Author Topic: Locus Map 4, discussion  (Read 26881 times)

Online freischneider

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 619
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung S8, Locus Pro, always newest official version
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #390 on: May 14, 2020, 21:05:33 »
I was thinking that maybe it should be allowed to define what to display in the map content panel. I never need geotag photos e. g., or active elements.
That's a good idea. Everything selected for new installation and then you can deselect as needed. Nevertheless, you could still save some space.
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11844
  • Thanked: 434 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #391 on: May 14, 2020, 21:42:33 »
@balloni55
long-click, thanks. Found weird problem, fixed.
Anyway not working "LoPoins" button is weird as well. I can't confirm it now.

@tapio
The selection of items is planned ... well, it will be necessary later when more possible content appears.

@freischneider
UI update, thanks for offers, but to be true, I do not like them too much. Also, I'm trying to unite design, and this will cause changes on almost all app screens. Anyway I do not think it is a serious problem, but I'll think about it.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 790
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #392 on: May 15, 2020, 00:17:49 »
I was thinking that maybe it should be allowed to define what to display in the map content panel. I never need geotag photos e. g., or active elements.
and allow hiding the Map Content button from the main screen altogether to increase map space, reduce clutter. Allow alternate means for all map content panel functions by other means so equally accessible via presets, side panels, settings panel, more settings panel, quick settings (I think has already been discussed but seemed like a good opportunity  :D
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11844
  • Thanked: 434 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #393 on: May 15, 2020, 08:22:43 »
Sorry Andrew, this does not happen on 100% :).
The button is really tiny, hidden at bottom corner and mainly, it contains many important features now.

We were already solving many problems where users (by accident) hide any buttons and with this, it should be even worst.
« Last Edit: May 15, 2020, 12:04:56 by menion »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 
The following users thanked this post: tapio

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 790
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #394 on: May 15, 2020, 09:58:50 »
That's no worries.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2690
  • Thanked: 126 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #395 on: May 15, 2020, 13:50:29 »
@balloni55
Anyway not working "LoPoins" button is weird as well. I can't confirm it now.

"not working" was a wrong description, sorry :)
click on text "LoPoint(Beta)" open in both cases LoPoint window for further action.
select "POIs arround" and confirm
click/enable "eye button" in map content panel display POIs direct,
but if you do both, POIs are twice displayed with different icons :-[
And if you hide/disable POIs arround no POI is displayed although "eye button" in map content panel is furthermore blue ::) deselect> select eye button solve behavior
https://www.dropbox.com/s/2g7b9oi8y58y3ng/POIs%20arround.mp4?dl=0

EDIT sorry at first moment wrong link was insert...
« Last Edit: May 15, 2020, 13:54:39 by balloni55 »
Locus PRO 3.48.2
 

Offline tapio

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 384
  • Thanked: 63 times
    • View Profile
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #396 on: May 16, 2020, 08:54:23 »
If a theme is selected by a preset, you cannot see which one is used if you visit the theme picker coming from map content panel.
 

Online john_percy

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 819
  • Thanked: 121 times
    • View Profile
  • Device: MotoG
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #397 on: May 19, 2020, 10:35:08 »
The main (hamburger) menu button seems to have become incredibly unresponsive in the latest version. Sometimes a double tap works, but otherwise it can be unusable.
« Last Edit: May 19, 2020, 10:38:41 by john_percy »
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 790
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #398 on: May 19, 2020, 12:03:09 »
LM4-93 - agree with @john_percy. Double tap mostly brings up the menu after a brief flash - expected. However the response to a single tap seems to have periods when ignored, other periods when OK. Eg 10 taps+10 back in 20 seconds are OK, but then a further 10 taps are all ignored. It seems the other buttons are OK although I haven't tested thoroughly. I don't recall this in LM4-91, although hadn't noticed this problem until John's post.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2690
  • Thanked: 126 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #399 on: May 19, 2020, 19:06:06 »
when i click the "wrench icon" in POI or track list, in next window the top and bottom panel get an milky overlay. The buttons are furthermore clickable
Locus PRO 3.48.2
 

Offline jonny.blue

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
  • Thanked: 10 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy S10e
Feedback
« Reply #400 on: May 19, 2020, 20:44:09 »
After month of (couch ;)) testing with tablet last week I decided to take LM to productive mode with my mobile.
After some hiking tours, some geocaches ... and today a cool bike tour with navigating along a route ... the main functions are working pretty good. 😎
The only thing I had to fight with today ... the bottom of the geocaching card disappears sometimes 🤔 ... and then it was not easy to get into the cache screen.
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11844
  • Thanked: 434 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #401 on: May 21, 2020, 13:06:00 »
@balloni55
hmm I'm worried, that it's the same with public version since begin, isn't it?
Any dynamic points that are loaded automatically are mostly independent on permanent (manually loaded points over the "LoPoints screen") points. So it may happen that on the map are both points at once.
I'm aware of it and will fix it before LM4, thanks.

Context toolbars should be improved (except title text) in the next version, thanks.

@tapio
can't confirm problem with the highlighted selected theme. Are you enabling V3 or V4 theme based on the current active map?

@john_percy & @Andrew Heard
I hope that problem with app responsiveness will be related to the problem mentioned by @Žajdlík Josef before. We will see in the next version.

@jonny.blue
thanks for the tests! ;). I noticed issues with select of points as well. Wasn't yet able to fix it ...
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline jonny.blue

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
  • Thanked: 10 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy S10e
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #402 on: May 21, 2020, 19:10:58 »
And today ... I had several crashes where Locus completely exited.

The most problems are arround the new geocache card.
I have two presets ... with one I can see the bottom panel ... with the other it mostly disappeares (its my driving setup where orientation is blocked, looking into driving direction ...and more).
There I can reproduce the crash: within the new cache card turning the mobile leads directly to the exception.
Btw ... the new geocache popup isn't really good for caching because all actions (navigate, compass, hint, log ... are far away🤔).
 

Offline tapio

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 384
  • Thanked: 63 times
    • View Profile
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #403 on: May 22, 2020, 08:38:31 »
Menion, I have v4 themes in my presets and I use OAM maps. Cannot test again because currently rc beta is installed.
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11844
  • Thanked: 434 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #404 on: May 22, 2020, 12:35:22 »
@jonny.blue
crashes ... found just one when rotate a screen when point bottom popup is visible, fixed.

On your screen are missing buttons at the bottom of the popup. They are not visible right when this screen displays?

@tapio
there is always a fresh new LM4 version ;).
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com