Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: psuk on October 31, 2011, 11:40:16

Title: Rozbita fixace BT GPS
Post by: psuk on October 31, 2011, 11:40:16
Zdar,

lze nejak rychleji prepinat mezi interni a externi BT GPS? Pridat treba tuto volbu do rychleho prepinace, nebo nejaka jina moznost? Jde o to, ze primarne bych chtel pouzivat BT GPS, ale pokud se vybije, nebo ji zapomenu, tak musim slozite chodit do nastaveni a tam ji vypinat. Nebo co tam dat moznost nastavit, ze pokud selze prvni pripojeni, pouzije se automaticky interni GPS?
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 13, 2012, 23:37:15
K tomu se přidávám. Ideálně pokud je v nastavení povolena bluetooth gps, bylo by tlačítko na zapnuti gps v obrazovce "Satelity" rozdělené na půl a buď zapnu int.GPS  a nebo bluetooth GPS.


 A ještě jeden dotaz ohledně externí bluetooth gps. V obrazovce Satelity se mi údaj o posledním fixu aktualizuje po cca 10ti a více sekundách. Aktuální poloha, zvláště u rychlejšího pohybu je pak úplně mimo.
Pokud ale použiji např. app "Bluetooth GPS", tak je aktualizace fixu po 1 vteřině, stejně jako u interní GPS. Takže předpokládám, že chyba nebude v té ext. GPS.
Jak se té prodlevy v aktualizaci polohy při externí GPS Locusu zbavit?
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 14, 2012, 07:41:33
Vždyť to není až tak složité proklikat se na změnu BT Navigace. Schválně to spočítám. Jsou to 4 dotyky za základní obrazovka + 2 dotyky do návratu na základní obrazovku(mapu).

Ale co by mě spíše zajímalo, pokud se mohu podpory zeptat přímo tady. Mám problém s fixací BT Navigace (Nokia LD-3W) na mým Ascend G300. Normálně nastavím BT Navigaci, mám zaplé BT jak na mobilu tak na GPS modulu a zapnu jí v Locusu. Poměrně rychle to chytne 6 a více satelitů, podle situace. Rychle znamená do 10s. Ale i třeba že jich to má 10 z 12 tak se stále nefixne. Pomůže, když vypnu Locus, vypnu BT na telefonu a znovu zapnu, chvíli počkám, zapnu Locus, zapnu BT GPS v Locusu a fixace proběhne téměř okamžitě (3s). Setkal jste se někdo s něčím podobným?

Teď jsem to byl zkusit, ale napřed jsem se chytil přes Bluetooth GPS (do 3s), odpojil, pustil Locus a tentokrát se chytl taky okamžitě. Tak nevím, kde je problém. Raději to ještě několikrát vyzkouším v průběhu dne a příspěvek případně upravím.
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 14, 2012, 08:47:34
Quote from: "Mireczech85"
Vždyť to není až tak složité .....
 

 :lol: Tak když to bereš takhle, tak pak není nic složité a nějaká tlačítka např. na zákl.obrazovce jsou úplně zbytečný. Vždyť vše je v nastavení. Ještě, že takto neuvažují vývojáři. ;-)
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: psuk on August 14, 2012, 10:33:53
Ale co by mě spíše zajímalo, pokud se mohu podpory zeptat přímo tady. Mám problém s fixací BT Navigace (Nokia LD-3W) na mým Ascend G300. Normálně nastavím BT Navigaci, mám zaplé BT jak na mobilu tak na GPS modulu a zapnu jí v Locusu. Poměrně rychle to chytne 6 a více satelitů, podle situace. Rychle znamená do 10s. Ale i třeba že jich to má 10 z 12 tak se stále nefixne. Pomůže, když vypnu Locus, vypnu BT na telefonu a znovu zapnu, chvíli počkám, zapnu Locus, zapnu BT GPS v Locusu a fixace proběhne téměř okamžitě (3s). Setkal jste se někdo s něčím podobným?

Teď jsem to byl zkusit, ale napřed jsem se chytil přes Bluetooth GPS (do 3s), odpojil, pustil Locus a tentokrát se chytl taky okamžitě. Tak nevím, kde je problém. Raději to ještě několikrát vyzkouším v průběhu dne a příspěvek případně upravím.[/quote]

Vypozoroval jsem, ze je to tak, ze jsou dve situace:
1. externi GPS je fixnuta a pote zapinam Locus, tak se Locus taktez ihned fixne
2. castejsi varianta: zapinam Locus, ten se spoji pres BT s GPS, ta se za par vterin fixne, ale Locus se jiz nikdy nefixne a pomuze vypnuti GPS v Locusu a zase zapnuti (nebo vypnuti/zapnuti Locusu)

jeste tak rok zpatky varianta 2. fungovala tak, ze se i Locus fixnul hned pote, co se fixla externi GPS

btw viewtopic.php?f=28&t=1917&p=12278#p12278 (http://forum.locusmap.eu/viewtopic.php?f=28&t=1917&p=12278#p12278) zde jsem na to zakladal tema, Menion to nejspis nepovazoval za dulezite :evil:  :lol:
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 10:51:38
Quote from: "psuk"
jeste tak rok zpatky varianta 2. fungovala tak, ze se i Locus fixnul hned pote, co se fixla externi GPS

změna je život ;)

- koukám, že tvůj předchozí topic jsem jen přelétl pohledem. Pardón. Občas je mě třeba uhánět nadvakrát, nebo se spiknout jako se vám povedlo tady + jednomu kolegovi na facebooku. Takže včera jsem si s tím celé dopoledne hrál, snažil se najít nějaký problém a vše se zdá, že teď funguje. Teda právě, že jsem žádný zásadní problém nenašel kromě drobnosti v parsování NMEA zpráv. To jsem opravil, je možné že to mohlo mít vliv i na fixaci!

Tak prosím zkuste tuto verzi a uvidíme https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.6.4.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.5.6.4.apk)

EDIT: jo a pardón, tenhle topic je o rychlém přepínání, se kterým tak moc nesympatizuji (protože je to opravdu na tři kliky z GPS obrazovky přes horní tlačítko) nicméně klidně se tomu můžeme věnovat jen co dořeším trošku offtopic - tedy samotnou korektní funkčnost BT GPSky
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 14, 2012, 11:16:34
Quote from: "strojvudce"
Quote from: "Mireczech85"
Vždyť to není až tak složité .....
 

 :lol: Tak když to bereš takhle, tak pak není nic složité a nějaká tlačítka např. na zákl.obrazovce jsou úplně zbytečný. Vždyť vše je v nastavení. Ještě, že takto neuvažují vývojáři. ;-)

Znám postoj Meniona a proto jsem to napsal. Mě to osobně vůbec problém nedělá, a myslím si, že je nás většina. Pokud to tak není, tak by na to jistě tvůrce zareagoval. Ale je spousta jiných a důležitějších věcí, které jdou stále zlepšovat. Jen mě momentálně žádná zatím nenapadá :)

Děkuji za reakci na problém s fixací BT GPS, jdu instalovat a zkoušet, jestli je problém vyřešen. Později nahodím výsledek zkoušení :)

------EDIT------

Tak jsem to bleskově vyzkoušel a zdá se, že to jde bez problémů. Zapl jsem Locus, nastavil BT GPS a nechal Locus aktitovat BT připojení. Fix byl během 2s. Ještě vyzkouším studený start GPS modulu, jak se to celé bude tvářit.

------EDIT------

Tak mám pocit, že problém přetrvává. Zkuste to prosím někdo další. Vyndal jsem baterku z GPS modulu, abych docílil studeného startu (doufám že to říkám dobře). Dále jsem postupoval jako předtím, a fixace trvala strašně dlouho. Už jsem neměl nervy, vypnul jsem Locus i BT. Nechal 5s, zapnul BT, nechal 5s, zapnul Locus, připojil BT GPS a fix proběhl během asi 5s.

Ještě zkusím být trpělivější a nechat to déle, zda se GPS fixne.

------EDIT------

Tak jsem zkusil jsem jsem slíbil za přibližně 3-5 minut se nakone fixne. Takže je snad problém opravdu vyřešen. Ale je možné, že proces vypnutí za zapnutí BT a Locusu celou fixaci o něco urychlí.

TIP PRO MENIONA: Když jsem to tak zkoušel, napadlo mě, že by mohl Locus signalizovat fixaci a případnou ztrátu fixace GPS. Nějaké krátké pípnutí, těžko říct, to už nechám na tvůrci, pokud se tím má vůbec smysl zabývat.

Jestli je to nutné, mohu tento příspěvek přesunout do správného tématu.
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 14, 2012, 12:42:26
Tak u mne stále nic. Fix se aktualizuje i po více než 20 vteřinách. :(
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 12:58:24
Quote from: "strojvudce"
Tak u mne stále nic. Fix se aktualizuje i po více než 20 vteřinách. :(

umí prosímtě tvoje GPS nějaký záznam surových dat a jejich následný export?
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 14, 2012, 13:30:56
Je to typ BT-339 s čipem SIRF 3. Čím bych ale surová data získal netuším. Jestli víš o něčem klidně i na PC, napiš. V mnou používaném Bluetooth GPS na sdílení Bt GPS pro ostatní soft v mobilu data vidím v okně NMEA logs, přibývají každou vterinou, ale neumí to asi nijak exportovat.
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 13:32:46
Quote from: "Mireczech85"
TIP PRO MENIONA: Když jsem to tak zkoušel, napadlo mě, že by mohl Locus signalizovat fixaci a případnou ztrátu fixace GPS. Nějaké krátké pípnutí, těžko říct, to už nechám na tvůrci, pokud se tím má vůbec smysl zabývat.

Jestli je to nutné, mohu tento příspěvek přesunout do správného tématu.

koukal jsi do menu > nastavení > GPS > Zapnout notifikaci a pak hned na nastavení pod tím? :)

jinak problém s tou fixací bude pravděpodobně v načítání dat z toho modulu, nikde jinde snad chyba být nemůže. Asi nebudete mít nic proti že bych vytvořil nějakou test verzi, která by vypisovala přímo co chodí z té BT GPSky a vy by jste mi "narháli" kus logu ať vím co se tam přesně děje

---------------------

jo ty NMEA jsou to co potřebuju, jen si nejsem jistý jestli to co vidíš je opravdu vše co z GPSky chodí. Já používám QStarz GPSku a ta má k tomu nějaký software který z toho data vytáhne. Nicméně zkusím udělat tu verzi a uvidíme ...
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 14, 2012, 13:42:09
Díky, už to mám nastavené. A to jsem si myslel, že mě už ničím Locus nepřekvapí když z nudy projíždím nastavení a všechna menu :)

Pokud takovou testovací verzi udeláš, určitě nebude problém poslat log.
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 15:01:47
tak jestli někdo bude mít čas

tady je test verze https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.6.5.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.5.6.5.apk)

ještě jsem něco upravil tak je možné že to i pošlape a log nebude třeba. Jinak vás ale poprosím o velký záznam (dlouhé hlášení - http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... ni_o_chybe (http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:manual:how_to:error_reporting#dlouhe_hlaseni_o_chybe)). Děkuju
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 14, 2012, 16:19:50
Tak jsem stáhl poslední testovací verzi a vrhl se na testování.

Napřed jsem provedl studený start, kdy jsem položil GPS modul na roh zábradlí balkonu, aby byl pokaždé na rovnocenném místě. Pustil aplikaci Bluetooth GPS, nechal skrze ní nastartovat BT, připojil se k LD-3W a čekal na fix. Za 30 sekund byl uskutečněn fix se zobrazenou přesností 5,7 m ať už to znamená cokoliv.

Pak jsem provedl studený start obdobným způsobem s poslední testovací verzí Locusu. Taktéž jsem nechal BT aktivovat skrze aplikaci Locus a výsledek zřejmý. Téměř okamžitě fixnuto (řádově 1-3s). Až se mi tomu nechtělo věřit, vyndal jsem z GPS baterku asi na 10 minut a zkusil to znova se stejným výsledkem.

Tudíž, z mé strany považuji problém za vyřešený a děkuji moc Menionovi za skvělý přístup! Jen tak dál :)
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 16:38:57
aha tak to jsou dobré zprávy. Bylo tam ještě jedno místo kterým jsem si nebyl zcela jist, tak jsem to upravil a vida. NO nicméně dokud nebude apka ozkoušena trošku více v terénu (tzn. jak reaguje na odpojení a opětovné připojení atd) tak to ještě neberu za zcela uzavřené.

Tak a teď k tomu topicu jako takovému - osobně si myslím že další tlačítko na GPS obrzovce není moc dobrý nápad. A to hlavně z toho pohledu že mám v plánu udělat obrazovku - jakýsi "Bluetooth manager", kde bude možné spravovat připojení k dalším zařízením, tedy například BT GPSce ale i hrudnímu pásu a dalším. Pak by mi to tohle tlačítko celé kazilo. Navíc taky myslím že tohle využiješ prostě jednou denně maximálně když ti zrovna dojde baterie ne? Navíc přístup k GPS nastavení je i přes satelní obrazovku takže celkem rychlé, nicméně jsem ochoten se nechat převálcovat argumenty a ještě stanovisko přehodnotit pokud by jste o to jó stály
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: psuk on August 14, 2012, 18:17:47
potvrzuji funkcnost opravy :-)
prepinani mezi interni a externi gps bych taktez uvital, treba jenom jako moznost pridat do rychleho prepinace. Pak by byla fajn moznost zapnout automaticky interni gps v pripade, ze dojde ke ztraceni spojeni s externi - vybite baterky.

jeste jeden offtopic, pri spusteni locusu a pripojeni k bt gps mi vzdy spadne DSPManager, ale to je mozna chyba CM10.
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 14, 2012, 19:29:24
Tak taky hlásím, že u mě ok. Již se mi fix obnovuje pěkně po vteřině. Takže super podpora. :)
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: Menion on August 14, 2012, 20:15:27
no to jsou mi dobré zprávy. Že by tak po roce a půl začalo BT GPSka fungovat jak má? Skoro se mi nechce věřit
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: strojvudce on August 15, 2012, 07:50:05
Tak jsem ji dnes v práci vyzkoušel za pohybu a naprosto vpořádku. Perfektní záznam.
Tak teď už jen zjednodušit volbu, zda zrovna chci použít externí či interní GPS a bude to super. ;)
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: psuk on August 15, 2012, 10:36:05
co takhle kdyby pri delsim podrzeni tlacitka BT GPS vypnuta vyskocila nabidka kterou GPS zapnout?
Title: Re: Prepinani mezi interni a BT GPS
Post by: psuk on August 28, 2012, 11:00:05
Quote from: "menion"
no to jsou mi dobré zprávy. Že by tak po roce a půl začalo BT GPSka fungovat jak má? Skoro se mi nechce věřit

Vlastnim Qstarz BT-Q1000, po zapnuti Locusu se telefon spoji s modulem, ikona GPS je v locusu oranzova. Modul po par vterinach po zapnuti a po fixu zacne blikat ze se fixnul, v Locusu se mi prehraje zvuk, ze se GPS fixla, ale ikona je stale oranzova a cely Locus se tvari ze GPS fixnuta neni. Pomuze vypnout a zapnou GPS v Locusu (tlacitko BT GPS Zapnuta/Vypnuta). Podivas se jeste prosim na to? Nemel by to snad byt problem, kdyz notifikace zaznamena fix spravne :)
Logcat: https://dl.dropbox.com/u/14667200/gps.txt (https://dl.dropbox.com/u/14667200/gps.txt)

Edit: Pokud by jsi potreboval surova data z GPS, tak rekni jakym programem je dostat, pouzivam BT747 a originalni QTraveler
Title: Re: Fixace BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 29, 2012, 06:34:17
No já se u nové verze peru se stejnou chybou, přitom jsme to tu řešili předtím a vše se zdálo v pořádku. Teď se snažím druhým dnem prošťouchnout CatLog ale nedaří se, stále prázdný záznam.

Ta chyba je podobná. Dám připojit, signalizace zahlásí připojeno, na GPS modulu (Nokia LD-3W) svítí, že je lognuto, ale Locus se tváří že není, nezobrazuje polohu. Resp. zobrazuje ale úplně mimo než se skutečně nacházím. Když vypnu Locus, zapnu Bluetooth GPS tak se připojí stejně rychle (možná trochu rychleji) ale už se zobrazí údaje o poloze, rychlosti, výšce i přesnosti - prostě vše v pořádku.

Locus jsem zkoušel odinstalovat, přejmenovat složku Locus aby se nainstaloval načisto do nové a problémy přetrvávaly. Stále stejné chování. Svedl bych to na mou kombinaci Huawei G300 (ICS B934) + Nokia LD-3W, ale pak nechápu, proč Bluetooth GPS funguje bez problémů a velmi rychle fixuje polohu.
Title: Re: Fixace BT GPS
Post by: Kroko_CZ on August 29, 2012, 09:01:47
Podobná věc se mi stala i u verze 2.5.6 Asi po roce jsem zkoušel zda ještě rozchodím svůj starší modul QSTARZ BT-Q815 , podařilo se, ale při prvním fixu mi stále nutil polohu o cca 15 km mimo. Zkusil jsem to odpoledne znovu a vše již bylo v pořádku. Přisuzoval jsem to prvnímu fixu BT Gps po více jak ročním spánku. Dnes otestuji znovu na poseldní verzi 2.6.x
Title: Re: Fixace BT GPS
Post by: Mireczech85 on August 29, 2012, 10:56:47
Tak celé ráno testuju a zjistil jsem, že mi G300 uvede BT modul do stavu, kdy se k němu nedokážu připojit z G300 ale mohu se na něj připojit a fixnout starou dobrou E51 (bez jakéhokoliv restartu GPS modulu) a pak se připojím Locusem z G300 téměř okamžitě (také bez restartu jak přístroje tak BT). Takže moje E51 zase uvede BT modul do korektního stavu na který se snadno připojím, jen nesmím na G300 moc čachrovat s BT. Teď jen musím přijít na to, čím to je. Prozatím vylučuji Locus. Spíš to vypadá problém v mnou nahraném ICS 4.0.3 na G300. Až bude čas, zkusím nahrát zpátky Android 2.3.6 a uvidím co se bude dít dál. Tipuji, že to bude ok.

Tak už jsem zpátky na 2.3.6. a i na čistým systému mi to občas špatně fixovalo, ale už mi jde catlog, tak to dneska všechno pořádně otestuju a zašlu log k prozkoumání.

Tak a nyní slibovaný log s krátkým popisem, co jsem vlastně dělal:
Testování 1. log (dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xkqrY4P/dlouhe-hlaseni-01-txt
Aktivoval jsem BT na G300, pustil jsem apk Bluetooth GPS, připojil, fixnul, odpojil, vypnul.
Vzápětí jsem spustil Locus, připojil k BT GPS, po chvíli mi Locus signalizoval, že jsem připojen, ale nezobrazil žádné údaje o poloze. Odpojil jsem se od GPS, počkal až to napíše hlášku o ztraceném připojení, znovu připojil a po chvíli už se korektně fixnul. (když bych se rychle odpojil a hned připojil tak bych GPS modul dostal do takového stavu, kdy bych se horko těžko připojoval - tuto situaci mohu také nasimulovat).

Testování 2. log (dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xgu8yS2/dlouhe-hlaseni-02-txt
Pustil jsem Locus, nechal ho aktitovat GPS při připojení k BT GPS modulu. Během chvíle proběhla signalizace o připojení(fixaci) ale obvyklá chyba - neozbrazovaly se údaje o poloze. Nechal jsem Locus, co bude dělat, aniž bych nijak nezasahoval. Po celou dobu byl připojen k 9-11 z 11 viditelných satelitů, tedy dostatečně velké množství k fixnutí. Během toho mi přišel jen hovor, mamka mě zvala na oběd :) Dále jsem to nevydržel a postupoval klasicky jako v předešlém případě. Odpojil, počkal na hlášku o ztraceném spojení, chvilinku počkal, připojil a téměř okamžitý log s vysokou "přesností". Připojeno 8-11 satelitů. Jen bych podotkul, že při takovémto odpojení a připojení už Locus nesignalizuje nastaveným zvukovým upozorněním o úspěšné fixaci.

Není to tak strašné, jako na ICS, tam jsem byl hodně zoufalej a Locus nešlo prakticky používat spolu s BT GPS modulem. Nyní to lze alespoň jednoduše obejít a člověk se na nakonec fixne. Večer bych to mohl zkusit na přítulky Desire HD (HTC ACE), abych vyloučil, že je to mým Huawei.

Jak jsem slíbil, tak jsem provedl. Na Desire HD (HTC ACE) jsem provedl pokus a se stejný výsledkem. Locus pípne, že se fixnul, je připojen opět k 8-12 satelitům, ale nezobrazí žádné informace o poloze.

Dnes ráno (31-8-2012) jsem provedl ještě jeden log (dlouhé hlášení), kdy jsem uvnitř bytu(domu) pustil aplikaci Bluetooth GPS http://https://play.google.com/store/apps/details?id=googoo.android.btgps&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImdvb2dvby5hbmRyb2lkLmJ0Z3BzIl0. nechal jí aktivovat BT na telefonu a připojit k Bluetooth GPS modulu Nokia LD-3W. Vše proběhlo v naprostém pořádku, během půl minuty se v těchto podmínkách navigace fixnula. Poté jsem jí odpojil a logování uložil. Tak třeba to pomůže při ladění Locusu. Zde ještě slibovaný poslední log(dlouhé hlášení) http://http://uloz.to/xHC4ocz/dlouhe-hlaseni-03-txt
Title: Re: Fixace BT GPS
Post by: psuk on August 30, 2012, 23:44:13
Pracujes na tom Menione? ;)
Stahl jsem si schvalne verzi 1.14.6 z uloz.to a po fixu externi BT GPS se i Locus hned tvaril ze je fixnuty -> zelena ikona GPS a zamerena poloha. Tak to snad nemuze byt narocna oprava, ne?
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Mireczech85 on September 02, 2012, 18:20:35
Souhlasím s "psukem" u verze 1.14.6 funguje fixace BT GPS na jedničku.
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: segi on September 02, 2012, 21:12:04
Čaute, skúšal som tiež BT GPS (EVOLVE). Trochu to hapruje s fixáciou ale více-méne to funguje až na to že tam mám nejaký offset. Čím to môže byť?
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Menion on September 04, 2012, 12:57:05
no vy máte teda trable ...

Mireczech85: díky za logy, to jsi si vyhrál :).

hraju si s tím a nedaří se mi najít nějak problém. Udělal jsem nicméně nějaké drobné vylepšení které by teoreticky mohly pomoci. Hlavně je tu ale jedna test verze tak vás poprosím o vyzkoušení. Vypisují se v ní spousty pro mě zajímavých logů, takže vás poprosím o záznam z logcatu, mělo by tam být vše potřebné pro odhalení chyby. Děkuju

https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .6.1.3.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.6.1.3.apk)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: psuk on September 04, 2012, 13:45:36
Tak s novou verzi se to chova stejne, zde log:
https://dl.dropbox.com/u/14667200/log_613.txt (https://dl.dropbox.com/u/14667200/log_613.txt)

na konci bys tam mel najit ze se mi prehral zvuk, kdyz se externi GPS fixnula...Locus se ale nefixnul
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Mireczech85 on September 04, 2012, 16:39:51
Bohužel, problém stále přetrvává. Jen se mi zdá, že se rychleji zobrazí informace o odpojení od BT GPS modulu.

Log nahrávám zde: https://www.dropbox.com/s/9netud45qjinm ... -32-13.txt (https://www.dropbox.com/s/9netud45qjinmeu/2012-09-04-16-32-13.txt)

Kdyby tento log nestačil, mohu udělat log se starou verzí, kde nám připojení funguje. Třeba by se nějaký zádrhel objevil.
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Menion on September 04, 2012, 16:47:51
no nevím jestli teď neřešíme dva problémy zároveň.

Nicméně, PSUKu, díky za log. Takhle zoufalý už jsem dlouho nebyl. Zdá se že přesně v okamžiku kdy tvoje BT GPSka dostance fix, se přestane obnovovat GPS poloha v Locusu. Log jsem přečetl snad celý a nic ... můžu tě tedy poprosit o druhý pokus? Nechávám si tam vypisovat něco z více inkriminovaného místa ... děkuju moc

https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .6.1.4.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.6.1.4.apk)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: psuk on September 04, 2012, 17:01:01
Kdyz si po fixu externi GPS otevru v Locusu menu s GPS, tak se satelity stale meni, takze ke komunikaci neprestane dochazet. V logu jsem ti na konec zalogoval, co se stane, pokud zapnu Locus v pripade, ze externi GPS je jiz fixnuta.
https://dl.dropbox.com/u/14667200/log_614.txt (https://dl.dropbox.com/u/14667200/log_614.txt)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Menion on September 04, 2012, 17:22:54
zatr to jsou čáry ...

zkus prosím tuhle verzi  https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .6.1.5.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.6.1.5.apk) (bude na dropboxu za minutku)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: psuk on September 04, 2012, 17:59:05
ted se to zachovalo divne, fixnula se externi GPS, fixnul se i locus, ale po chvilce zase ikonka zoranzovela a po case zase sezelenala...:) Kazdopadne je zde progres :) Jeste to zkusim jednou, je mozny ze se ten fix neztratil doopravdy, prece jenom jsem v kanclu.
https://dl.dropbox.com/u/14667200/log615.txt (https://dl.dropbox.com/u/14667200/log615.txt)

Edit: tak druhy pokus v poradku, takze beru za vyresne, diky :)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Mireczech85 on September 04, 2012, 20:56:52
Tak potvrzuji funkčnost poslední verze na Huawei Ascend G300 i HTC Desire HD. Fix prakticky okamžitě, stabilní (12 z 12 satelitů), ale to je především tím, že mám GPS prakticky na střeše :) Sice už jsem se jednou radoval, že je to ok a nakonec to zase blblo po nějakém čase. Ale teď věřím, že to bude ok. Na telefon ani GPS sem nesáhl půl dne, teď jsem se vrátil ze zahrady, přečetl forum, stáhl, nainstaloval, pustil a vše v naprostém pořádku.

Skvělá práce Menione, díky za vynikající podporu. Budu tvé DÍLO dále všude doporučovat a chválit :)
Title: Re: Rozbita fixace BT GPS
Post by: Menion on September 05, 2012, 11:03:20
no to byla tedy zajímavá kravinka. Problém byl jen v chybějící informaci o přesnosti pozice. No tak snad bude fungovat dobře. Děkuji moc za pomoc, bez ní by to prostě nešlo :)

Release jinak bude možná na konci týdne ale zrovna kromě oprav kutím něco s naváděním tak nevím zda to stihnu, uvidíme