Vestavěná geocaching živá mapa

Started by lukasMK, February 26, 2024, 07:13:32

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lukasMK

Quote from: Menion on March 04, 2026, 11:12:28A věci kolem webu ... můžu zatím doporučit pro seriózní práci s kešemi, využívat spíše apku. Web používat opravdu jako plánovač a nebo import ne-geocachingových dat. Tohle můžu vytáhnout v týmu, nicméně teď mají s webem plné ruce práce a na tohle se v nejbližší době čas nenajde. Pardón.

A poradíš prosím, jak v GPX importovat právě ne-geocachingová data, aby se mi tam pak na webu zobrazil ten link? Nebo ani to zatím web neumí?
  •  

lukasMK

Relativne nedavno GS pridal k logum informaci, jestli dany log pridal ke kesi i FP bodik. Je toto v API tak, aby se to dalo u logu v Locusu taktez zobrazit?
  •  

Menion

Promiň za chybějící odpověď k linkům ... kluci slibovali, že se na to na webu podívají, tak snad.

Ohledně "fav bodů" - koukám, že to není zase tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Píšu si a zkusím později, až budu mít větší čas rezervovaný pro geocaching.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

lukasMK

Aktuálně jsem zjistil, že se mi po vypnutí/zapnutí apky resetuje v nastavení v expert setings Hide waypoint below zoom. Když nastavím nulu, funguje, ale restart apku vrátí default. Line waypoint width mi přijde, že nefunguje vůbec.
  •  

lukasMK

Ještě mám k nové verzi vlastně dvě věci.
Je super, že nyní lze zobrazit nahoře logy přátel. Ty je nutné ručně vyplnit v nastavení, což v případě většíno množství je docela opruz. Není toto v API? Zároveň po refreshi logů novým tlačítkem, sekce přatel zmizí.
Toto nové tlačítko na refresh logů, nešlo by to v případě načtení z online živé mapy rovnou načítání dalších logů automaticky po skrolování aktivovat? Ono z živé mapy se nedá o uložených lozích vlastně mluvit a online načítání dává smysl oproti uložené staré keši.
  •  

Menion

Zdravím Lukáši,
díky!

1. Hide waypoint below zoom - snad opraveno
2. Line waypoint width - ah, určitě opraveno
3. přátelé atd > viz. zde.

U keší z Live mapy rovnou pokračovat v online přístupu ke keším > ano, dávalo by smysl. Jen mě nenapadlo, jak to zatím jednoduše udělat. Chybí mi tam všude informace, že keš je z Live mapy a ne nějaká dočasná z GPX nebo z nějakého add-onu. Ještě zkusím promyslet (ale raději neslibuju).
  •  

lukasMK

Pokud je to v API, určitě nastavení v Locusu postrádá smysl. Nikdo si tam nebude dávat něco jiného než na GC a rozhodně to nikdo nebude vypisovat ručně. Osobně jsem za tuto funkci rád, dobře si pamatuju, že to tenkrát bylo největší mrzení při přechodu ze cgea. Ono se totiž toto často hodí v situaci, kdy keš nemůžu najít, a potřebuju rychle vědět kdo z přátel ji v poslední době lovil.

Ovšem aktuálně mi logy přátel fungují pouze na ručně vyplněný seznam v nastavení, nemám betu, tak nevím jestli už si to měnil, ale v odkaze píšeš ...important info: this reads your friends directly from your Groundspeak account — it does NOT use the app's local "Names of friends" setting...

Ještě znovu dodám, že logy přátel zmiznou v okamžiku refreshe logů, to není ideální.
Díky moc!
  •  
    The following users thanked this post: geo marbes

Menion

Ve čtvrtek bude venku Beta, tak zkus prosím. Je to celé dost překopané a ručně definovaný seznam přátel jsem tedy akorát včera odebral komplet.
  •  

lukasMK

Tak jsem ozkoušel betu a měl bych zatím asi jen jen poznámku k logům. Po prvotním načtení chybí horní lišta Vše/přátelé a je to uložené po staru pod sebou, přitom přes swipe lze přejet k přátelům, ale prostě lišta chybí. Ta se objeví až po refreshi. Je to trochu zmatečné a asi ne chtěné.
Druhou, větší, v seznamu bodů mi zmizela spodní lišta, takže se s bodama nedá vůbec pracovat!  - nová beta OK
  •