Nová verze 4.28.0.2

Started by Joska 000, February 27, 2025, 09:00:09

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Joska 000

Zdravím. Začínám maturovat na nové verzi a nějak se nedaří. Vůbec nemohu nastavit filtr. Ať provádím různé kombinace zadání, tak stále bez výsledku. Už jsem si to nastavil i podle staré verze a výsledek 0. Nějak to nereaguje na zadanou vzdálenost(předpokládám  že se to odráží od pozice kurzoru), výběr "obtížnost a terén" je defaultně nastavený na "vše", ale aby se mě zobrazilo co vlastně filtruji tak musím jedno pole zrušit.Nemohu přijít, jak udělat dávkovou aktualizaci, protože mnou vyfiltrované keš se prostě v seznamu neukáží. Jinak tedy udělal jsem čistou instalaci, ale zálohu jsem použil z verze beta včetně nastavení systému. Imho tu betu používám na jiném founu to kvůli té funkční navigační šipce. Ale třeba něco dělám špatně, bo je trošku překopaný. Uvídím.
  •  

Menion

Zdravím,
pojďme to rozlousknout.

Pozice pro vzdálenost bodů se bere v základu aktuální pozice zařízení, tedy GPS. Tak je to na všech místech v apce kde se zobrazuje vzdálenost, pro řazení dat atd. Lze to změnit v expertních nastaveních na pozici středu mapy.

Testuju a u mě tedy v pořádku.

"výběr "obtížnost a terén" je defaultně nastavený na "vše", ale aby se mě zobrazilo co vlastně filtruji tak musím jedno pole zrušit" > tomu nerozumím. Pokud je zaškrtnuté vše a nebo nic, je to stejné a apka zobrazuje ve filtru "Žádný filtr". Takže asi nerozumím, prosím o upřesnění. Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

Joska 000

Díky. No kurzor jsem nijak neupravoval, to nastavení přešlo ze staré verze a tam to fungovalo. Vyzkouším. Ten "výběr" měl jsem na mysli, že pokud mám vše zaškrnuté, tak se mě to zobrazí co vlastně filtruji. Jinak to prostě uvidím až po rozkliknutí. To samé, když označím výběr všchny keše a nebo to invertuji, tak se mě vůbec nic na mapě nezmění a vidím vše. A to i u jednotlivého výběru. Teď si vzpomínám, že po instalaci a nahrání dat mě to napsalo něco o neplatné složce  já to musel přesunout do jiné která se tam ještě zobrazila. Jestli v tom nebude ten zakopaný pes a někde se to nehádá. Zkusil bych to nějak znovu nainstalovat a data přenést jinak a nastavit vše nanovo bez nahrání zálohy. Je potřeba něco v interní paměti vymazat co by vadilo? Díky.

Tak jsem začal jak se říká z oleje, ale problém přetrvává. Porovnávám se starou verzí a zkusím popsat.  Zobrazení podle vzdálenosti pouze při vypnuté GPS, Body nefiltruje, terén a obtížnost jsem nezkoušel, bo tam mě to není jasné, velikost nefunguje, oblíbené jsem nezkoušel.
Pokud zapnu GPS tak se mě ve složce s body zobrazí u lomítka stejný počet na každé straně ať filtruji jak chci. Když vypnu GPS tak už tam počet vyfiltrovaných vidím a mohu s němi pracovat dále.
Expertní nastaveních na pozici středu mapy nemohu nějak dohledat. Ale jak jsem psal vše si vždy apka přebírala ze zálohy a to už jsem těch instalací zkoušel opravdu hodně. Imho starší import byl rozhodně komfortnější.
Zatím to nijak řešit nebudu. Uvidím jestli se ještě někdo ozve.
  •  

Joska 000

Tak při vypnuté GPS filtr funguje, ale dopodrobna jsem nezkoušel. Počkám na manuál. Nechápu, proč funkce, která spoustu let fungovala se musí nějak znovu nastavit přes expertní nastavení. Toto normální uživatel není schopen sám nějak vyřešit. No vyřešeno pomoci Help desk. Chytnout tu aktualizaci někde v terénu při akci musí být opravdu terno.
  •