Author Topic: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update  (Read 11455 times)

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« on: October 06, 2015, 09:11:53 »
Update na tuto verzi u mne (zřejmě) způsobil:
  • Nefunkčnost "Rotace mapy" a "Zobrazit pohled".
  • možná je problém i v synchronizaci senzor-orientace mapy (to si nejsem jist)
Pozn.: IGO s orientací-rotací mapy problém nevykazuje. A ani předchozí verze Locus PRO tento problém nevykazovali. (Myšleno na mém mém jednom, konkrétním zařízení)
Usuzuji tedy, že se zřejmě jedná o problém této verze.
Zařízení: Lenovo A660, Android 4.0.4 (sestavení A660-V4-Mironet)
Jinak chci poděkovat za skvělou aplikaci všem, kdož se na Locus podílejí. Smekám.
 

Offline otan

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #1 on: October 06, 2015, 09:46:53 »
Mně to funguje dobře, ale myslím že jsem nejdřív musel dát vystředění mapy podle GPS.

Psáno v Xperia Z3C

 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #2 on: October 06, 2015, 15:00:11 »
Mně to funguje dobře, ale myslím že jsem nejdřív musel dát vystředění mapy podle GPS.

Psáno v Xperia Z3C
Tím vystředěním mapy podle GPS máš na mysli Tlačítko Centrace (levy spodní roh)? Toto tlačítko mi funguje, ale tlačítko "Rotace" mi sice zobrazí roletku s volbami ale po volbě "Rotace mapy" ani "Zobrazit pohled" se nic nezmění.

Je možné, že jsem neopatrností při manipulaci s telefonem někde něco nevědomky vypnul nebo zapnul. Tedy něco co by mohlo mít na tyto funkce vliv. Před upgradem vše fungovalo jak mělo - leda shoda náhod po upgrade + nevědomky nějaká změna. Napadne někoho, co bych mohl mít nastaveno "špatně" a mělo to vliv na tyto dvě funkce.

Předem díky - mám tuhle navigaci rád... a myslel jsem, že s ní pracovat umím :-(.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #3 on: October 06, 2015, 15:24:43 »
Zkus prosím v nastavení - senzory > hardware kompass , tak to zapnout (pravděpodobně budeš mít vypnuté).
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #4 on: October 06, 2015, 16:16:34 »
HW kompas mám vypnutý - ale nelze ani zapnout je "zašedlý". Jsem přesvědčen že moje Lenovo A660 HW kompas nemá...
Před cca 14 dny jsem zkusil oživit-nastavit Live Tracking. To se povedlo a vše šlapalo.
Cca  2 dny zpátky mi myslím po upg na 3.12.0 Live Tracking nešel spustit - a hned po upg na 3.12.1  opět Live Tracking fungoval, ale současně přestala fungovat ta Rotace mapy / zobrazování úhlu pohledu.

Mylíte, že mám zkusit reinstalaci... bráním se tomu, mám tam mapy, překryvný mapy, nastavení. Co myslíte?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #5 on: October 06, 2015, 16:35:47 »
No pokud zařízení nemá! HW kompas, pak rotace ani jednoduše fungovat nemůže. Funguje pak jedině při pohybu, tzn. rotace mapy se odvíjí od pohybu zařízení (GPS). Takže zapněte rotaci, rozejděte se a jsem si jis, že se mapa začne též otáčet spolu s modrou šipknou na mapě která znázorňuje pohyb. Za Live tracking omvluva, chyba byla na mé straně.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #6 on: October 06, 2015, 21:13:03 »
Na rotaci "jen a pouze až za pohybu" jsem zvyklý z dob předešlých - dříve se to bez pohybu točilo jako káča "bláznivě-nelogicky". Ale teď to (a možná že, opravdu jen na mém telefonu) fakt nedělá nic ani v klidu ani za pohybu. Bude to znít hloupě, ale jsem rád, že aspoň ten Live Tracking jsem si nevymyslel  ;) . A jste kabrňák, že to přiznáte.

To, že se mapa neorientuje podle pohybu bych chápal - není to asi tak jednoduché, ale že se nezobrazí ani symbol "úhelu pohledu"... Kde je ten zakopanej pes?! Nemá ta nová verze nastaven ten HW kompas natvrdo - ať je či není přítomen?

Mám zkusit na zkoušku nainstalovat nějakou předešlou verzi - aktualizuji automaticky, tak nevím přesě na jeké verzi to běhalo bez problémů, ale tuším tak cca 14 dnů zpátky určitě. Downgrade nebo čistá reinstalace... ale nechce se  mido toho.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #7 on: October 06, 2015, 21:56:14 »
Problém na 90% nebude na vaší straně,objevil se stejný problém u dalšího člověka, report je zde: http://help.locusmap.eu/topic/rotace-mapy-3-12-1 . Dneska večer se mi do toho už moc nechce přiznávám, takže ráno to zkusím hned nějak otestovat a podívám se co by tohle chování mohlo ovlivnit.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #8 on: October 07, 2015, 08:31:00 »
Tak to jsem rád, že problém bude mít jiné řešení než reinstalaci. U mně v pohodě - žádný spěch nejde o život  ;). A díky, jsem rád, že se tím někdo zabývá. Budu rád, když dáte vědět, až bude problém vyřešen a případně co a jak udělat.
Mějte se fajn.
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #9 on: October 11, 2015, 16:18:26 »
Při pokusu o zobrazení menu/nabidky v Položky se zobrazí pouze černé okno.
Locus Pro
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #10 on: October 11, 2015, 23:17:55 »
Potvrzuji vaše zjištění - ALE - tato černá plocha nabídku obsahuje jen je tam proklatě malý rozdíl barvy textu a barvy pozadí (zkoumal jsem to - lze to vidět "ostrým pod úhlem" s nakloňěným telefonem).
Čitelný a totožný obsah vám zobrazí nabídka z pravého horního rohu obrazovky. Takže chyba to je, ale lze ji obejít. Dokonce mám pocit, že tento problém s nečitelným menu "z systémového tlačítka" je na více místech, ale pravý horní roh to jistí  ;). Leč chyba to asi je.

A teď se zeptám já - možná hloupě - jak jste získal ten screenshot? Dík za odpověd a mějte se fajn.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #11 on: October 12, 2015, 08:24:24 »
Zdravím, chyba je tam dlouho, je známá ale bohužel nevím jak jí opravit. Tedy chyba je primárně že tlačítko menu vám zobrazuje tuto spodní nabídku a ne horní menu "tři tečky".
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update - zap/vyp GPS
« Reply #12 on: October 12, 2015, 09:00:08 »
Další zjištění (opět si nejsem jist po kterém přesně update to nastalo) - nefunguje mi ovládíní z prostředí Locusu zapínání/vypínání GPS telefonu.
Mám nastaveno "zapnout při spuštění Locus" - Locus mi signalizuje, že je zapnuté ale fakticky není.
Ani manualní zapnout/vypnout na skutečný stav GPS nemá vliv - tzn. musím odejít ven z aplikace a GPS ovlátat z prostředí systému telefonu.
Telefon: Lenovo A660 (stařík ;-) ).
Má někdo podobnou zkušenost - před blíže nespecifikovanou dobou mi to určitě fungovalo?
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 69
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #13 on: October 12, 2015, 11:47:36 »
Lokus umí auto i manual zapnout GPS,ale jen u sebe v aplikaci. Já to musím taky řešit zapnutím ve founu. Tuším,že někde mě vyskočila hláška,že aplikace 3tích stran toto mohou mít odmítnuté.Myslím tím zapínání GPS přímo ve founu přes Locus.Jak to povolím,tak už si to v aplikaci mohu ovládat. Ale přednost má vždy foun. Galaxy S4.
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #14 on: October 12, 2015, 12:08:09 »
Lokus umí auto i manual zapnout GPS,ale jen u sebe v aplikaci. Já to musím taky řešit zapnutím ve founu. Tuším,že někde mě vyskočila hláška,že aplikace 3tích stran toto mohou mít odmítnuté.Myslím tím zapínání GPS přímo ve founu přes Locus.Jak to povolím,tak už si to v aplikaci mohu ovládat. Ale přednost má vždy foun. Galaxy S4.
Díky - vnukl jste mi myšlenku a pohledal jsem na webu a nelezl následující informaci:
  • Pokud  zaškrtnete (v systému) Použít satelity GPS, mohou aplikace (mapy, navigace,…) pustit GPS modul a číst Vaši polohu. Zaškrtnutí ALE neznamená, že se GPS hned pustí, jen že si ji aplikace mohou zapnout.
  • A to zdali opravdu GPS běží (vyhledává satelity) je indikováno na horní oznamovací liště (symbol kruh s křížem) - pokud tam je, GPS běží. Pokud bliká, modul běží, ale nemá ještě zaměřenu přesnou polohu.

Tohle jsem nevěděl, žil jsem v domění, že je-li povoleno GPS tak automaticky "běží-hledá" a spotřebová energii.
V Locusu jsem to zkoušel - a opravdu je-li povoleno GPS v systému, tak stav GPS Locus řídit umí.
Omlouvám se za zbytečný "poplach".