Author Topic: Rozbita fixace BT GPS  (Read 6841 times)

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #15 on: August 14, 2012, 18:17:47 »
potvrzuji funkcnost opravy :-)
prepinani mezi interni a externi gps bych taktez uvital, treba jenom jako moznost pridat do rychleho prepinace. Pak by byla fajn moznost zapnout automaticky interni gps v pripade, ze dojde ke ztraceni spojeni s externi - vybite baterky.

jeste jeden offtopic, pri spusteni locusu a pripojeni k bt gps mi vzdy spadne DSPManager, ale to je mozna chyba CM10.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #16 on: August 14, 2012, 19:29:24 »
Tak taky hlásím, že u mě ok. Již se mi fix obnovuje pěkně po vteřině. Takže super podpora. :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11177
  • Thanked: 266 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #17 on: August 14, 2012, 20:15:27 »
no to jsou mi dobré zprávy. Že by tak po roce a půl začalo BT GPSka fungovat jak má? Skoro se mi nechce věřit
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline strojvudce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #18 on: August 15, 2012, 07:50:05 »
Tak jsem ji dnes v práci vyzkoušel za pohybu a naprosto vpořádku. Perfektní záznam.
Tak teď už jen zjednodušit volbu, zda zrovna chci použít externí či interní GPS a bude to super. ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #19 on: August 15, 2012, 10:36:05 »
co takhle kdyby pri delsim podrzeni tlacitka BT GPS vypnuta vyskocila nabidka kterou GPS zapnout?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
« Reply #20 on: August 28, 2012, 11:00:05 »
Quote from: "menion"
no to jsou mi dobré zprávy. Že by tak po roce a půl začalo BT GPSka fungovat jak má? Skoro se mi nechce věřit

Vlastnim Qstarz BT-Q1000, po zapnuti Locusu se telefon spoji s modulem, ikona GPS je v locusu oranzova. Modul po par vterinach po zapnuti a po fixu zacne blikat ze se fixnul, v Locusu se mi prehraje zvuk, ze se GPS fixla, ale ikona je stale oranzova a cely Locus se tvari ze GPS fixnuta neni. Pomuze vypnout a zapnou GPS v Locusu (tlacitko BT GPS Zapnuta/Vypnuta). Podivas se jeste prosim na to? Nemel by to snad byt problem, kdyz notifikace zaznamena fix spravne :)
Logcat: https://dl.dropbox.com/u/14667200/gps.txt

Edit: Pokud by jsi potreboval surova data z GPS, tak rekni jakym programem je dostat, pouzivam BT747 a originalni QTraveler
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Fixace BT GPS
« Reply #21 on: August 29, 2012, 06:34:17 »
No já se u nové verze peru se stejnou chybou, přitom jsme to tu řešili předtím a vše se zdálo v pořádku. Teď se snažím druhým dnem prošťouchnout CatLog ale nedaří se, stále prázdný záznam.

Ta chyba je podobná. Dám připojit, signalizace zahlásí připojeno, na GPS modulu (Nokia LD-3W) svítí, že je lognuto, ale Locus se tváří že není, nezobrazuje polohu. Resp. zobrazuje ale úplně mimo než se skutečně nacházím. Když vypnu Locus, zapnu Bluetooth GPS tak se připojí stejně rychle (možná trochu rychleji) ale už se zobrazí údaje o poloze, rychlosti, výšce i přesnosti - prostě vše v pořádku.

Locus jsem zkoušel odinstalovat, přejmenovat složku Locus aby se nainstaloval načisto do nové a problémy přetrvávaly. Stále stejné chování. Svedl bych to na mou kombinaci Huawei G300 (ICS B934) + Nokia LD-3W, ale pak nechápu, proč Bluetooth GPS funguje bez problémů a velmi rychle fixuje polohu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Fixace BT GPS
« Reply #22 on: August 29, 2012, 09:01:47 »
Podobná věc se mi stala i u verze 2.5.6 Asi po roce jsem zkoušel zda ještě rozchodím svůj starší modul QSTARZ BT-Q815 , podařilo se, ale při prvním fixu mi stále nutil polohu o cca 15 km mimo. Zkusil jsem to odpoledne znovu a vše již bylo v pořádku. Přisuzoval jsem to prvnímu fixu BT Gps po více jak ročním spánku. Dnes otestuji znovu na poseldní verzi 2.6.x
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Fixace BT GPS
« Reply #23 on: August 29, 2012, 10:56:47 »
Tak celé ráno testuju a zjistil jsem, že mi G300 uvede BT modul do stavu, kdy se k němu nedokážu připojit z G300 ale mohu se na něj připojit a fixnout starou dobrou E51 (bez jakéhokoliv restartu GPS modulu) a pak se připojím Locusem z G300 téměř okamžitě (také bez restartu jak přístroje tak BT). Takže moje E51 zase uvede BT modul do korektního stavu na který se snadno připojím, jen nesmím na G300 moc čachrovat s BT. Teď jen musím přijít na to, čím to je. Prozatím vylučuji Locus. Spíš to vypadá problém v mnou nahraném ICS 4.0.3 na G300. Až bude čas, zkusím nahrát zpátky Android 2.3.6 a uvidím co se bude dít dál. Tipuji, že to bude ok.

Tak už jsem zpátky na 2.3.6. a i na čistým systému mi to občas špatně fixovalo, ale už mi jde catlog, tak to dneska všechno pořádně otestuju a zašlu log k prozkoumání.

Tak a nyní slibovaný log s krátkým popisem, co jsem vlastně dělal:
Testování 1. log (dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xkqrY4P/dlouhe-hlaseni-01-txt
Aktivoval jsem BT na G300, pustil jsem apk Bluetooth GPS, připojil, fixnul, odpojil, vypnul.
Vzápětí jsem spustil Locus, připojil k BT GPS, po chvíli mi Locus signalizoval, že jsem připojen, ale nezobrazil žádné údaje o poloze. Odpojil jsem se od GPS, počkal až to napíše hlášku o ztraceném připojení, znovu připojil a po chvíli už se korektně fixnul. (když bych se rychle odpojil a hned připojil tak bych GPS modul dostal do takového stavu, kdy bych se horko těžko připojoval - tuto situaci mohu také nasimulovat).

Testování 2. log (dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xgu8yS2/dlouhe-hlaseni-02-txt
Pustil jsem Locus, nechal ho aktitovat GPS při připojení k BT GPS modulu. Během chvíle proběhla signalizace o připojení(fixaci) ale obvyklá chyba - neozbrazovaly se údaje o poloze. Nechal jsem Locus, co bude dělat, aniž bych nijak nezasahoval. Po celou dobu byl připojen k 9-11 z 11 viditelných satelitů, tedy dostatečně velké množství k fixnutí. Během toho mi přišel jen hovor, mamka mě zvala na oběd :) Dále jsem to nevydržel a postupoval klasicky jako v předešlém případě. Odpojil, počkal na hlášku o ztraceném spojení, chvilinku počkal, připojil a téměř okamžitý log s vysokou "přesností". Připojeno 8-11 satelitů. Jen bych podotkul, že při takovémto odpojení a připojení už Locus nesignalizuje nastaveným zvukovým upozorněním o úspěšné fixaci.

Není to tak strašné, jako na ICS, tam jsem byl hodně zoufalej a Locus nešlo prakticky používat spolu s BT GPS modulem. Nyní to lze alespoň jednoduše obejít a člověk se na nakonec fixne. Večer bych to mohl zkusit na přítulky Desire HD (HTC ACE), abych vyloučil, že je to mým Huawei.

Jak jsem slíbil, tak jsem provedl. Na Desire HD (HTC ACE) jsem provedl pokus a se stejný výsledkem. Locus pípne, že se fixnul, je připojen opět k 8-12 satelitům, ale nezobrazí žádné informace o poloze.

Dnes ráno (31-8-2012) jsem provedl ještě jeden log (dlouhé hlášení), kdy jsem uvnitř bytu(domu) pustil aplikaci Bluetooth GPS http://https://play.google.com/store/apps/details?id=googoo.android.btgps&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImdvb2dvby5hbmRyb2lkLmJ0Z3BzIl0. nechal jí aktivovat BT na telefonu a připojit k Bluetooth GPS modulu Nokia LD-3W. Vše proběhlo v naprostém pořádku, během půl minuty se v těchto podmínkách navigace fixnula. Poté jsem jí odpojil a logování uložil. Tak třeba to pomůže při ladění Locusu. Zde ještě slibovaný poslední log(dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xHC4ocz/dlouhe-hlaseni-03-txt
« Last Edit: August 31, 2012, 08:04:40 by Mireczech85 »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Fixace BT GPS
« Reply #24 on: August 30, 2012, 23:44:13 »
Pracujes na tom Menione? ;)
Stahl jsem si schvalne verzi 1.14.6 z uloz.to a po fixu externi BT GPS se i Locus hned tvaril ze je fixnuty -> zelena ikona GPS a zamerena poloha. Tak to snad nemuze byt narocna oprava, ne?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Rozbita fixace BT GPS
« Reply #25 on: September 02, 2012, 18:20:35 »
Souhlasím s "psukem" u verze 1.14.6 funguje fixace BT GPS na jedničku.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline segi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Rozbita fixace BT GPS
« Reply #26 on: September 02, 2012, 21:12:04 »
Čaute, skúšal som tiež BT GPS (EVOLVE). Trochu to hapruje s fixáciou ale více-méne to funguje až na to že tam mám nejaký offset. Čím to môže byť?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11177
  • Thanked: 266 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Rozbita fixace BT GPS
« Reply #27 on: September 04, 2012, 12:57:05 »
no vy máte teda trable ...

Mireczech85: díky za logy, to jsi si vyhrál :).

hraju si s tím a nedaří se mi najít nějak problém. Udělal jsem nicméně nějaké drobné vylepšení které by teoreticky mohly pomoci. Hlavně je tu ale jedna test verze tak vás poprosím o vyzkoušení. Vypisují se v ní spousty pro mě zajímavých logů, takže vás poprosím o záznam z logcatu, mělo by tam být vše potřebné pro odhalení chyby. Děkuju

https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .6.1.3.apk
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Rozbita fixace BT GPS
« Reply #28 on: September 04, 2012, 13:45:36 »
Tak s novou verzi se to chova stejne, zde log:
https://dl.dropbox.com/u/14667200/log_613.txt

na konci bys tam mel najit ze se mi prehral zvuk, kdyz se externi GPS fixnula...Locus se ale nefixnul
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Rozbita fixace BT GPS
« Reply #29 on: September 04, 2012, 16:39:51 »
Bohužel, problém stále přetrvává. Jen se mi zdá, že se rychleji zobrazí informace o odpojení od BT GPS modulu.

Log nahrávám zde: https://www.dropbox.com/s/9netud45qjinm ... -32-13.txt

Kdyby tento log nestačil, mohu udělat log se starou verzí, kde nám připojení funguje. Třeba by se nějaký zádrhel objevil.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »