Author Topic: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?  (Read 725 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« on: April 12, 2021, 12:37:13 »
Zdravím,
nedaří se mi přijít na to, jak v novém Locusu zapínat/vypínat rotaci mapy. Dřív na to byla ikonka vlevo dole, teď tam není. Poradíte prosím?

Mimochodem — když si otevřu Manuál, otevře se mi obvykle něco, co vůbec neodpovídá mé aplikaci. Manuál popisuje věci, které mám ve své aplikaci úplně jinak. Což je i případ té rotace mapy, se kterou mi nepomoh, protože popisoval starý Locus.

Stejně tak když mi nový Locus sám nabízí nějaký hint (dnes třeba „Nastav si pravidelné zálohování!“ Popisuje věci, které u mě fungují úplně jinak.
« Last Edit: April 12, 2021, 12:44:21 by wlashack »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #1 on: April 12, 2021, 13:49:15 »
Zdravím též,
rotace: klik na centraci > druhý klik zapne při zapnuté GPS i rotaci

Manuál: kolega co dělá manuál ale i veškeré texty též nestíhá, pardón. Manuál je v komplet převýrobě.

Hint na pravidelné zálohování? Kdyžtak poprosím o screenshot jestli se ještě objeví, protože si teď neuvědomuju, že bych nějaký takový dělal :). Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #2 on: April 12, 2021, 17:50:59 »
Hint na pravidelné zálohování? Kdyžtak poprosím o screenshot jestli se ještě objeví, protože si teď neuvědomuju, že bych nějaký takový dělal

V novém Locusu na mě sem tam vyskočí okno, které píše: „Vidím, že si Locus dost užíváš…“ a následuje nějaký hint. Dnes to bylo nějak „…co si nastavit pravidelné zálohování bodů a tras do cloudu?“ A je u toho tlačítko, které mě navedlo na manuál, kde se popisuje, jak to dělat.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #3 on: April 13, 2021, 10:22:59 »
Ah už jsem to konečně našel, ten dialog. Měl by vyskakovat jen na Xiaomi a Huawei zařízeních. No odkazuje to stránku která též čeká na předělávku. Pardón.

Nastavení záloh klasický přes "menu > více > správce zálohování".
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #4 on: April 13, 2021, 11:02:22 »
Já teda když chci nastavovat zálohy, najdu to v Menu — Všechny funkce — Nastavení — Zálohování. On ještě někde existuje nějaký Správce? Resp. chci říct, že žádné Menu — Více — Správce zálohování jsem nenašel.
« Last Edit: April 13, 2021, 11:04:55 by wlashack »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #5 on: April 13, 2021, 14:47:39 »
No jo, takhle to dopadá když používám apku anglicky a nechce se mi přepínat do češtiny. Je to přesně jak píšeš.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline radolaco

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
  • Device: Huawei P30
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #6 on: April 19, 2021, 21:52:34 »
Nechcem zakladat novu temu..
Da sa nejak aby som pocas jazdy videl stale svoju poziciu na mape v strede obrazovky rovnako ako pri navigacii? Proste to iste spravanie ako pri navigacii, ale bez samotnej navigacie.
PS: zatial nemam silver ani gold na "display always on" a displej si rozsvietim len ked potrebujem...
Dakujem.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #7 on: April 21, 2021, 09:02:08 »
Zdravím,
jestli je navigace aktivní nebo ne by nemělo hrát roli. Dolní velké centrační tlačítko nefunguje?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline radolaco

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
  • Device: Huawei P30
Re: Jak zapínat/vypínat rotaci mapy v novém Locusu?
« Reply #8 on: April 22, 2021, 10:28:44 »
Uz mi to vcera fungovalo. Neviem, asi som trosku vedla z toho centrovacieho tlacitka na dva kliky...