Author Topic: Locus Map 4, discussion  (Read 17744 times)

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11779
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #390 on: May 14, 2020, 09:45:59 »
That's correct. All these versions: Locus Map Free - Locus Map Free Beta (from Google Play) - Locus Map 4.0 (from APK) has the same unique ID so only one version may exist in the device at once ... unfortunately.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2673
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #391 on: May 14, 2020, 13:35:56 »
Hamburger button > next window "LOPoints(BETA)" didnĀ“t work, it only work inside "map content panel"

no reaction( add/modify/info) after long click on side/bottom panel
Locus PRO 3.46.1
 

Offline freischneider

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 588
  • Thanked: 44 times
    • View Profile
  • Device: Samsung S8, Locus Pro, always newest official version
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #392 on: May 14, 2020, 18:31:46 »
Map content panel, the top map/theme entry. While I understand the logic, another approach would be more convenient maybe.

A new row just for the theme. If you tap left, you could pick a theme. If you tap right, the properties of the currently selected theme would appear. Currently, I think, theme properties are too far away, but are important, need regular fiddling.
Another advantage would be, the chosen theme is displayed in that new row in the content panel.

@tapio
I was also thinking about it. Currently, I miss at least the label with the name of the selected theme. I'm just a little worried about the additional space that this item takes... I'll think about it, thanks.

You can still make a little space.
The headings could move up 1-2 mm.
The area that is clicked could be closer to the heading. The heading doesn't have to be clicked. Therefore, the distance does not have to be that big. In order to make the area for the respective heading look better, you can make the heading with a light colored background.
 

Offline tapio

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 663
  • Thanked: 59 times
    • View Profile
  • Device: Huawei Mate 20 X
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #393 on: May 14, 2020, 19:17:25 »
I was thinking that maybe it should be allowed to define what to display in the map content panel. I never need geotag photos e. g., or active elements.
My BRouter profiles, based on Poutnikls: https://tiny.cc/brouterbrf
 

Offline freischneider

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 588
  • Thanked: 44 times
    • View Profile
  • Device: Samsung S8, Locus Pro, always newest official version
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #394 on: May 14, 2020, 21:05:33 »
I was thinking that maybe it should be allowed to define what to display in the map content panel. I never need geotag photos e. g., or active elements.
That's a good idea. Everything selected for new installation and then you can deselect as needed. Nevertheless, you could still save some space.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11779
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #395 on: May 14, 2020, 21:42:33 »
@balloni55
long-click, thanks. Found weird problem, fixed.
Anyway not working "LoPoins" button is weird as well. I can't confirm it now.

@tapio
The selection of items is planned ... well, it will be necessary later when more possible content appears.

@freischneider
UI update, thanks for offers, but to be true, I do not like them too much. Also, I'm trying to unite design, and this will cause changes on almost all app screens. Anyway I do not think it is a serious problem, but I'll think about it.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 779
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #396 on: May 15, 2020, 00:17:49 »
I was thinking that maybe it should be allowed to define what to display in the map content panel. I never need geotag photos e. g., or active elements.
and allow hiding the Map Content button from the main screen altogether to increase map space, reduce clutter. Allow alternate means for all map content panel functions by other means so equally accessible via presets, side panels, settings panel, more settings panel, quick settings (I think has already been discussed but seemed like a good opportunity  :D
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11779
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #397 on: May 15, 2020, 08:22:43 »
Sorry Andrew, this does not happen on 100% :).
The button is really tiny, hidden at bottom corner and mainly, it contains many important features now.

We were already solving many problems where users (by accident) hide any buttons and with this, it should be even worst.
« Last Edit: May 15, 2020, 12:04:56 by menion »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 
The following users thanked this post: tapio

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 779
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #398 on: May 15, 2020, 09:58:50 »
That's no worries.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2673
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #399 on: May 15, 2020, 13:50:29 »
@balloni55
Anyway not working "LoPoins" button is weird as well. I can't confirm it now.

"not working" was a wrong description, sorry :)
click on text "LoPoint(Beta)" open in both cases LoPoint window for further action.
select "POIs arround" and confirm
click/enable "eye button" in map content panel display POIs direct,
but if you do both, POIs are twice displayed with different icons :-[
And if you hide/disable POIs arround no POI is displayed although "eye button" in map content panel is furthermore blue ::) deselect> select eye button solve behavior
https://www.dropbox.com/s/2g7b9oi8y58y3ng/POIs%20arround.mp4?dl=0

EDIT sorry at first moment wrong link was insert...
« Last Edit: May 15, 2020, 13:54:39 by balloni55 »
Locus PRO 3.46.1
 

Offline tapio

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 663
  • Thanked: 59 times
    • View Profile
  • Device: Huawei Mate 20 X
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #400 on: May 16, 2020, 08:54:23 »
If a theme is selected by a preset, you cannot see which one is used if you visit the theme picker coming from map content panel.
My BRouter profiles, based on Poutnikls: https://tiny.cc/brouterbrf
 

Offline john_percy

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 803
  • Thanked: 121 times
    • View Profile
  • Device: MotoG
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #401 on: May 19, 2020, 10:35:08 »
The main (hamburger) menu button seems to have become incredibly unresponsive in the latest version. Sometimes a double tap works, but otherwise it can be unusable.
« Last Edit: May 19, 2020, 10:38:41 by john_percy »
 

Offline Andrew Heard

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 779
  • Thanked: 46 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A5 Oreo/8, Lenovo Note 4 Nougat/7.1
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #402 on: May 19, 2020, 12:03:09 »
LM4-93 - agree with @john_percy. Double tap mostly brings up the menu after a brief flash - expected. However the response to a single tap seems to have periods when ignored, other periods when OK. Eg 10 taps+10 back in 20 seconds are OK, but then a further 10 taps are all ignored. It seems the other buttons are OK although I haven't tested thoroughly. I don't recall this in LM4-91, although hadn't noticed this problem until John's post.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2673
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: Locus Map 4, discussion
« Reply #403 on: May 19, 2020, 19:06:06 »
when i click the "wrench icon" in POI or track list, in next window the top and bottom panel get an milky overlay. The buttons are furthermore clickable
Locus PRO 3.46.1
 

Offline jonny.blue

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 124
  • Thanked: 9 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy S10e
Feedback
« Reply #404 on: May 19, 2020, 20:44:09 »
After month of (couch ;)) testing with tablet last week I decided to take LM to productive mode with my mobile.
After some hiking tours, some geocaches ... and today a cool bike tour with navigating along a route ... the main functions are working pretty good. 😎
The only thing I had to fight with today ... the bottom of the geocaching card disappears sometimes 🤔 ... and then it was not easy to get into the cache screen.