Author Topic: pár drobných nápadů  (Read 18761 times)

Offline Patrac

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://WWW.patrac.cz/
pár drobných nápadů
« on: March 31, 2011, 09:15:26 »
ahoj. Tak jsem testoval Locus a mám pár postřehů. Koukám že volitelná průhlednost se tu už řešila ale jako dřívější uživatel WM- Geoscoutu bych ocenil přesun spočtených keší.
Oč Jde:
Geoscout uměl jednu super věc ve chvíli kdy jsems i třeba v Gsaku nebo Geogetu do mystery keše přidal final WPT tak mi geoscout jednak v seznamech ale i v ikonách na mapě "přebarvil" ikony na zeleno tzn Modrý otazník se stal zeleným a to stejné i u multi keší. Tak bylo na první pohled v mapě vidět že tu keš už mám spočtenou a zároveň přesunul keš z výchozích souřadnioc na souřadnice finální. Program Georg to má na androidu vyřešeno že po přidání Final WPT zobrazí v mapě zelený praporek. to je sice taky řešení nicméně není ideální. Mate to a přeplácává mapuz zmytečnýma bodama. Ideální je ten posun ikony keše na místo kde skutečně keš je a zároveň to přebarvení na zeleno aby bylo jasné že ji mám spočtenou. Byla by možnost něčeho podobného? Nebo jsem sám kdo by tohle využil?

druhá  spíš  kosmetická věc jsou vlastní ikonky keší. to že aj podkladní lísteček se zobáčkem který ukazuje přesné místo keše je super ale klidně bych ikonky i nějaký jednodušší jednobarevný. ty stínovaný sou sice pěkný ale nejsou na první pohled přehledné. Osobně bych skoro raději jednobarevnou ikonu s černýl olemováním ( konturou) například.

třetí věc je fieldnote. 3lo by nastavit aby se fieldnote předplňoval na základě předem nastaveného?? například pro statistiky by bylo ideál kdyby do doplnilo kolikátá je to nalezená keš a doplnilo to i čas nálezu tzn kliknu na našel jsem a abych tam měl předplněno: #1002, 10:25
je jasný že se třeba můžes tát že keš naleznu s někým a nemám GPSku tak je potřeba mít možnost manuálně nastavit počítadlo ( to umí třeba Georg)

čtvrtá věc. dá se aby po kliknutí na keš na obrazovce pokud má nějaké WPT aby se zobrazily na mapě? bez toho abch keš musel otevírat?

dalo by se nastavit aby doba skrytí ikon (lišt) v mapě byla volitelná??? zabíraj dost místa na mapě a tak trvalé zobrazení není ideální a 5 sec je zase dost málo když se s Locusem učíte.
Dikec Pátrač
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
With locus forever
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: pár drobných nápadů
« Reply #1 on: April 01, 2011, 16:09:37 »
tak třetí a "pátá" by byly ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline scinkk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #2 on: April 01, 2011, 20:44:30 »
ja si teda osobne ty vypocitany ukladam rovnou do Locusu, do extra kategorie odlisene ikonkou s cervenou krabkou. Pokud Locus je primarne v ramci GC urcen pro import PQ souboru, tak kdybych ty finalky mel ve stejny kategorii tak bys zas musel resit aby se mi neprepsaly, i kdyz je fakt ze ted uz by to asi nemel byt problem pac jsou kontroly na prepis, ale i tak to mam radsi zvlast, sem tam si to zalohuju exportem a tak :) Pri lovu si zapnu kategorii PQ a tech vypocitanych. Ale i tak ty waypointy cekaji na prepracovani. Ze? :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline MedoMys

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #3 on: April 01, 2011, 21:03:45 »
K tomu zobrazování podružných bodů keše - též bych uvítal zobrazení všech bodů příslušející keši pouhým ťuknutím na hlavní bod keše, bez nutnosti to volit přes dialogy. (třeba i volitelně, v nastavení)
A úplně ideálně, kdyby šlo též navolit zobrazovat všechny body (tedy jak hlavní body, tak i podružné, všech keší na mapě). Protože spousta keší má různá místa, kde se něco zjišťuje, a když jsou skryté, tak si člověk ani neuvědomí, že jede kolem a mohl by toho využít ...
Řešení např. : volitelné tlačítko do pravé lišty, se 3 volbami - skrýt vše / zobrazovat body posledně vybrané keše / zobrazovat vše.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: pár drobných nápadů
« Reply #4 on: April 01, 2011, 21:20:24 »
vy mi to komplikujete těmi waypointy :) to tlačítko do pravé lišty není dobrý nápad. Funkce využitelná tak dvěma lidmi z tisíce. To bude chtít nějak jinak ... když už
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Patrac

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://WWW.patrac.cz/
Re: pár drobných nápadů
« Reply #5 on: April 01, 2011, 21:25:54 »
Quote from: "scinkk"
ja si teda osobne ty vypocitany ukladam rovnou do Locusu, do extra kategorie odlisene ikonkou s cervenou krabkou. Pokud Locus je primarne v ramci GC urcen pro import PQ souboru, tak kdybych ty finalky mel ve stejny kategorii tak bys zas musel resit aby se mi neprepsaly, i kdyz je fakt ze ted uz by to asi nemel byt problem pac jsou kontroly na prepis, ale i tak to mam radsi zvlast, sem tam si to zalohuju exportem a tak :) Pri lovu si zapnu kategorii PQ a tech vypocitanych. Ale i tak ty waypointy cekaji na prepracovani. Ze? :)

no já to tak dělal u Geoscoutu pak mi odešla karta a bylo vymalováno . Podobně mi takhle zachropalo cosi na PC a přišel jsem o data v Geogetu. Tak to teď mám řešeno tak že v Geogetu si to počítám a ukládám po zavření Geogetu se mi to natáhne na Dropbox a tam sr mi to uloží ( web) a když žena zapne satickej PC tak se mi to přetáhne do něj :) v locusu nemůžu ke keším přikládat soubory popisy a tak potažmo ani nechci.. Proto by se mi to šiklo. mmj Geoscout to měl jako volitelne (use final wpt as...) což by řešilo to i tady. Kdo chce ať si zapne kdo nechce ať nechá. :) zn ideál
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
With locus forever
 

Offline scinkk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #6 on: April 01, 2011, 22:53:04 »
No jestli bude opet pridana podprora mymaps tak muzes zalohovat pres mymaps a ostatne i pridavat body.  Clovek to stejnak vetsinou spocita na compu, pak v google mapach koukne kde to je schovany takze staci pak pridat bod do mymaps a v Locusu stahnout a jeste to muze s nekym mit sdileny.

To zobrazeni waypointu no nevim, mozna pokud by nebylo slozity mit jen treba v nastaveni zobraz vse vcetne waypointu ano/ne - ale nevim mraky kesek ma parkovani a referencni body takze nevim jak moc to bude k uzitku. Mozna bych spis uvital u kesek tu ikonku na waypointy uz v tom prvnim infookne vedle ikonky krabicky pokud se nepletu jedna ikonka by se jeste vesla, bay to clovek rychleji naklikal pokud treba nekam jede.

Ja jsem k tem waypointum mel dva napady -moznost k waypointu pripsat poznamku ktera by se ukladala mimo treba jako fieldnotes aby si clovek mohl sbirat indicie a neprepsal jen novym PQ idelane vcetne moznosti pripojeni fotky pac plno indicii je nejjednodussi vyfotit pro pozdejsi pouziti.
A ikonky waypointu ocislovat dle poradi v PQ aby to clovek mohl prochazet v zamyslenem poradi a nemusel v listingu hledat na ktere je ted zastavce.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline MedoMys

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #7 on: April 02, 2011, 08:05:22 »
Quote from: "scinkk"
To zobrazeni waypointu no nevim, mozna pokud by nebylo slozity mit jen treba v nastaveni zobraz vse vcetne waypointu ano/ne - ale nevim mraky kesek ma parkovani a referencni body takze nevim jak moc to bude k uzitku.

S tím nesouhlasím. Velice často se stává, že řeším více multin v jednom městě/obci současně, a tedy mě zajímají polohy jednotlivých stage souhrnně, abych se nemusel cikcak vracet. Protože je složité zapínání waypointů přes dialogy, uvítal bych zobrazení pouhým kliknutím na ikoně keše, a jak jsem psal, nejlépe více zaráz, tedy asi nejjednodušeji "vše". Pokud bych se neocitl zrovna v Praze, pak zobrazení všech bodů by byla užitečná a uživatelsky příjemná záležitost.  8-)  Jestli rozumíš ;)

Edit: ale ono by to možná mohlo fungovat, pokud importuji ještě zvlášť pouze přídavné body do samostatné kategorie. Vyzkouším ...
« Last Edit: April 02, 2011, 08:58:27 by MedoMys »
 

Offline Patrac

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://WWW.patrac.cz/
Re: pár drobných nápadů
« Reply #8 on: April 02, 2011, 08:50:05 »
v Georgu to bylo nějak řešeno jako správá WPT a po dtím zaškrtávací políčko co che násleně zobrazovat. já to teda měl vše vypnutý. osobně jsem dokonce ani neimportoval z geogetu do Georgu parkovací body. bylo jich moc a bylo to nepřehledné. Defakto jsem využíval jen funkci kliknout na keš v mapě a aby se mi zobrazily WPT ( stage) od té keše. toť vše.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
With locus forever
 

Offline MarHan

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #9 on: April 02, 2011, 10:47:25 »
Ukazani vsech pridruzenych child waypointu pouhym ukazanim na multi by bylo pekne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cevacevikus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #10 on: April 03, 2011, 23:14:54 »
Ono je jednoduché, proč to vypadá, že všechny viditelné waypointy ke keším využívá málo lidí - pro velkou část lidí je velký problém mít nastavit správce keší pro pohodlnou archivaci vypočtených WP či připravených příloh, přechroupat je do jejich navigace či mobilu, něco málo připravit předem a tak... Proto se po nejbližších multinách všechno omezí na pár předem vyluštěných mysterek a pak hlavně tradičky... Většina lidí nechce řešit více multin najednou (buď by museli stále chodit se šanonem papíru a nebo editovat kupu souborů v PDA/smartfounu) a nebo kvůli multinám obcházet město několikrát a koukat na těch samých místech jen o dva metry jinam na jinou tabulku...

Když je v softíku na kešování i řešitel vzorců, je obcházení i více multin najednou nádhera...

Škoda, že jsou WP tak hluboko v databázi, jinak by byly nejspíš naše prosby vyslyšeny...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: pár drobných nápadů
« Reply #11 on: April 04, 2011, 06:13:03 »
ano, waypoint jsou trošku zahrabané v databázi to ale neznamená že nechci vyslyšet vaše prosby. jen se mi nechce kopírovat style georgu tzn. zobrazení tapnutím a ani se mi nechce zobrazovat všechny waypointy automaticky, protože by to bylo strašně bodů. takže vám můžu ideálně dát nějakou položku do submenu bodu na hlavní obrazovce "zobrazit waypointy", "skrýt waypointy". Šlo by to možná i dát hned na první ikonu která zobrazuje samotnou keš ale trošku by se tím zpomalilo zobrazování samotné keše (jeden klik navíc)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline MedoMys

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #12 on: April 04, 2011, 07:54:02 »
Quote from: "cevacevikus"
Když je v softíku na kešování i řešitel vzorců, je obcházení i více multin najednou nádhera...
Napsal jsem si řešitel vzorců v C++ a přeložil jako .dll pro Windows Mobile. Kdyby byl zájem, můžu poskytnout zdrojáky (třeba pro zabudování do Locusu), zatím jsem ale Android nováček a na prostudování programování pro něj jsem ještě bohužel nenašel čas.  8-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Patrac

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://WWW.patrac.cz/
Re: pár drobných nápadů
« Reply #13 on: April 08, 2011, 16:04:10 »
tak o pár keší dál o pár poznatků s Locusem taky.
Ocěňuju maximálně to posunutí WPT a taky ten fieldnotes oboje je z mého pohledu super.
narazil jsem ale na pár dalších drobností které by se možná daly dodělat nebo prostě alespoň já bych to ocenil.
Jednak bych ocenil trošku jiný vzhled ikon nebo nějaký volitelný balíky který by se daly někde nějak natahat. Ikonky sou vizuálně pěkné ale jsou už hodně nepřehledné stínované pozadí, vlastní znak keše a k tomu ještě třeba otazník a ještě klíček pokud je spočtená.. klidně bych  jednodušší.
pak nevím jestli jste se s tím někdo setkal ale mě by se šikal volba stahování map podle GPS bodů. tzn myšleno tak. Natáhnu si body podél cesty třeba z Brna do chorvatska a nechci tahat mapu podél trasy bylo by to zbytečně moc dat které nepotřebuju. tzn stačilo by mi kdby to umělo stáhnout čtvereček map třeba jen 200/200m okolo keše.
připomínám možnost volitelnosti WPT tzn možnost toho zobrazení ale to už se tu probíralo výše :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
With locus forever
 

Offline scinkk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: pár drobných nápadů
« Reply #14 on: April 09, 2011, 21:29:41 »
No nove ikonky asi budou, i kdyz duvod neni to, ze by mi ty soucasny prisly  neprehledne. Hlavni duvod je vetsi rozmer ikonek pro hdpi telefony a taky to ze soucasne uz jsou natolik stare abych mel tendenci to zkusit znovu :)) Kazdopadne stinovani a gradienty si neodpustim, pri kvalite displeju by to podle me bylo skoda ubirat na detailech :) Ale treba ti nove ikonky preci jen budou vyhovovat vice. Moznost mit vice variant ikonek necham na Meninona, nebylo by spatne tam mit i ty soucasne, na mdpi displejich by asi vypadaly lepe :) Ale uz takhle me neustale informuje jak ten Locus kyne kdyz chci pridat nejakou novou ikonku :D

Nove ikonky muzes zkusit naimprtovanim prilozeneho kml - neni to finalni stale do toho stouram ale muzes beta testovat :) ikonky najdes na vychod od Jicina :) Velikost ikonek na mape nastav na "Velke" abys je videl v nativni velikosti (predpokaldam ze mas display 480x800)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »