Author Topic: [CZ] - Prepinani mezi vrstvami  (Read 1733 times)

Offline lupirro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
[CZ] - Prepinani mezi vrstvami
« on: February 25, 2011, 18:26:34 »
Ahoj,

potreboval bych poradit s jednim zasekem. Vyexportoval jsem si mapu se tremi podklady (nebo vrstvami - nevim) - google maps, google earth a cyklo, ale v locusu se mi objevuje pouze vrstva z google map - je nejaka moznost jak mezi vrstvami prepinat?

Diky za odpoved
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11177
  • Thanked: 266 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [CZ] - Prepinani mezi vrstvami
« Reply #1 on: February 27, 2011, 19:13:18 »
ahoj,
  můžeš to trošku specifikovat? To máš tři mapy, každou v samostatném souboru? Nebo jsi nějak všechny tři mapy narval do jednoho souboru?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline lupirro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [CZ] - Prepinani mezi vrstvami
« Reply #2 on: March 01, 2011, 08:41:24 »
Kdyz se tak ptas, tak uz vidim, ze jsem asi udelal neco spatne. Jel jsem podle navodu - oznacil jsem si oblast, vybral jsem mapovy podklad google maps, meritko a dal jsem add selection do atlasu. Oblast jsem nechal stejnou, ale vybral jsem si mapovy podklad cyklostezky a dal opet add selection. Takze jsem mel v atlasu dve vrstvy. No a pak jsem vsechno vyexportoval do sqlite souboru a myslel jsem si, ze bud se ty vrstvy nejak prolnou anebo, ze mezi nimi pujde prepinat. To jsem asi myslel blbe, co? :D
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11177
  • Thanked: 266 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [CZ] - Prepinani mezi vrstvami
« Reply #3 on: March 01, 2011, 09:14:31 »
Heleď to je docela dobrý, ani jsem netušil že něco takového jde udělat, ale je to docela divný :) ... rozhodně doporučuju mít v jednom souboru jenom jednoho mapového poskytovatele a to ve více zoomech. Pak zvolíš tu mapu, toho jednoho poskytovatele (např. google maps) a v rámci něj můžeš zoomovat po těch měřítkách která jsi si stáhl. Když budeš chtít prohlížet druhou mapu (např satelitní) která je ve druhém souboru, tak budeš muset do menu s mapami a vybrat si jí a pak můžeš zase zoomovat ale opět v rámci pouze té jedné mapy.

takže asi tak ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline johndirt

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: [CZ] - Prepinani mezi vrstvami
« Reply #4 on: March 06, 2011, 17:46:10 »
Ahoj. Jak je výše uvedeno či naznačeno, v MOBAC je možné vytvořit mapy s více vrstvami (měřítky) téže mapy a zároveň lze kombinovat i zdroje map. Lze tedy tímto SW nástrojem vytvořit uživatelskou strukturu map a vrstev. Zatím jsem si zkusmo vytvořil v Locusu  funkční kombinaci 3 map (ze 3 mapových zdrojů) do souboru *.sqlitedb s tím, že každé mapové zvětšení je využito jen jednou. Příklad: měřítko 20 - Slovakia cyklo; 21, 22 - Cykloserver+relief; 23 - Google Earth.
...
Možná by stálo za zvážení, zda-li by app Locus neuměl pracovat s kombinovanou strukturou vrstev (měřítek) a map (typů map), jež umožňuje MOBAC a patrně i souborový formát sqlitedb. Např. java app trekbuddy, se kterou jsem své hrátky s mapami začínal, toto se svými TAR atlasy umí. Komfortní by bylo, kdyby případné přepínání map, vygenerovaných předem v jednom sqlitedb souboru, mohlo být realizováno např. tlačítky na liště. Příklad: dlouhý stisk tlačítka
  • nebo [-] na dolní liště by nevyvolalo nápovědu, ale cyklické přepínání map.

...
Omlouvám se, pokud se o mnou uvedené problematice píše v nějakém anglicky vedeném topiku.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »