jestli je problém vyřešen. Později nahodím výsledek zkoušení :)

------EDIT------

Tak jsem to bleskově vyzkoušel a zdá se, že to jde bez problémů. Zapl jsem Locus, nastavil BT GPS a nechal Locus aktitovat BT připojení. Fix byl během 2s. Ještě vyzkouším studený start GPS modulu, jak se to celé bude tvářit.

------EDIT------

Tak mám pocit, že problém přetrvává. Zkuste to prosím někdo další. Vyndal jsem baterku z GPS modulu, abych docílil studeného startu (doufám že to říkám dobře). Dále jsem postupoval jako předtím, a fixace trvala strašně dlouho. Už jsem neměl nervy, vypnul jsem Locus i BT. Nechal 5s, zapnul BT, nechal 5s, zapnul Locus, připojil BT GPS a fix proběhl během asi 5s.

Ještě zkusím být trpělivější a nechat to déle, zda se GPS fixne.

------EDIT------

Tak jsem zkusil jsem jsem slíbil za přibližně 3-5 minut se nakone fixne. Takže je snad problém opravdu vyřešen. Ale je možné, že proces vypnutí za zapnutí BT a Locusu celou fixaci o něco urychlí.

TIP PRO MENIONA: Když jsem to tak zkoušel, napadlo mě, že by mohl Locus signalizovat fixaci a případnou ztrátu fixace GPS. Nějaké krátké pípnutí, těžko říct, to už nechám na tvůrci, pokud se tím má vůbec smysl zabývat.

Jestli je to nutné, mohu tento příspěvek přesunout do správného tématu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #7 on: August 14, 2012, 12:42:26 »
Tak u mne stále nic. Fix se aktualizuje i po více než 20 vteřinách. :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11018
  • Thanked: 226 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #8 on: August 14, 2012, 12:58:24 »
Quote from: "strojvudce"
Tak u mne stále nic. Fix se aktualizuje i po více než 20 vteřinách. :(

umí prosímtě tvoje GPS nějaký záznam surových dat a jejich následný export?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #9 on: August 14, 2012, 13:30:56 »
Je to typ BT-339 s čipem SIRF 3. Čím bych ale surová data získal netuším. Jestli víš o něčem klidně i na PC, napiš. V mnou používaném Bluetooth GPS na sdílení Bt GPS pro ostatní soft v mobilu data vidím v okně NMEA logs, přibývají každou vterinou, ale neumí to asi nijak exportovat.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11018
  • Thanked: 226 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #10 on: August 14, 2012, 13:32:46 »
Quote from: "Mireczech85"
TIP PRO MENIONA: Když jsem to tak zkoušel, napadlo mě, že by mohl Locus signalizovat fixaci a případnou ztrátu fixace GPS. Nějaké krátké pípnutí, těžko říct, to už nechám na tvůrci, pokud se tím má vůbec smysl zabývat.

Jestli je to nutné, mohu tento příspěvek přesunout do správného tématu.

koukal jsi do menu > nastavení > GPS > Zapnout notifikaci a pak hned na nastavení pod tím? :)

jinak problém s tou fixací bude pravděpodobně v načítání dat z toho modulu, nikde jinde snad chyba být nemůže. Asi nebudete mít nic proti že bych vytvořil nějakou test verzi, která by vypisovala přímo co chodí z té BT GPSky a vy by jste mi "narháli" kus logu ať vím co se tam přesně děje

---------------------

jo ty NMEA jsou to co potřebuju, jen si nejsem jistý jestli to co vidíš je opravdu vše co z GPSky chodí. Já používám QStarz GPSku a ta má k tomu nějaký software který z toho data vytáhne. Nicméně zkusím udělat tu verzi a uvidíme ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #11 on: August 14, 2012, 13:42:09 »
Díky, už to mám nastavené. A to jsem si myslel, že mě už ničím Locus nepřekvapí když z nudy projíždím nastavení a všechna menu :)

Pokud takovou testovací verzi udeláš, určitě nebude problém poslat log.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11018
  • Thanked: 226 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #12 on: August 14, 2012, 15:01:47 »
tak jestli někdo bude mít čas

tady je test verze https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.6.5.apk

ještě jsem něco upravil tak je možné že to i pošlape a log nebude třeba. Jinak vás ale poprosím o velký záznam (dlouhé hlášení - http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... ni_o_chybe). Děkuju
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #13 on: August 14, 2012, 16:19:50 »
Tak jsem stáhl poslední testovací verzi a vrhl se na testování.

Napřed jsem provedl studený start, kdy jsem položil GPS modul na roh zábradlí balkonu, aby byl pokaždé na rovnocenném místě. Pustil aplikaci Bluetooth GPS, nechal skrze ní nastartovat BT, připojil se k LD-3W a čekal na fix. Za 30 sekund byl uskutečněn fix se zobrazenou přesností 5,7 m ať už to znamená cokoliv.

Pak jsem provedl studený start obdobným způsobem s poslední testovací verzí Locusu. Taktéž jsem nechal BT aktivovat skrze aplikaci Locus a výsledek zřejmý. Téměř okamžitě fixnuto (řádově 1-3s). Až se mi tomu nechtělo věřit, vyndal jsem z GPS baterku asi na 10 minut a zkusil to znova se stejným výsledkem.

Tudíž, z mé strany považuji problém za vyřešený a děkuji moc Menionovi za skvělý přístup! Jen tak dál :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11018
  • Thanked: 226 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #14 on: August 14, 2012, 16:38:57 »
aha tak to jsou dobré zprávy. Bylo tam ještě jedno místo kterým jsem si nebyl zcela jist, tak jsem to upravil a vida. NO nicméně dokud nebude apka ozkoušena trošku více v terénu (tzn. jak reaguje na odpojení a opětovné připojení atd) tak to ještě neberu za zcela uzavřené.

Tak a teď k tomu topicu jako takovému - osobně si myslím že další tlačítko na GPS obrzovce není moc dobrý nápad. A to hlavně z toho pohledu že mám v plánu udělat obrazovku - jakýsi "Bluetooth manager", kde bude možné spravovat připojení k dalším zařízením, tedy například BT GPSce ale i hrudnímu pásu a dalším. Pak by mi to tohle tlačítko celé kazilo. Navíc taky myslím že tohle využiješ prostě jednou denně maximálně když ti zrovna dojde baterie ne? Navíc přístup k GPS nastavení je i přes satelní obrazovku takže celkem rychlé, nicméně jsem ochoten se nechat převálcovat argumenty a ještě stanovisko přehodnotit pokud by jste o to jó stály
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!