Author Topic: Zoomování uzamčené mapy  (Read 7741 times)

Offline Sodobar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Zoomování uzamčené mapy
« on: June 26, 2012, 10:43:12 »
Když uzamknu mapu (aby se mi nenačítaly jiné mapy z jiných "zoomů"), tak ji pak mohu docela hodně "nazoomovat", zvětšit, ale "odzoomovat" mi dovolí Locus pouze jednou. Docela často mi to nestačí. Občas je výhodné oddálit pohled na mapu pro získání většího rozhledu a přitom neztratit přehled změnou mapy.
Nešel by limit na "odzoomování" zamknuté mapy zvýšit tak na tři?
Snad jsem to napsal dostatečně srozumitelně :-)
Dík.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #1 on: June 26, 2012, 12:01:33 »
naprosto souhlasim, kolikrat mi to uz chybelo
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #2 on: June 26, 2012, 12:06:21 »
bohužel pánové s tím snadno nelze nic udělat. Pokud umožním větší oddálení než doposud, appka bude neustále padat na nedostatek paměti. Budu to mít na mysli při dalších úpravách práce s mapou, ale bohužel momentálně to jednoduše nejde
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Sodobar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #3 on: August 21, 2012, 11:26:38 »
Ahoj,
nevím, od kdy se to změnilo, ale dřív se po uzamčení mapy zoom nastavil na poslední použitou polohu. Když jsem mapu uzamknul, pak oddálil, odemkl mapu a znovu ji zamkl, tak se mapa opět oddálila.
Teď po zamčení se bez ohledu na poslední použité nastavení mapa automaticky přiblíží.
Dost to zdržuje, nešlo by vrátit zpět aby se opět použilo nastavení z posledního uzamčení mapy?
Ď.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #4 on: August 21, 2012, 14:05:13 »
Jde to opět zakázat v Menu/Mapa - ovládání .../Automatický zámek měřítka . Tady zruš zaškrtnutí a bude to fungovat jako dříve.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline Sodobar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #5 on: August 21, 2012, 14:48:26 »
Dík za tip, ale vyskoušel jsem to a funguje to pořád stejně.
Uzamknu mapu - automaticky naskočí 1x zoom+ - oddálím - odemknu mapu - uzamknu mapu - automaticky naskočí 1x zoom+ ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #6 on: August 21, 2012, 15:51:46 »
rozumím. To je trošku jiná funkce než popisuje krokodýl. Tahle funkčnost se změnila s tím jak se změnil způsob zoomování na mapách. Dříve pro to bylo dokonce nastavení v nastavení ale to je vše teď pryč .. ehm. Byla to jedna z nejvíce minoritních funkcí a také hodně matoucích protože nebylo hned jasné k čemu funguje. Rozhodl jsem se jí tedy zrušit a ponechat pouze aktuální systém, tedy že každé nové stisknutí "zoom-lock" tlačítka, nastaví automaticky měřítko na 200% a ne na předchozí naposledy použitou hodnotu ...

no osobně si myslím, že zoomování na 50% není příliš často používaná funkce nebo ano? Celkově načtení mapy v 50% trvá celkem dlouho, je to 4x více dlaždiček, více než 50% oddálení to taky nejde kvůli paměti ... opravdu o to tak stojíš?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #7 on: August 21, 2012, 18:12:57 »
Za mne pouzivam prevazne odzoomovani, nez zoomovani.
Mam offline mapy, zoom 15 fotomapy, zoom 14 turisticke. Kdyz potrebuji zobrazit vetsi plochu v rezimu fotomap, tak prave pouziji to odzoomovani. Takze to, ze kdyz kliknu na uzamceni a zoomne se mi to na 200 procent, tak mne to taky vadi.
Chapu, ze zoom na mene nez 50% je pametove narocne, ale jiz jsou na trhu zarizeni s 2GB RAM...neslo by tedy omezeni zoomu nastavit v nastaveni?

Dale pokud dojde pamet, sekne se cely telefon, je problem to osetrit tak, aby spadla pouze apka?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #8 on: August 21, 2012, 18:16:01 »
promyslím to tedy ...

jinak pro upřesnění
1. 2GB RAM nemá nic společného s tím kolik paměti může aplikace používat. Tvůj telefon může mít třeba 100GB RAM ale Android umožní Locusu jen kolem 24-32MB! Stupidita ale tak to funguje
2. to že se sekne celý telefon je problém romky. Aplikace běží v tzv. sandboxu, uzamčené oblasti, a pokud dojde aplikace paměť, měla by se ukončit jen aplikace. Pokud zamrzne celý systém, je to v podstatě problém v tom systému (a samozřejmě i v aplikaci)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #9 on: August 21, 2012, 23:33:33 »
Mam dve zarizeni, jedno SGS ta ma 512 RAM, druhe Galaxy Tab, ten ma 1GB RAM. U SGS se mi pravidelne sekne cely system - nezavisle na verzi androidu. Pokud prochazim offline tar mapu, je seknuti drivejsi, nez u online map.
Dival jsem pri prochazeni mapy v SGS do logcatu a zaroven mel vedle spusteny top. V logcatu bylo krasne videt, jak system postupne zabiji jednotlive procesy, celkem zhruba 15, priklad jednoho: "I/ActivityManager(  296): Process com.android.voicedialer (pid 1708) has died" a v topu vzdy nasledoval skokovy pokles RSS. Jakmile dosahne VSS a RSS urcitou hranici telefon vytuhne. Nejspise to je tim, ze system nestiha dostatecne rychle killovat ostatni procesy a nebo mu jednoduse ty procesy dojdou. Btw nemohl by uz primo Locus uvolnovat misto a ne stale rust? :)

  PID PR CPU% S  #THR     VSS     RSS PCY UID      Name
 1873  0  71% R    13 230292K  97092K  fg u0_a66   menion.android.locus.pro
  296  0   3% S    77 269148K  35556K  fg system   system_server
  128  0   2% S     8  38224K  16048K  fg system   /system/bin/surfaceflinger
 1847  0   1% R     1   1100K    480K     shell    top

No a co jsem tim cele chtel rict? Ze si myslim, ze u telefonu s vice RAM muze byt klidne zoom 25% a telefon to ustoji, kdezto u telefonu s mene RAM je jiz problem tech 50%
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #10 on: August 22, 2012, 07:00:16 »
no to je celkem divné a dít by se to určitě nemělo. Takže ty si jen prohlížíš TAR mapu a při posunu obrazu locus stále roste??
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #11 on: August 22, 2012, 08:22:48 »
Nemusim prohlizet ani TAR mapu, ale tam je ten narust nejrychlejsi. Zalogoval jsem Locus od startu po vytuhnuti: https://dl.dropbox.com/u/14667200/locus_adb_top.txt
Kazdy pokles je diky zabitemu procesu. Takto dokazu shodit cely telefon do 20 sekund, cim rychleji mapu posouvam, tim rychleji se to stane - zustane svitit display a tel. nereaguje, musim provest reboot pomoci podrzeni tlacitka na vypnuti
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #12 on: August 22, 2012, 08:35:59 »
zatr co to je. Proč jsi neřekl dříve? Takhle je Locus totálně nepoužitelný ne? Na tom Galaxy Tabu to funguje stejně?

Doprčic testuju to pravidelně na cca 4 zařízeních a nikde se nic takového neděje. Můžeš zkusit vypozovat jestli se to samé děje jen když spustíš Locus bez jakýchkoliv bodů a tratí a jen budeš v rámci jednoho měřítka posunovat mapu? Tím by se to mohlo eliminovat že je to problém jen s vymazáváním přebytečných bitmap
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #13 on: August 22, 2012, 09:22:36 »
Pouzitelny je, jen nesmim rychle a dlouho prohlizet mapu :) Ted jsem pro jistotu zkusil stahnout foto mapu primo v Locusu do SQL, zoom 19, pak jsem si ji zobrazil, nastavil nejmensi zoom a opet posouval...trvalo to sice minutu, ale opet se telefon seknul.
Body a trate jsem mel vypnute vzdy.
U Tabu jsem posunoval 5 min a v poradku, v logcatu ze se zadne procesy nekillovali a ve vypisu topu Locus osciloval kolem stejnych hodnot:

  PID PR CPU% S  #THR     VSS     RSS PCY UID      Name
 2355  1   0% S    22 585192K 114980K  bg u0_a100  com.opera.browser.extensio
 3234  1  55% R    25 550680K  82100K  fg u0_a112  menion.android.locus.pro
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Sodobar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Zoomování uzamčené mapy
« Reply #14 on: August 22, 2012, 09:27:33 »
Možná by to stálo za malou anketu jestli uživatelé používají více 50% nebo 200%.
Já osobně používám 200% toliko výjimečně, např. když nemůžu přečíst název ulice nebo místní název.
Ale 50% používám v podstatě pořád. Používám mapový atlas sqlite a v každé vrstvě mám trochu jinou mapu. Když jsem například ve městě, tak mám mapu Prahy. A pokud chci vidět větší území najdnou, tak řešení není přepnutí na turistickou mapu (tím bych přišel o spoustu informací), ale uzamknutí mapy a navolení 50%. A je rozdíl jestli mi k tomu stačí zmáčnout jedno tlačítko (uzamknutí mapy) nebo ještě dvakrát na zoom-. Jednou to nevadí, ale po chvíli už to leze na mozek :-)
Jinak, já mám 512 MB Ram a při používání 50% nepozoruji, až na opravdu malé zpomalení scrolování mapy, žádné problémy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »