Author Topic: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update  (Read 7750 times)

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11000
  • Thanked: 222 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #15 on: October 12, 2015, 15:29:55 »
Díky za vyřešení dotazu ... vše přesně, k tomu už nemám co dodat :)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #16 on: October 12, 2015, 18:00:48 »
Tak to jsem zase nevěděl já. Možná proto,že jsem byl moc netrpělivý.Vyzkouším.
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #17 on: October 13, 2015, 11:09:57 »
Tak dnes proveden test a jsem z toho trochu mimo. Zapnout GPS pozici je to samé jak kliknutí na ikonu GPS ve founu nebo pomocí nějaké apky.. To znamená,že Locus toto nedovede. Také mě není jasné a musím říct,že jsem se tím nějak dříve nezabýval,jak vlastně pracuje úsporný režim GPS v nastavení Locusu. Pokud už mám spuštěno z founu,tak Locus sice indikuje zap/vyp,ale jen u sebe.Ve founu jede GPS klidně dál.
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #18 on: October 13, 2015, 11:36:03 »
  • Pokud  zaškrtnete (v systému) Použít satelity GPS, mohou aplikace (mapy, navigace,…) pustit GPS modul a číst Vaši polohu. Zaškrtnutí ALE neznamená, že se GPS hned pustí, jen že si ji aplikace mohou zapnout.
  • A to zdali opravdu GPS běží (vyhledává satelity) je indikováno na horní oznamovací liště (symbol kruh s křížem) - pokud tam je, GPS běží. Pokud bliká, modul běží, ale nemá ještě zaměřenu přesnou polohu.

Tohle jsem nevěděl, žil jsem v domění, že je-li povoleno GPS tak automaticky "běží-hledá" a spotřebová energii.
V Locusu jsem to zkoušel - a opravdu je-li povoleno GPS v systému, tak stav GPS Locus řídit umí.
Omlouvám se za zbytečný "poplach".
Mělo by to být tak jak jsem nastudoval kdesi na internetu - viz citace.
Systémová indikace GPS by měla být pouhou indikací "povolení používat GPS aplikacím". Jinak řečeno "neindikuje vyhledávání satelitů".
Z výše popsaného by mělo vyplývat, že pouhým "systémovým povolením GPS"  by nemělo docházet ke zbytečné spotřebě el. energie.
Takže vnitřně Locus zapíná a vypíná v podstatě jen svoji komonikaci se satelity - ale tato komunikace probíhá pouze za předpokladu, že je "povoleno použití GPS" v systému.

Všade jsem použil podmiňovací spůsob, jelikož sám jsem se ještě nestihl přesvědčit o faktu, že výdrž baterie je stejná "s" i "bez" systémového povolení GPS (za předpokladu nepoužívání GPS žádnou aplikací). Lidově řečeno zdali i samotné povolení žere nebo neřere energii  ;).
Možná to zkusím vyzkoušet přes víkend.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11000
  • Thanked: 222 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #19 on: October 13, 2015, 17:40:47 »
Pánové, nenechte se zmást. Systémové zapínání GPS je opravdu jen povolení jestli aplikace můžou nebo nemůžou GPS využívat. Samo o sobě toto nastavení nic nedělá!! Tzn. v ideálním případě nechat permanentně zapnuté a neřešit.

Jestli je GPS jako taková zapnutá nebo není opravdu poznáte podle systémové ikony ve stavové liště, jinak ne. Zapnuto (ikona GPS v liště) = žere baterii, vypnuto (ikona v liště není) = nežere baterii. Nic více.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #20 on: October 13, 2015, 19:52:11 »
No a nešlo by to tak,jak to řeší SmartMaps,že pri stisknutí ikony v Lokusu tě to hodí přímo do systémového nastavení. I když samozřejmě záleží na zvyku. Uvítal bych ohledně úspory vypnutí v systému,ale to bych asi musel dělat furt ručně.
« Last Edit: October 13, 2015, 19:54:17 by Joska Pintrada »
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #21 on: October 13, 2015, 20:06:29 »
No a nešlo by to tak,jak to řeší SmartMaps,že pri stisknutí ikony v Lokusu tě to hodí přímo do systémového nastavení. I když samozřejmě záleží na zvyku. Uvítal bych ohledně úspory vypnutí v systému,ale to bych asi musel dělat furt ručně.
Samozřejmě je to otázka zvyku,
ale tak jak to řeší Locus je v podstatě systémově správně - řeší komunikaci se satelity jen a pouze v rámci své "mateřské aplikace".
Možná by bylo fajn mít volbu v nastavení (nevím zdali to je možné) aby v případě "systémového nepovolení GPS" toto Locus automaticky prováděl.
Já sám jsem se současným stavem při vědomí toho, že systémové povolení "nic nežere" spokojen. Prostě nechám toto povolení zapnuté stále  :)
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #22 on: October 13, 2015, 21:10:04 »
Jj. A nezkoušel jsi co,co žere baterku víc,zda zapnutá GPS v systému,nebo Locus, když cucá info ze satelitů?
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #23 on: October 14, 2015, 09:56:33 »
Jj. A nezkoušel jsi co,co žere baterku víc,zda zapnutá GPS v systému,nebo Locus, když cucá info ze satelitů?
Po zběžném vyzkoušení bych řekl, že lze asi opravdu věřit faktům uvedeným v předešlých příspěvcích, tedy rozdíl je POVOLIT a AKTIVNĚ NAVAZOVAT SPOJENÍ. Je to jako elektrický jistič a vypínač světla - nahozením jističe se žádná energie nespotřebovává... a je-li jistič shozený, vypínač světlo nerozsvítí ;-).
Takže samotné zapnutí v systému, není-li zobrazena ikonka GPS v horním informačním pruhu nic nespotřebovává (zatím to potvrzuji jen po zběžném vyzkoušení).
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #24 on: October 14, 2015, 12:50:30 »
Tak aby jsme to trochu nepletli. Je myšleno zapnout GPS v systému a ikona v liště Locusu? Trochu jsem taky gůglil a záleží jak je ve founu čip vestavěn a případně napájen,ale to už je asi mimo mého technického chápání a ani se tím nebudu zaobírat. Takhle jak to má Locus je to vlastně správně,bo jakmile v něm pracuji offline a to dělám hodně často , tak není důvod GPS v systému founu zapínat. Tak si myslím,že jme si tady dobře porozuměli.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11000
  • Thanked: 222 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #25 on: October 14, 2015, 13:02:35 »
Pánové, trošku se ve vašich myšlenkových pochodech ztrácím.

Takže moje doporučení (vlastní nastavení): zapnout (povolit používání) GPS v systému a zapomenout že takové nastavení vůbec existuje :)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline wenca66

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
  • Device: Lenovo A660
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #26 on: October 14, 2015, 14:25:30 »
Pánové, trošku se ve vašich myšlenkových pochodech ztrácím.

Takže moje doporučení (vlastní nastavení): zapnout (povolit používání) GPS v systému a zapomenout že takové nastavení vůbec existuje :)
Souhlas - mám to tak již 2 dny také a je to přesně to co mně vyhovuje (povoleno v systému).
Vlastní komunikaci se satelity řeším ZAP/VYP v Locus. (Žere to jen při ZAP).
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #27 on: October 14, 2015, 15:49:01 »
Mno nezapomínejte,že jsou i jiné aplikace,které chtějí znát vaší polohu. U mě tedy neplatí zapnutí pernamentně.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11000
  • Thanked: 222 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #28 on: October 14, 2015, 18:57:12 »
No aplikace která používá polohu kdy se jí chce bez pořádného důvodu nemá podle mě v telefonu co dělat...

Odesláno z mého D5503 pomocí Tapatalk

Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Joska Pintrada

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
  • Device: Samsung s4
Re: PRO Ver. 3.12.1 - problémy po update
« Reply #29 on: October 15, 2015, 08:45:04 »
Jsou aplikace které jsou zcela legální a u kterých jsem toto získávání nastavil,ale i tak tomu nechci nechávat volný průběh.Však ona si apka zažádá sama a je na mém uvážení jak se rozhodnu. Jinak je to věc osobního vkusu . Toto ale do tohoto vlákna už určitě nepatří.