Zdravím Menione,
tak jsem to hned dnes zkusil. Část trasy byla hodně pod stromy a výškové údaje byly dost divoké. Další část byla v otevřenější krajině a z té přikládám výškový profil. Střídavě jsem vypínal a zapínal podporu služeb Google (off, on v obrázku).
Oproti předchozí trase jsem žádné velké skoky neviděl, ale zato dost malých. Řekl bych, že profil potvrzuje tvoje pozorování, protože charakter fluktuací výšky se evidentně mění v závislosti na vypnutí nebo zapnutí Google služeb. Zkusil jsem taky přepnout z automatické na manuální korekci, ale i v tomto úseku se objevil zub, takže s modelem geoidu ty skoky asi nesouvisí.
Je zajímavé, že druhý úsek (s off) je výrazně klidnější než první (s on), zatímco u posledních dvou je spíš hladší ten se zapnutými službami. To už bylo v blízkosti a mezi (nízkými) domy. Je tedy možné, že tam lokace pomocí wifin funguje lépe a zuby nejsou nebo ne tak velké.
Každopádně děkuji za věnování se tomuto problému, i když jestli to jsou už systémem dodávaná data, tak s tím asi nepůjde mnoho dělat - kromě vypnutí služeb Googlu. Doposud jsem předpokládal, že tyto služby mohou GPS data jen vylepšit, ale zdá se, že to není zdaleka tak jasné.
Pavel