Author Topic: Zámek obrazovky Locusu?  (Read 514 times)

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Zámek obrazovky Locusu?
« on: June 05, 2022, 19:32:51 »
Zdravím,
před nějakým časem se mi v Locusu 4 aktivovala funkce, která neustále zamyká obrazovku, a abych s ní mohl znovu hýbat, musím odkroutit pole „Tažením odemknout“. Vůbec netuším, kde se to tam vzalo, k ničemu to nepotřebuji, akorát mi to dost komplikuje práci s aplikací. Nicméně nedokážu přijít na to, jak to deaktivovat. Poradíte prosím? Vypadá to takto:
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12869
  • Thanked: 977 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #1 on: June 07, 2022, 09:41:07 »
Zdárek, tohle by se nemělo aktivovat jen tak samo od sebe.
Nemáš někde v bočním panelu ikonu "zámečku v telefonu"?

https://docs.locusmap.app/doku.php?id=manual:user_guide:maps_mainscr_ctrl#magnifier_zoom_lock_screen_lock
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #2 on: June 07, 2022, 09:49:13 »
Nemám! :) Boční panel vůbec nepoužívám, všechny mé ikony jsou vidět na screenshotu.
Ani tu ikonu nedokážu najít nikde v Locusu, ani jako odškrtávací položku v menu.

Takže otázka platí dál — jak se toho zbavím?
 

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #3 on: June 07, 2022, 09:56:06 »
Teď jsem si to talčítko na boční panel přidal, ale chování se tím nijak nezměnilo. Čili to automatické zamykání musí být někde nastaveno jinde.
Tím tlačítkem akorát uzamknu obrazovku ručně, ale nijak to neovlivní automatické zamykání obrazovky při každém zhasnutí a rozsvícení displeje.
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #4 on: June 07, 2022, 16:04:50 »
Jak máš provedeno nastavení přímo v Locusu. To je Nastavení - Ovládání - Displej, hlavně poslední dvě položky.
 

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #5 on: June 07, 2022, 16:10:21 »
Takhle. Podle mě to není nic proti ničemu (selským rozumem).
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #6 on: June 07, 2022, 16:55:44 »
Mám to nastavení skoro stejně a problém nemám. Potom projdi nastavení systému v mobilu. Neproběhla nějaká aktualizace, která by přepsala nastavení?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12869
  • Thanked: 977 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #7 on: June 07, 2022, 17:13:48 »
Nějaký update na tohle nemůže mít vliv. To je mi ale záhadička.

Dokážeš vypozorovat kdy se ten zámek aktivuje? Něco ho musí spustit. Prolézám kód a kromě ručního spuštění přes tlačítko ve funkčním panelu je pak už je možnost zapnutí přes intent, tedy například "Tasker" aplikaci.

Zkus prosím vypozorovat jestli se to děje na základě nějaké akce. Buď bych tě pak požádal o zálohu nastavení případně bychom pak museli udělat speciální test verzi co by vypsala více informací do logu.

Omluva za komplikace, tohle je fakt zajímavý :).
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #8 on: June 07, 2022, 18:15:16 »
Ten zámek se aktivuje pokaždé, když zhasnu obrazovku telefonu.

Konkrétně tedy Spustím Locus, pak krátce stisknu na boku telefonu tlačítko pro vypnutí, čímž zhasnu obrazovku. A když pak to samé tlačítko stisknu znovu, abych obrazovku rozsvítil, je Locus zamčený a musím jej ručně odemknout.

Děje se mi to už pár týdnů, až teď jsem si na to konečně vzpomněl, když nejsem v terénu a sedím u počítače. Předtím to tak nedělalo, proto jsem uvažoval tak, že to bude nějaká nová „vychytávka“, která se automaticky aktivovala a snažil jsem se přijít na to, jak ji deaktivovat. Ale nepřišel, tak píšu sem.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12869
  • Thanked: 977 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #9 on: June 08, 2022, 07:08:21 »
A už to vidím. Funkce co jsem dělal před více jak rokem a úplně jsem na ní zapoměl ...

Nastavení > Expert nastavení > Screen lock auto ... tohle vypnout a bude to fungovat.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 
The following users thanked this post: wlashack

Offline wlashack

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 256
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #10 on: June 08, 2022, 08:08:03 »
Jo! Moc díky, pomohlo. takže vyřešeno.

P.S.: Stejně se ale něco muselo v Loccusu změnit, protože jsem stopro žádné nastavení neměnil, a donedávna se mi to autozamykání nedělo. Teď už to je ale nepodstatné.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12869
  • Thanked: 977 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zámek obrazovky Locusu?
« Reply #11 on: June 08, 2022, 14:32:10 »
Čas od času se někomu některé nastavení změní samo, stává se to výjimečně ale stává. Řešení máme (předělání interního systému na něco novějšího), jen se k tomu dostat ...
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download