Nahrávání fotek k LoPointům

Started by Květy, December 21, 2024, 18:35:32

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Květy

Ahoj,
původně jsem neviděl smysl fotky nahrávat, ale pak jsem si řekl, že to pro Locus tým asi nějakou hodnotu má, tak bych vám chtěl pomoct. Dnes jsem se do toho pustil a...

1. Co je vaším cílem? Ať vím(e), k jakým bodům foto nahrávat. Asi nechcete zanášet server fotkami autobusových zastávek a podobně. (nebo se snad mýlím?)

2. Když v Locusu u přidání fotografie vyberu "take a foto", otevře se mi taková zjednodušená foto aplikace. Je možné nějak vyvolat plnohodnotný fotoaparát? (Locus 4.27.1 Gold)

Edit: pozoruji, ze i když nahraji fotku pořízenou přímo aplikací fotoaparátu, tak Locus jí asi zmenší, takže otázka dvě už je zbytečná.

Honza
  •  

Michal

Quote from: Květy on December 21, 2024, 18:35:321. Co je vaším cílem? Ať vím(e), k jakým bodům foto nahrávat. Asi nechcete zanášet server fotkami autobusových zastávek a podobně. (nebo se snad mýlím?)
Dobrý den, naším cílem je především pomoc ostatním při pobytu v přírodě. Takže nejužitečnější jsou fotky přístřešků, zda fungují a jak jsou velké (v tomto případě pomáhají také fotky zastávek busu/vlaku, zda poskytnou přístřeší v případě nepřízně počasí), studánek, zda mají vodu, a v neposlední řadě zajímavých míst, která stojí za to navštívit. U informačních tabulí pomůže jejich fotografie zblízka, aby byly čitelné, u přírodních nebo kulturních zajímavostí také různé zajímavé detaily.
Quote2. Když v Locusu u přidání fotografie vyberu "take a foto", otevře se mi taková zjednodušená foto aplikace. Je možné nějak vyvolat plnohodnotný fotoaparát? (Locus 4.27.1 Gold)
- Locus Map využívá systémovou aplikaci pro kameru, nicméně očesanou o různá dílčí nastavení. Nicméně v expertním nastavení můžete zvolit i jinou foto aplikaci.
PR/support & UXW & copy, Locus team, Asamm Software, Prague
  •  

Agus

Quote from: Michal on January 06, 2025, 14:19:48
Quote from: Květy on December 21, 2024, 18:35:321. Co je vaším cílem? Ať vím(e), k jakým bodům foto nahrávat. Asi nechcete zanášet server fotkami autobusových zastávek a podobně. (nebo se snad mýlím?)
Dobrý den, naším cílem je především pomoc ostatním při pobytu v přírodě. Takže nejužitečnější jsou fotky přístřešků, zda fungují a jak jsou velké (v tomto případě pomáhají také fotky zastávek busu/vlaku, zda poskytnou přístřeší v případě nepřízně počasí), studánek, zda mají vodu, a v neposlední řadě zajímavých míst, která stojí za to navštívit. U informačních tabulí pomůže jejich fotografie zblízka, aby byly čitelné, u přírodních nebo kulturních zajímavostí také různé zajímavé detaily.
Quote2. Když v Locusu u přidání fotografie vyberu "take a foto", otevře se mi taková zjednodušená foto aplikace. Je možné nějak vyvolat plnohodnotný fotoaparát? (Locus 4.27.1 Gold)
- Locus Map využívá systémovou aplikaci pro kameru, nicméně očesanou o různá dílčí nastavení. Nicméně v expertním nastavení můžete zvolit i jinou foto aplikaci.

Ahoj.
Jak vybrat jinou aplikaci fotoaparátu v odborném nastavení? Nemohu ji najít.
  •  

Michal

Quote from: Agus on January 06, 2025, 16:49:45Jak vybrat jinou aplikaci fotoaparátu v odborném nastavení? Nemohu ji najít.
V expertním nastavení úplně dole.
  •  

Agus

Quote from: Michal on January 06, 2025, 17:28:21
Quote from: Agus on January 06, 2025, 16:49:45Jak vybrat jinou aplikaci fotoaparátu v odborném nastavení? Nemohu ji najít.
V expertním nastavení úplně dole.

Přejdu do nastavení pro experty a nevidím ho.
  •  

Květy

Quote from: Agus on January 06, 2025, 16:49:45Ahoj.
Jak vybrat jinou aplikaci fotoaparátu v odborném nastavení? Nemohu ji najít.
Pokud přes podržení hlavního menu máte zapnuté expertní nastavení, tak v něm jako poslední položka je "Set a custom camera app".

Quote from: Michal on January 06, 2025, 14:19:48Dobrý den, naším cílem je především pomoc ostatním při pobytu v přírodě.....
Děkuji, to zní logicky.
  •  

Michal

Quote from: Agus on January 06, 2025, 18:19:53Přejdu do nastavení pro experty a nevidím ho.
Viz:
You cannot view this attachment.
  •  

Graf Geo

Omlouvám se, ale v mých "Expert settings" odborných nastaveních se položka nezobrazuje.

Zde je můj snímek obrazovky s posledními položkami:
SG S10, Android 12, LM 4 Gold (last Release version or Beta)
  •  

Menion

This option is available only on the Android 13+. On the older devices, it is not possible to choose a custom camera app, sorry.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  
    The following users thanked this post: Graf Geo