Author Topic: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu  (Read 3444 times)

Offline Yakuzza

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« on: July 17, 2013, 11:32:23 »
Mám následující problém: Na mapy.hiking.sk jsem si naplánoval trasu, exportoval ji do GPX formátu a zkopíroval do telefonu. V LocusPro bez problému naimportoval, přes SHOCart mapu zobrazil a vše se zobrazilo zcela korektně, až na jednu věc - u trasy chybí údaje o nadmořské výšce, čili chybí info o převýšení a vše z toho vyplývající. Zkoušel jsem stejným způsob použít KML formát, ale výsledek byl stejný. Vypadá to, že se ta informace ztratila už během exportu z hiking.sk, je to možné? Existuje nějaké řešení?

Díky moc.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #1 on: July 17, 2013, 12:02:02 »
Mozne to samozrejme je, tedy spise jiste. Pokud by vyska v souboru byla, jsem si jist ze by ji locus nacetl.

Doporucuju kliknout na naimportivanou trasu a z jednoho podmenu vybrat "doplnit vysky".

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Yakuzza

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #2 on: July 17, 2013, 12:13:26 »
Díky, pomohlo.

Předpokládám, že otázka, jak zajistit, aby ty hodnoty byly už v exportu samotném, asi nepatří sem.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #3 on: July 17, 2013, 13:30:24 »
Jestli nadmořskou výšku podporuje server mapy.hiking.sk zjistíš jednoduše že si otevřeš už na PC vyexportovaný GPX v textovém prohlížeči a podívaš se jestli je tam tag <ele>. Když není tak ho ani Locus nezobrazí v profilu trasy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Yakuzza

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #4 on: July 18, 2013, 10:10:52 »
Tag <ele> tam nevidím, ale to znamená jenom to, že mapy.hiking.sk nepodporují export této hodnoty, protože v průběhu plánování trasy s těmihle údaji normálně pracoval, vypočítával převýšení atd. Nerozumím, proč se to do GPX exportu nedostalo.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Docent

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #5 on: July 22, 2013, 10:45:16 »
To bude asi obecný problém exportu GPX i z jiných zdrojů... Např. na mapy.cz vidím taky výškový profil a když pak vyexportovaný GPX soubor naimportuji do Locusu, výšky v něm nejsou.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #6 on: July 22, 2013, 10:50:17 »
právě pro to by pro vás mělo být velmi snadné, na pár kliků, výšky do tras v locusu dodat ... offlinově a okamžitě
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Docent

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #7 on: July 22, 2013, 14:53:11 »
Jasně, to dělám, já chtěl jenom říct, že to není problém hiking.sk :-).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tatko Tom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #8 on: July 26, 2013, 10:02:02 »
Nechcem (neviem) zakladať nové vlákno - mne zas v Locuse po exporte trasy do GPX "zmizne" rýchlosť. NMEA ju má - GPX nie. Čo robím zle?
Ďakujem
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #9 on: July 28, 2013, 16:06:14 »
Zdravím,
  ty jsi mě myslím kontaktoval přes icq že? Byl jsem teď pryč, proto žádná odpověď. Nicméně doporučuju se podívat jestli u exportu nemáš zaškrtnuté "Kompatiblní s GARMIN". To by mohlo způsobovat chybějící rychlost. Takže odškrtnout a pak už tam rychlost bude
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline tatko Tom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Chybějící nadmořská výška v GPX/KML exportu
« Reply #10 on: August 03, 2013, 21:37:45 »
Ano skúsil som ICQ kontakt.
Ďakujem - tiež som bol preč, poskúšam, pozriem :)
Nieje to nič dôležité a Locus obdivujem :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »