Author Topic: Mapy TAR  (Read 14142 times)

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Mapy TAR
« Reply #15 on: July 25, 2012, 07:28:50 »
klidně se ti an to podívám, jen momentálně mapa nejde stáhnout. Nicméně problém by mohl být v pojmenování dlaždic. Počkám chvilku a až to půjde stáhnout tak to prozkoumám.

EDIT: a už to jede ... odpoledne dám vědět
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #16 on: July 25, 2012, 08:26:53 »
Potvrzuji. Udelal jsem si vlastni mapu s tou samou chybou nad Prahou. Mozna velikost souboru. Vyrez Prahy o velikosti 700 MB je v pohode. Nesla by vymyslet podpora pro vice Taru pro jeden zoom? Tim by se mohli zmensit velikosti souboru ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #17 on: July 25, 2012, 08:46:35 »
Ahoj, moc děkuji, pokud se Ti podaří najít chybu!
Možná je to fakt velikostí souboru...jenže víc TARů na jeden ZOOM nejde.

Určitě souhlasím a podporuji myšlenku, že víc TARů na jeden zoom by vyřešilo nejen tento problém, ale třeba i to, že toto je poslední úroveň mapy, která se dá takhle stáhnout celá... další level už by měl velikost >4GB a to naráží na limity filesystému FAT32, takže s tímto souborem se na Androidu nedá pracovat. Na XDA Developers existovaly sice pokusy, zformátovat kartu jako Ext3, ale myslím, že s tím stejně byly problémy.
Teda ne že bych si chtěl dělat ještě jeden detail mapy ČR - to už by mělo okolo 8GB, ale třeba pár oblastí udělat ještě v jedné úrovni detailu větší by se hodilo... jenže to by bylo víc TARů na jednu úroveň zvětšení a to bohužel zatím LOCUS nedokáže interpretovat.
Díky předem za jakýkoliv help!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #18 on: July 25, 2012, 21:24:24 »
Quote from: "ormoru"
Potvrzuji. Udelal jsem si vlastni mapu s tou samou chybou nad Prahou
Můžu se zeptat, jakým programem jsi to dělal? Já použil MapGen v3.0b. Pokud jsi použil jiný program, je asi chyba v LOCUSu, pokud stejný, může být chyba i v MapGen v3.0b
Dík za info.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #19 on: July 25, 2012, 21:27:24 »
resenim by bylo prevest tar format na sqlitedb, pote muze byt nekolik mensich map v jednom zoomu...bohuzel jsem to nedokazal prevest...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #20 on: July 25, 2012, 22:00:02 »
@rumcajs_tr Ano, dělal jsem to tím samým programem. Že by tar měl problém ztarovat tak velkou složku?
@psuk Právě, že nemůžu dostat TAR mapy vytvořené MapGenem do SQLite :( Věděls bys, jak? Mappc2mapc i zde zmíněný konvertor nejde :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Mapy TAR
« Reply #21 on: July 25, 2012, 22:41:25 »
zkuste tohle https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.3.3.apk

sice to bude opět cca půl hodiny inicializovat, ale velké mapky by měly fungovat. A propo rumcajsi, co je to za zdroj ze kterého máš dělanou tu ČR? Moc pěkná mapa
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #22 on: July 26, 2012, 07:41:48 »
Ahoj, díky moc! Potvrzují, že už to funguje správně. Vyjde prosím update i pro PRO verzi (mám ji koupenou)?
Jinak zdroj map jsou ty nové mapy.cz od seznamu, pokud bude zájem, můžu se podělit :-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #23 on: July 26, 2012, 08:58:00 »
Tohle je jen testovací verze. Po odladění bude klasický update přes playstore.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #24 on: July 26, 2012, 09:01:37 »
Quote from: "menion"
zkuste tohle https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.3.3.apk

sice to bude opět cca půl hodiny inicializovat, ale velké mapky by měly fungovat. A propo rumcajsi, co je to za zdroj ze kterého máš dělanou tu ČR? Moc pěkná mapa

Mapu to zobrazi. Zkusil jsem zoomovat delší dobu pořád dokola bez zobrazených waipontů a po čase komplet vytuhne telefon. Reaguje jen hw tlačítko off. Asi se naplnila paměť? Při takovémto vytuhnutí je logcat asi na nic, že?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #25 on: July 26, 2012, 10:03:29 »
Ještě bych pořešil, jak se vypořádat s většími soubory než 4GB. Jsou v zásadě dvě možnosti:
1. Vytvořit více TAR map pro jeden zoom o velikosti < 2GB a naučit LOCUS zobrazovat mapy TAR s více souborů v jedné úrovni zoomu
2. Stejně jako v bodě 1 vytvořit více TAR map pro jeden zoom o velikosti < 2GB a najít funkční SW, který dokáže převést TAR mapy do formátu .sqlitedb, s tím už si LOCUS poradí.

Bohužel v současnosti nefunguje ani jedno z těchto řešení.
Zajímal by mě názor autora i ostatních, kterou cestou se vydat. :-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #26 on: July 26, 2012, 10:36:15 »
Jsem pro bod 2. Ono staci najit  jen ten funkcni sw. U sqlite map muzes treba prolinat dve mapy nad sebou.  Kdyz mas 2 sqlite mapy se stejnym zoomem v jednom adresari, tak ti je taky zobrazi v jednom zoomu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #27 on: July 26, 2012, 14:58:49 »
Nezkusite kontaktovat vyrobce mapgenu, zdali by nemohl program generovat mapy v sqlitedb misto v tar?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rumcajs_tr

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #28 on: July 26, 2012, 15:35:17 »
S výrobcem jsem v úzkém kontaktu a bohužel na to nemá čas... třeba ho v budoucnu ukecám :-)  prozatím budu hledat konvertor...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Mapy TAR
« Reply #29 on: July 26, 2012, 15:47:49 »
napadl mne vyuzit MOBAC, kdyby jako mapsource bral prave tady tu tar mapu...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »