Maximalna rychlost trate

Started by Dusan Gazo, January 04, 2025, 16:59:50

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dusan Gazo

Po ulozeni zaznamu trate mi ukazuje Max.rychlost 97.5km/h (rychlost je nerealna).
Pri prechadzani jednotlivymi bodmi som tuto rychlost nasiel u trackpointu c.6
Vyexportoval som trasu do GPX a znova naimportoval . Rychlost u bodu c. 6 sa zmenila
na 5.8. Podla casu bodu a vzdialenosti od startu som si rucne zratal rychlosti v bodoch c. 5 az 8.
(napr. rychlost v bode 5 v porovnani s bodom c.4)
Tu su rychlosti original trasa/ importovana trasa/ vypocet.
bod c.5 ..7.0/11.8/14
      6 ..97.5/5.8/4.3
      7 ..24.5/22.2/14.4
      8 ..27.1/32.3/28.1     
Cim nastavaju tieto rozdiely?
  •  

Menion

Zdravím Dušane,

1. rychlost > rychlost kterou reportuje samotný systém a která je uložená u jednotlivých bodů. Ta se ale při exportu do GPX ne-exportuje. To se děje pouze s rychlostí měřenou specializovaných senzorem.

2. rychlost > vzniká při importu napočítáním ze souřadnic. Velmi pravděpodobně tak, jak jsi to udělal ty u 3. rychlosti. Nicméně apka navíc počítá vážený průměr z okolních bodů. Pokud tedy dochází ke větším změnám v rychlosti, můžou se rozdíly celkem lišit.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

Dusan Gazo

Dakujem za info.
Este otazka. Je nejaka moznost, tieto nerealne hodnoty rychlosti nejak eliminovat (upravit, vymazat, ...)
Robi to neplechu pri statistickych informaciach, a co ma najviac trapi je ,ked chcem niekomu ukazat
moznosti programu a vyskoci mi maximalna rychlost 360km/h a idem pesi.
Nie vzdy pomoze vyexportovanie a naimportovanie gpx.

S pozdravom.
  •  

Menion

To je velmi dobrá otázka. Koukám na to a rychlost se opravdu napočítává jen při importu pro trasy, které rychlost nemají přímo definovanou. Jiná možnost v aplikaci aktuálně není.

Ideální by bylo, aby se takováto rychlost už při získání nějak upravila. Není to nicméně tak snadné, jelikož naopak častější jev jsou ústřely v poloze, kdy při pomalé rychlosti chůze může poloha i několik desítek metrů odskočit. To pak způsobuje zase naopak výrazně vyšší rychlost.

Neříkám, že by to nešlo udělat lépe ale je to celkem komplexní úkol, tedy na výrazně déle.

Koukám navíc, že v úkolníčku už mám tento úkol od roku 2016. Od té doby, podobných problémů výrazně ubylo (přesnější GPS) a doufal jsem tedy, že ho řešit již nebudu muset. Nicméně zkusím tomu zvýšit prioritu a dostal se letos k tomu. Dám vědět pokud bude nějaký pokrok. Díky za pochopení.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •