Author Topic: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2  (Read 10045 times)

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« on: March 27, 2014, 11:32:53 »
Jak asi všem, na novém Androidu se špatně pracuje s SD kartou. Tím Locus přestal vidět SmartMaps :-(
Ostatně je neviděla ani samotná aplikace SmartMaps. Tam však je problém vyřešen přesunutím map do adresáře /pam. karta/android/data/menion.android.smartmaps/files/ viz http://www.smartmaps.cz/caste-otazky-faq/15/#utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=smartmaps a vše funguje, jak má
Ale Locus mapy stále nevidí, a to ani po ručním  nastavení nového adresáře s mapami. Tedy přesněji řečeno. Locus je vidí, protože při spušetění je projede, ale pak vyhodí hlášku, že mapy nejsou aktivovány (jsou, v SmartMaps jedou bez problémů) nebo nějakou podobnou (dnes se mi nedaří nasimulovat) kde píše něco o "Magicbyte" nebo tak nějak.

Je reálná náprava nebo to je tak velká změna?
Díky
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #1 on: March 27, 2014, 11:34:36 »
Zdravím,

náprava měla být už v poslední verzi, ale nepodařilo se jak jsem doufal. Zítra bude update, kde to je na 99% opraveno (mám potvrzeno už od tří lidí).
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #2 on: March 27, 2014, 11:35:54 »
To je ta verse 20.20.0.3?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #3 on: March 27, 2014, 12:17:26 »
jo v té, i té co je zde na fóru by to mělo fungovat. Pokud chceš mít jistotu, doporučuju rychle vyzkoušet abych to mohl případně ještě upravit.Ale věřím že to bude OK.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #4 on: March 27, 2014, 12:29:49 »
Jo, jede to, skvělá práce  8) Díky
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #5 on: March 27, 2014, 12:51:13 »
no za málo. Spíše se omlouvám že tohle bylo vůbec třeba. Díky za potvrzení. Zítra bude na 95% update
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #6 on: March 28, 2014, 12:05:03 »
To je prima  :)
Teď jsem narazil na další problém. Přítelkyně funguje na Android 2.3 (?, nevím přesně, něco děsně starého) a po aktualizaci SM na versi 2.2.8 a Locus 2.20.0, Locus vůbec nevidí mapy SmartMaps. Ty jsou v původním místě přímo v rootu SD, aplikace SmartMaps s nimi bez problémů spolupracuje, ale Locus ne. (Pokud postupuju podle návodu pro Android 4.4.3, nevidí mapy ani aplikace SmartMaps ani Locus  ;) )

Nová verze Locusu bude řešit i toto? Tedy, aby na starém androidu byla zachovaná funkčnost přístupu ke kartě
Díky
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #7 on: March 28, 2014, 12:25:04 »
doufám že bude, uvidíš večer :)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline novsta

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
  • Device: Haier W910
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #8 on: March 29, 2014, 10:10:47 »
Zdravím,
mapy se inicializují, ale zobrazují mi se  2x v nabídce Poskytovatel:
-MAPS: /mnt/sdcard-ext/smartmaps/mapy
-MAPS:       /sdcard-ext/smartmaps/mapy
Jak mohu jeden odkaz zrušit?
Také v nabídce Chytrý výběr-naposledy použité
                                         -nejbližší mapy
jsou vypsány stejné mapy 2x
Android 4.0.4
Dík
« Last Edit: March 29, 2014, 10:12:21 by novsta »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #9 on: March 29, 2014, 13:59:30 »
nemáš mapy přidané ručné pomocí funkce "Přidat mapy" v menu? Tam nemají co dělat, takže odebrat
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline novsta

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
  • Device: Haier W910
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #10 on: March 31, 2014, 11:01:43 »
Bohužel, všechny mapy jsem smazal, tím se mi smazaly i v SM, znovu jsem je aktualizoval v SM a
v Locusu se mi zase nabízí 2 adresáře. Menu-Přidat mapy jsem použil po vydání předchozí verze.
Jinak oba adresáře s mapami jsou fyzicky na SD
/mnt/sdcard-ext/smartmaps/mapy/maps
      /sdcard-ext/smartmaps/mapy/maps
Jesli tam byly před poslední verzí SM nevím.
Dík
 

Offline novsta

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
  • Device: Haier W910
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #11 on: March 31, 2014, 11:48:07 »
Omlouvám se, po Reset nastavení vše OK.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #12 on: March 31, 2014, 12:03:37 »
omluva rozhodn netřeba. Jsem rád že to nakonec funguje, kdyby cokoliv, hned piš
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline xfoxik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #13 on: April 10, 2014, 08:38:21 »
Zdravím všechny,

v Locusu používám offline mapy od SmartMaps a po aktualizaci na KK 4.4.2 mám výše uvedený problém s tím, že postup od SM nepomáhá. Mám totiž aktivaci na paměťovou kartu a po nové instalaci a překopírování složky aplikace (SM) nevyčte ID karty. Proto ani Locus se k mapám nedostane. Dle supportu SM tento problém existuje - našel někdo řešení nebo je cestou jen android do verze 4.3? Díky za všechny podněty.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
« Reply #14 on: April 10, 2014, 16:08:36 »
Zdravím,

no základem pro to aby ti mapy fungovaly v Locusu je, aby fungovaly ve SmartMaps, takže s problémem bych se obrátil hlavně na jejich podporu. Pokud jsi měl aktivaci na kartu a tam to teď nejde, tak by snad nemusel být takový problém aktivaci zrušit a umožnit mapy aktivovat na SIM kartu
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download