Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: micska on March 27, 2014, 11:32:53

Title: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: micska on March 27, 2014, 11:32:53
Jak asi všem, na novém Androidu se špatně pracuje s SD kartou. Tím Locus přestal vidět SmartMaps :-(
Ostatně je neviděla ani samotná aplikace SmartMaps. Tam však je problém vyřešen přesunutím map do adresáře /pam. karta/android/data/menion.android.smartmaps/files/ viz http://www.smartmaps.cz/caste-otazky-faq/15/#utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=smartmaps a vše funguje, jak má
Ale Locus mapy stále nevidí, a to ani po ručním  nastavení nového adresáře s mapami. Tedy přesněji řečeno. Locus je vidí, protože při spušetění je projede, ale pak vyhodí hlášku, že mapy nejsou aktivovány (jsou, v SmartMaps jedou bez problémů) nebo nějakou podobnou (dnes se mi nedaří nasimulovat) kde píše něco o "Magicbyte" nebo tak nějak.

Je reálná náprava nebo to je tak velká změna?
Díky
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 27, 2014, 11:34:36
Zdravím,

náprava měla být už v poslední verzi, ale nepodařilo se jak jsem doufal. Zítra bude update, kde to je na 99% opraveno (mám potvrzeno už od tří lidí).
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: micska on March 27, 2014, 11:35:54
To je ta verse 20.20.0.3?
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 27, 2014, 12:17:26
jo v té, i té co je zde na fóru by to mělo fungovat. Pokud chceš mít jistotu, doporučuju rychle vyzkoušet abych to mohl případně ještě upravit.Ale věřím že to bude OK.
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: micska on March 27, 2014, 12:29:49
Jo, jede to, skvělá práce  8) Díky
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 27, 2014, 12:51:13
no za málo. Spíše se omlouvám že tohle bylo vůbec třeba. Díky za potvrzení. Zítra bude na 95% update
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: micska on March 28, 2014, 12:05:03
To je prima  :)
Teď jsem narazil na další problém. Přítelkyně funguje na Android 2.3 (?, nevím přesně, něco děsně starého) a po aktualizaci SM na versi 2.2.8 a Locus 2.20.0, Locus vůbec nevidí mapy SmartMaps. Ty jsou v původním místě přímo v rootu SD, aplikace SmartMaps s nimi bez problémů spolupracuje, ale Locus ne. (Pokud postupuju podle návodu pro Android 4.4.3, nevidí mapy ani aplikace SmartMaps ani Locus  ;) )

Nová verze Locusu bude řešit i toto? Tedy, aby na starém androidu byla zachovaná funkčnost přístupu ke kartě
Díky
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 28, 2014, 12:25:04
doufám že bude, uvidíš večer :)
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: novsta on March 29, 2014, 10:10:47
Zdravím,
mapy se inicializují, ale zobrazují mi se  2x v nabídce Poskytovatel:
-MAPS: /mnt/sdcard-ext/smartmaps/mapy
-MAPS:       /sdcard-ext/smartmaps/mapy
Jak mohu jeden odkaz zrušit?
Také v nabídce Chytrý výběr-naposledy použité
                                         -nejbližší mapy
jsou vypsány stejné mapy 2x
Android 4.0.4
Dík
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 29, 2014, 13:59:30
nemáš mapy přidané ručné pomocí funkce "Přidat mapy" v menu? Tam nemají co dělat, takže odebrat
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: novsta on March 31, 2014, 11:01:43
Bohužel, všechny mapy jsem smazal, tím se mi smazaly i v SM, znovu jsem je aktualizoval v SM a
v Locusu se mi zase nabízí 2 adresáře. Menu-Přidat mapy jsem použil po vydání předchozí verze.
Jinak oba adresáře s mapami jsou fyzicky na SD
/mnt/sdcard-ext/smartmaps/mapy/maps
      /sdcard-ext/smartmaps/mapy/maps
Jesli tam byly před poslední verzí SM nevím.
Dík
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: novsta on March 31, 2014, 11:48:07
Omlouvám se, po Reset nastavení vše OK.
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on March 31, 2014, 12:03:37
omluva rozhodn netřeba. Jsem rád že to nakonec funguje, kdyby cokoliv, hned piš
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: xfoxik on April 10, 2014, 08:38:21
Zdravím všechny,

v Locusu používám offline mapy od SmartMaps a po aktualizaci na KK 4.4.2 mám výše uvedený problém s tím, že postup od SM nepomáhá. Mám totiž aktivaci na paměťovou kartu a po nové instalaci a překopírování složky aplikace (SM) nevyčte ID karty. Proto ani Locus se k mapám nedostane. Dle supportu SM tento problém existuje - našel někdo řešení nebo je cestou jen android do verze 4.3? Díky za všechny podněty.
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on April 10, 2014, 16:08:36
Zdravím,

no základem pro to aby ti mapy fungovaly v Locusu je, aby fungovaly ve SmartMaps, takže s problémem bych se obrátil hlavně na jejich podporu. Pokud jsi měl aktivaci na kartu a tam to teď nejde, tak by snad nemusel být takový problém aktivaci zrušit a umožnit mapy aktivovat na SIM kartu
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: xfoxik on April 11, 2014, 15:38:24
Ahoj a díky za odpověď. Aktivaci na SIM jsem zvažoval, nicméně občas si SD kartu přehazuji mezi mobilem a tabletem, takže je pro mně výhodnější aktivace na kartu. Akuálně jsem si dal zpět Android 4.3, až časem SM problém vyřeší, tak event. znovu provedu upgrade (mohli by taky zvážit více aktivací na jednoho uživatele - přece jen, když člověk má dva telefony, tablet...). Díky za podporu, Locus je bezva  :-).
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on April 14, 2014, 06:12:31
no tak to chce pak urgovat na podpoře u SmartMaps, s tímhle Locus nic dělat nemůže, bohužel
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: sundsval on May 21, 2014, 22:05:48
Tak mám taky problém se Smartmaps, ale ve starším androidu. Mám android 4.1.2 a aktualizoval jsem na nový Locus. Bohužel teď Locus nedokáže Smartmaps načíst. Nejsou ani v adresáři osobní mapy, jako byly dříve. Po volbě přidat mapy se načtou jen ty mapy, které nejsou vázané na aktivaci, tzn. některé mapy malých měřítek a nějaká zimní mapa. V aplikaci Smartmaps mapy normálně fungují a mapy se načítají normálně. Jak na to? Díky.
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: Menion on May 23, 2014, 19:55:52
omlouvám se za pozdní reakci. Podívej se prosím sem, zda to nebude stejný problém

http://help.locusmap.eu/responses/smartmaps-chyba-mapa-neni-aktivovana
Title: Re: SmartMaps na Locusu v Android 4.4.2
Post by: chrabros on June 16, 2014, 13:17:10
Ahoj,
nevite proc prestaly fungovat mapy Smartmaps *.map?
Mam za to, ze nez se dely tyhle zmeny, tak mi tri mapy zdarma
(cesko satelitni.map, sardinie.map a wien.map)
fungovaly pod Smartmaps i v Locusu.

Ted si na ne Locus pri startu stezuje, ze maji neplatny magicky byte, ci tak neco.
Sice je i zobrazi, ale po chvilce spadne. Musel jsem je z adresare Smartmaps
vymazat, ale delam to nerad, radsi bych, kdyby normalne fungovaly.

 Dalibor