...tak mě zase něco napadlo :idea: , tedy on je to spíše poznatek z praxe, tedy 2 poznatky.
V základní nastavení se přiřazuje jednotná barva Trasám - ať už importovaným nebo v LC vytvořeným, ale i Stopám.
Tyto rozdílné zdroje se zde bohužel zatím jaksi neodlišují.
Kdyby tedy snad bylo možné, nastavit si už v tom základním nastavení samostatně i barvu zaznamenané Stopy.
Já vím, že si pak modu dodatečně přiřadit ke každé Stopě jakoukoliv barvu. To je fajn a leckdy pro mě i jediná záchrana.
Jenže.... já těch Stop vytvářím opravdu veliké množství, třeba i desítky z jedné štreky (jsa poučen praxí, raději často ukládám, než bych riskoval ztrátu třeba celodenního záznamu), takže to sebere mraky času, když bych pak měl ještě každou přebarvovat.
Asi se zeptáte proč a k čemu to je vůbec nutné.
Jako mapař vyjíždím většinou s již naplánovanou, perfektně přesnou trasou či cestou, přesně dle ortofotomap.
To je běžná praxe, zvláště pro neznámý terén, kdy navíc tato zásadním způsobem elimunuje možnost ztracení se v nepřístupném terénu.
No a nakonec s ní ještě potřebuji kvůli různým odchylkám a krátkodobým úletům GPS porovnat tu skutečně projetou Stopu a případně ji pak při zakreslování dokorigovat.
Jenže ouha, Plánovaná Cesta i Stopa vlastně mají stejné barvy a to je pak velmi nepřehledná práce.
A tak do toho musím stále dloubat, přibližovat, oddalovat, abych je nějak odlišil.
No anebo ty Stopy pak dodatečně přebarvovat...
Ale vzhledem k tomu, že tyto Tracky se využivají pouze takto jednoúčelově, tak mi taková nutnost fakt připadá jako 1 velká nepříjemnost.
---------
A ta druhá věc.
Kdyby šlo do naplánované cesty (zakreslené v Locusu - nevím, zda je něco takového možné i u importovaných ) a následně zaznamenané Stopy vložit nějaké směrové šipečky ( nebo ji spíše rovnou vykreslit jen z malých prodloužených trojúhelníčků). A v pořádném kontastu, aby to bylo hned rozpoznatelné i na slunci.
Proč?
V případě, že se naplánovaná cesta často kříží, což je při trackování zcela běžná, či spíše téměř permanentní záležitost, tak se pak prostě v takovém zahuštěném místě snadno ztrácí směr nebo spíše jistota kudy teď neboť všechny Cesty tam náhle vypadají jako jedno chaotické klubko, bez jakéhokoliv řádu a leckdy opravdu dlouho trvá jeho rozpletení.
Hrabat se v tom a hledat nějaké nuance, či dedukovat navíc někde na slunci a ve vedru, kdy je displej jak chcíplej i ve stínu, o tom ani nemluvě...
No nerad bych, aby to vypadalo, že si chci nechat ušít Locus na míru. Zrovna tahle věc by snad mohla (na rozdíl od špendlíků) najít podporu i u ostatních.
Navíc doufám, že nejsem jedinej mapař, používající úspěšně a to nejen v Česku, právě Locus.
Takže toliko můj příspěvek do "snad" dobrých nápadů

.