Geocaching - LM3 vs LM4

Started by Čelda, Yesterday at 23:12:28

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Čelda

Ahoj!
Po více než deseti letech používání LM3 (zejména pro geocaching - s LM3 naloveno odhadem minimálně 5000 kešek) mě plánovaný konec podpory LM3 konečně dokopal k tomu, abych si (zatím vedle LM3) nainstaloval i LM4 (teď verze 4.22.2) a zakoupil předplatné Gold. Na rozdíl od spousty "fňukalů" rád přispěju na vývoj - chápu, že stávající model jednorázové platby za LM3 byl pro rozsah prací, které děláte, neudržitelný.
Zaznamenal jsem řadu stížností na změněné uživatelské rozhraní. Ano, i pro mě je to nezvyk. Ale zatím si chci nechat víc času na to, abych se objektivně pokusil hodnotit, zda je to změna k horšímu či lepšímu.
Mám ale hned pro začátek několik položek, které opravdu pociťuju jako citelné zhoršení, možná ale vznikají jen tím, že zatím nemám LM4 pro svoje potřeby optimálně nastaven:
1) Při hromadném importu keší přes nástroj "Hledat geocache" nelze hromadně zatrhnout, že chci keše ve složce přepsat tak, aby se mě třeba 100x opakovaně neptal!
Pracuju totiž tak, že cca 1x za měsíc si externím nástrojem (GeoGet) stáhnu hromadně všechny neodlovené keše v širším okolí svých domovských souřadnic. Výstup pak (mimo jiné) naimportuju z GPX do složky Locusu. To mi slouží jako záloha, pokud se někde pohybuju v místě bez mobilního signálu (pořád taková v přírodě jsou!!!). Když někam vyrážím většinou si (pokud jsou mobilní data) třeba nejbližších 100 keší aktualizuju přímo v Locusu. V LM3 na toto používám plugin, který tam toto velmi důležité zatržítko má. V LM4 musím 100x potvrdit, že opravdu chci každou keš aktualizovat. To je velmi otravné!  :'(
2) Při výběru konkrétní keše na mapě nejde (? nebo ano) LM4 nastavit tak, abych na jeden další stisk dal funkci "Navádět sem".
Přitom, to je při keškolovu jednoznačně nejpoužívanější funkce, kterou kačer "jede" pořád dokola. Ano, nastavil jsem si tři rychlá tlačítka pro geocaching (dal jsem si tam "Kontextové menu", "Nápovědu" a "Zalogovat návštěvu", ale ani tam se přímo "Navádět sem" zvolit nedá.
Poznámka: Je fajn, že tam alespoň (stejně jako v LM3) zůstalo to, že probíhající navádění lze ukončit dlouhým stiskem panelu nahoře.
3) Proč se možnost přímo otevřít listing keše v externím prohlížeči jako příslušnou webovou stránku www.geocaching.com neobjevuje v sekci "Odkazy" u všech keší, ale jen u některých?
(Ááá - teď vidím, že přes rozkliknutí části "Kód", mám asi možnost přes "Otevřít v prohlížeči" zobrazit listing každé keše  8)  - pak ale nechápu, proč je to jen u některých dole ještě jednou??!!)

Díky, zdraví

Čelda - platicí, šťourající  :D  (a postupně si zvykající) uživatel LM4
  •  

Menion

Zdravím Čeldo,

předně díky za podporu a pochopení našich kroků! A ještě o něco více, že jsi si našel čas k sepsání těch bodů ...

1. tohle je velký "fail" na mé straně. Následek změny kterou jsem dělal už před třemi měsíci a nechápu, že to doteď nikdo nenahlásil. Díky díky! Opraveno. Ten plugin na tohle nemám vliv, to vše je na straně Locus Map.

Opravku jsem zatím neplánoval, ale uvidíme. Nicméně určitě bude přinejhorším v pátek Beta verze (link v mém podpisu pod příspěvkem).

2. Navádění > oki, přidáno jako další z možností pro vlastní tlačítko na spodním panelu kešky

3. link na web > zobrazuje se u některých přímo nově importovaných v apce? Pokud si dobře pamatuju, ten link by tam vůbec být neměl. Pokud tam je, dával bych to za vinu kešce importované z GeoGetu, kde link je a který se zachová i při updatu kešky v Locusu Map.

Snad tedy takto. Díky hlavně za první chybu, ta je ošklivá. Kdyby cokoliv, piš.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •