Author Topic: Increase map resolution  (Read 586 times)

Offline eldron

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Ace 2 (Android 4.4.4 - CM11)
Increase map resolution
« on: July 02, 2019, 20:52:35 »
Hi,
I was wondering if there is a way of increasing the map resolution by map type or for individual maps.
Because of the screen resolution on my phone all online maps and downloaded (non vector) maps have tiny writing, so I always use the "increase map resolution" quick button. It´s great to have that, but for me it would make more sense to just have a setting that always increases the map resolution when a raster map is loaded - or at least a way of setting this in the map options.
I also use a raster map as my global map, as it works much better (loads faster and the city names are shown properly). So every time I zoom out I can´t read anything until I use the quick button.
Am I just missing some obvious setting or is this not implemented yet?
 

Offline john_percy

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 699
  • Thanked: 96 times
    • View Profile
  • Device: MotoG
Re: Increase map resolution
« Reply #1 on: July 02, 2019, 20:57:46 »
Try:
Settings > Maps > Advanced > Magnify all maps

But have you got Optimise turned on?
Settings > Maps > Advanced > Optimise

« Last Edit: July 02, 2019, 21:00:17 by john_percy »
 

Offline eldron

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Ace 2 (Android 4.4.4 - CM11)
Re: Increase map resolution
« Reply #2 on: July 02, 2019, 21:09:40 »
Hi John,
thanks for the quick reply, but I don´t have either of those settings. Under Maps>Advanced I only have "Increase Map Resolution" (which is the same as the quick button that I am using and has the disadvantage that it also increases the vector map resolution), "Map Shading" and "Map Color Mode".
So I am not sure where to find those settings...?
 

Offline eldron

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Ace 2 (Android 4.4.4 - CM11)
Re: Increase map resolution
« Reply #3 on: July 02, 2019, 21:16:51 »
Well, once again Menion was too fast.
I hadn´t updated Locus for maybe two month and it looks like the feature I was looking for was implemented in the meantime.  :D
 

Offline eldron

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Ace 2 (Android 4.4.4 - CM11)
Re: Increase map resolution
« Reply #4 on: July 02, 2019, 22:03:45 »
I have now tested the new "optimise" feature and I find it very useful. I´d prefer to be able to set the zoom level myself though, as optimise chooses 300% and i´d prefer a bit less. Maybe we´ll get that in some future release.
I´d also prefer if the "global map" would only kick in for offline maps, as I am not sure how useful that feature is when you are using an online map.
« Last Edit: July 02, 2019, 22:26:40 by eldron »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11486
  • Thanked: 329 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Increase map resolution
« Reply #5 on: July 03, 2019, 08:09:02 »
Do not know if too fast, I worked on this around half of the year, but yes, it's done.

Resolution is chosen automatically based on device DPI, currently, I do not plan to allow its modification, but who knows.

With the world map, it is an interesting idea. I'll have to think about it, thanks.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!