...asi by to patřilo do Kategorií POI, ale tam je nyní uzamčeno, tak se předem omlouvám za případné chybné zařazení.
Nicméně možná bude tato moje poznámka nakonec vnímána i jako dobrý nápad.
Úvodem.
Locus je super, porovnávám se SmartMaps, které jsem dosud dlouho používal, ale stále tam na WM platformě byly problémy.
Nyní mám krátce Wildfire s Androidem 2.2, no a víme, že tohle není zrovna žádnej rychlík.
Jde o to, že mám nyní např. dtb keší z PQ s asi 14tis body a bude jich jistě ještě víc..... a to v nich nemám wpt-y, ty mám raději zvlášť.
Tato se pak velmi zdlouhavě načítá při každém znovu zapnutí Locusu, či po pádu app. a hlavně i pokaždé, když pak chci opět s dtb průběžně pracovat.
Každé načítání této dtb probíhá tak, že se vždy nejprve na několik desítek sec. zatmí LCD, než se to vůbec vše načte a vypadá to v podstatě na kolaps, mezitím se Wilda stihne i vypnout......
A v podstatě totéž se pak děje, když poté zapnu nutnou výběrovou filtraci dle typů keší, no a do třetice hned další zdržovačka následuje, když v dalším filtru chci nechat zobrazit např. první 50 kešulí dle vzdálenosti.
To je celkem nepříjemné až flustrující, hlavně když se tohle kolečko musí absolvovat i vícekráte za sebou.
Vede mne to tedy k několika následujícím dotazům, případně návrhům.
1/ Dalo by se zařídit, aby se moje nastavení u každé skupiny Poi hned uložila do nějakého Save souboru, aby se po opětovném restartu již rovnou načítalo jen to moje poslední nastavení ( tedy např. jen Traditionálky a jen prvních 50ks) a odpadly tak alespoň 2 z těch 3 zdržovaček?? Samozřejmě by to mohlo být předvolitelné někde v nastavení.
Navíc, pokud dám omylem nebo nyní spíše již jen v rámci testování zobrazit VŠE, tak Locus poté zkolabuje a to i když má zobrazit např. jen cca 2000 bodů.....a hned se zase může začít znova.
2/ Ukazatel - kdyby se při zdlouhavém načítání a při třídění dle typu keší objevil nějaký ukazatel, aby bylo jasné, že to pracuje a že se skutečně nejedná o zásek. Protože pokud si do toho náhodou neznalý začátečník, jako dnes já, navíc několikrát tu a tam ještě netrpělivě hrábne, tak se to zacyklí a většinou následuje už jen pád......
Nějaký ukazatel se točí až při výběru ks dle vzdálenosti, ale to kolečko se točí jen chvilku, pak se zastaví, vybudí tím opět dojem záseku, pak trvá dlouho, než to zase vše zareaguje - pokud to tedy mezitím nespadne.
Případně to stihne několikrát hodit matoucí hlášku s otázkou, zda aplikaci ukončit nebo ještě počkat.
Ta hláška určitě zmate začátečníka neb vyvolává dojem, že to už vlastně spadlo, neb je na první pozici zleva, ale přitom app. stále na pozadí pracuje a je nutno dát "Počkat"??!!
Jinak ve SMaps se nechala celá skupina již zaktivovaných poi jednorázově vypnout (resp. v mapě zneviditelnit) přímo z plochy, poté se případně přesunout na potřebný mapový výsek a teprve pak opět zapnout, čímž odpadlo zdlouhavé načítání převelikého počtu poi na velké ploše. A to se výhodně uplatnilo i po restartu - viz dále.
Předvolených skupin k zobrazení mohlo být vícero, každá se nechala zobrazovat samostatně, ale mohlo jich být viditelných nezávisle i více najednou. V Locusu musím jít pokaždé zapnout každou zvlášť
Samozřejmě fungovala celkem dobře i generalizace dat, kdy se navíc na větší mapové ploše nejprve zobrazovaly poi jako tečky, pak jen ikonky poi a teprve po náležitém přiblížení ikony i s jejich názvy.
Výhodné bylo právě i to, že pokud se ještě před ukončením app. nechaly poi nějaké velmi obsáhlé dtb zneviditelnit, tak pak při následujícím startu nezdržovaly svým zdlouhavým načítáním. Jako skupina poi byly aktivní jen na pozadí.
Pak stačilo najet jen do požadované mapové oblasti a jedním klikem si nechat zviditelnit ty všechny předvolené oblíbené skupiny poi.
Pokud se pak měly zase provádět např. nějaké rychlé přesuny po mapě, tak se všechny poi nechaly opět zneviditelnit a mělo to okamžitou odezvu bez prodlev kvůli jinak nutnému překreslování velkého počtu poi.....
Jakési tlačítko Skrýt/Zviditelnit (předem vybrané skupiny) poi např. na pravém panelu by se samozřejmě leckdy hodilo i z jiných důvodů, třeba když více poi momentálně překrývají nějakou důležitou část mapy (detail křižovatky, rozcestí, nápis v mapě atd).
Klik sem a pak zase tam, místo složitého a zdržujícího prohrabávání se v Kategoriích poi.
3. Ještě mne napadlo, že by nebylo od věci, kdyby se také případně okamžitě načítaly pouze ty Poi připadající na právě zobrazovanou plochu mapy, to by také věc urychlilo.....ostatní poi by se v případě posouvání mapou donačítaly průběžně.
A pro případ, že byť omylem by plocha byla velká - např. celý kraj nebo půlka, či celá ČR, tak by se dle hustoty poi zobrazil, resp. načetl jen omezený, nejlépe uživatelsky nastavitelný počet poi.
Tak napoprvé asi tak.....díky za reakci

.