Author Topic: ZOOM level ve verzi 3.38  (Read 669 times)

Offline Harwey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
ZOOM level ve verzi 3.38
« on: May 24, 2019, 11:01:40 »
Chtěl bych nahlásit chybu při vykreslování jednotlivých vrstev map v nové verzi.
Při použití spodních tlačítek plus/mínus se správně mění vrstvy podle přiblížení, ale
pokud se používá dvojklik (ovládání podle Google) tak se level nezmění ale jen se aktuální pouze přiblíží.
Někdy dokonce i část mapy zmizí a je tam jen bílá plocha. Dělají to jak rastrové offline mapy tak i LoMaps.
 

Offline MAO_CZ

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Mi5
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #1 on: May 28, 2019, 08:58:39 »
Potvrzuji tuto chybu.

Pravidelnost je tak 90%.

A me to dela i pres tlacitka + a -.
 

Offline Sólista

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #2 on: June 16, 2019, 13:43:03 »
U verze 3.38 mě to žačlo také dělat, ale při zomování tam a zpět se mapy načetly jak jsem potřeboval.
Po aktualizaci na verzi 3.38.4 se mapy již zomují normálně až na Smart Mapy, ty se nenačtou vůbec jen na mě svítí bílá obrazovka.
No a ty Smart Mapy používám nejvíc.
Lo Mapy a SHOCart mapy mám uložené v mobilu, kdežto Smart Mapy na SD kartě.
Tam by snad mohl být zakopaný pes...
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #3 on: June 16, 2019, 22:35:13 »
Mám léty vychytanou sadu bitmapových offline map ČR a nejbližšího okolí (různé druhy map na různých zoomech), která po mnoho let perfektně chodila.
Bohužel od verze 3.38 to jde od 10 k 5, s každou další podverzí se to jen zhoršuje  :(
- Nejprve přestalo fungovat přepínání mezi různými druhy map, i když je v nastavení zapnuté.
- Potom začly blbnout některé zoomy, píše to v nich "Pro tuto oblast není mapa dostupná"
- No a s verzí 3.38.4 se mapa přestala zobrazovat úplně - pod WPT je jen bílé pozadí ! Pomohlo sice vypnutí volby "Optimalizovat rozlišení rastrových map", ale ...
Chápu, že do systému map asi bylo potřeba zásadně hrábnout, ale jestli to takhle půjde dál, za chvilku bude Locus naprosto nepoužitelná aplikace, bohužel !  :(
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11304
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #4 on: June 17, 2019, 20:17:31 »
Zdravím panstvo,
nepoužitelné aplikace bych se opravdu nebál. Do mapového jádra bylo opravdu nutné zásadně hrábnout a chápu, že je výsledek zatím rozpačitý. Mrzí mě že tolik krajních použití prošlo s nějakou chybou, nicméně už více jak 14 dní pořád něco opravuju a myslím že se to lepší ať se Čeldo může zdát že nikoliv.

Automatické donačítání rastrových map je trošku oříšek který jsem akorát přes víkend snad zase trošku vylepšil a myslím že je to jeden z posledních větších problémů. Pokud něco opravdu zlobí, doporučuju buď využít starší verze 3.37.2 a nebo dočasně používat vektorové mapy které snad už zádné neduhy nemají.

To co stále ještě nemám vyřešené je tenhle problém se SmartMapami. Nejspíše do další verze ještě vyřešen nebude, omluva, nicméně během letních měsíců určitě ano.

Ještě jednou omluva, pokud můžu aktuálně s něčím poradit, dejte vědět, jinak prosím ještě malinko strpení. Vše bude šlapat jako dříve, snad i lépe jen potřebuju malinko času abych ten komplet přepsaný a trochu rozhozený systém, který jsme tu ladili skoro 10 let, dal zase do jednoho stabilního kousku. Díky.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Sólista

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #5 on: June 22, 2019, 19:32:04 »
3.38.6 a vidím opět mapy, které jsem chtěl vidět  ;D.
Krapet je potřeba zazoomovat, ale jinak radost obrovská.
Děkuji za to!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #6 on: June 23, 2019, 11:43:19 »
Ano, ano 3.38.6 a mapy i jejich přepínání zase začínají jakštakš fungovat !  :)
Sice ta logika výběru mapy při přepnutí zoomu (pokud vybraná mapa neexistuje, ale existují nějaké další) funguje nějak trochu jinak než fungovávala, ale hlavně že to jede ! Mimochodem, co přesně v nastavení automatického načítání map znamenají "mapy stejného typu" ? Mám pocit, že nově Locus při přepínání kombinuje i rastrové a vektorové mapy ??
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11304
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #7 on: June 24, 2019, 15:18:05 »
No jo, jsou tam i vektorovky, to mi prošlo omylem, díky, opravím :).

Jinak když si otevřeš správce map, tak pokud je mapa stažená Locusem, má dole ve druhé řádce pod jménem ještě poskytovatele. Takže ten stejný typ je řízen tímto poskytovatelem. Nicméně už jsem na tohle nastavení koukal a moc dobře nefunguje, takže určitě v některé z dalších verzí odeberu a bude z toho spíše "načítat ano/ne" s tím že mapy od stejného poskytovatele budou mít nějakou preferenci.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #8 on: June 24, 2019, 17:43:52 »
No jo, jsou tam i vektorovky, to mi prošlo omylem, díky, opravím :).
No ono to není špatné, jen je to jiné, než to bylo ! Ono je to dokonce možná (v některých situacích) naopak dobré, že když si vyberu rastrovou mapu a pak zazoomuju na nějaký zoom, který nemám v této mapě ani jiné rastrové, tak abych to dostal ve vektorové !

Jinak když si otevřeš správce map, tak pokud je mapa stažená Locusem, má dole ve druhé řádce pod jménem ještě poskytovatele. Takže ten stejný typ je řízen tímto poskytovatelem. Nicméně už jsem na tohle nastavení koukal a moc dobře nefunguje, takže určitě v některé z dalších verzí odeberu a bude z toho spíše "načítat ano/ne" s tím že mapy od stejného poskytovatele budou mít nějakou preferenci.
Aha, s vyjímkou LoMap nemám žádné offline mapy stažené přímo Locusem, všechny jsem si postahoval/dotvořil ručně.

On je to vůbec zajímavý problém obecně. Dejme tomu, že jsem online (tj. mám dostupné online mapy) a k tomu mám v telefonu stažené nějaké vektorové mapy a nějaké rastrové a ještě je mám v paměti/na pam. kartě seskupené v různých složkách.. Každý z uvedených zdrojů pokrývá jen některé zoomy a některá území.
A teď jde o to, jak jednoduše definovat "atlas" nebo "kolekci map" - prostě když zoomuju, tak aby bylo na každém zoomu jasné, jestli a v jakém pořadí se zkouší další mapy, když ta vybraná není k dispozici.
 
The following users thanked this post: terzdek

Offline terzdek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
  • Device: Honor 10x
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #9 on: June 28, 2019, 16:30:43 »
Quote
On je to vůbec zajímavý problém obecně. Dejme tomu, že jsem online (tj. mám dostupné online mapy) a k tomu mám v telefonu stažené nějaké vektorové mapy a nějaké rastrové a ještě je mám v paměti/na pam. kartě seskupené v různých složkách.. Každý z uvedených zdrojů pokrývá jen některé zoomy a některá území.
A teď jde o to, jak jednoduše definovat "atlas" nebo "kolekci map" - prostě když zoomuju, tak aby bylo na každém zoomu jasné, jestli a v jakém pořadí se zkouší další mapy, když ta vybraná není k dispozici.

Tohle by bylo naprosto skvělý. Nicméně si vůbec nedokážu představit, jak by se to dalo nastavovat, aby to pak samostatně fungovalo, ale byla by to paráda.

Je všeobecně dáno, že například mapy.cz mají naprosto parádní a přehledné zoomy 1:milionu a pod. Jsou velmi dobře čitelná města a je tam parádní orientace. U nižších měřítek ale nejsou mapy.cz dost kontrastní (byly ale někdo to nutně musel předělat) a tak nejsou vhodné na mtb. Tam pak volím osm.paws popř. lomapy.

Tady by se například hodila kombinace map. Do úplně nejnižšího měřítka bych si šoupnul ortofoto mapy, abych našel nejlepší cestu ke kešce. Pokud by na místě nebyl internet, tak by si zase načetl, jakoukoli jinou.

 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #10 on: June 28, 2019, 16:51:48 »
Tohle by bylo naprosto skvělý. Nicméně si vůbec nedokážu představit, jak by se to dalo nastavovat, aby to pak samostatně fungovalo, ale byla by to paráda.
No možná by se dalo definovat nějaké tlačítko, které při nedostupnosti aktuálního zoomu ve vybrané mapě po stiscích postupně přehazuje zobrazení všech ostatních dostupných map. No a k tomu by si Locus pamatoval poslední zvolené nastavení, takže po odzoomování jinam a pak zazoomování zpět do stejného zoomu by příště jako první hodil tu alternativní mapu, která byla navolena posledně.

No jo, jsou tam i vektorovky, to mi prošlo omylem, díky, opravím :).
Dneska se mi Locus aktualizoval na 3.38.7,  vektorovky jako alternativa nedostupného zoomu rastrové mapy zmizely, nicméně stále mi to nechce dávat jinou rastrovou mapu z jiné složky (jako to dělávalo dřív), ale furt to radši zoomuje do absurdních rozměrů ten poslední dostupný zoom vybrané mapy.
« Last Edit: June 28, 2019, 16:53:24 by Čelda »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11304
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #11 on: June 28, 2019, 17:29:43 »
Jestli je zapnuté "Automatické načítání jakéhokoliv typu" a i tak tam nejsou, je možnost mi nějak nasdílet nějaké mapy které by měly fungovat spolu a nefungují? Prověřil bych to.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #12 on: June 29, 2019, 18:13:16 »
Moje sada map je celkem velká,  a tak jsem zkoušel z ní vybrat jen podmnožinu, na které  bych problém demonstroval. Ale ouha, problém se nechtěl ukázat! Ale nakonec se přece podařilo! Zkusím nejprve popsat slovně,  kdy problém nastává. Podmnožinu map zkusím poslat až kdyby to nestačilo.
Mám dvě offline rastrové mapy ve formátu sqlite. Pro jednoduchost mám v obou mapách jen jeden zoom 16.
Mapa1 je ve složce Locus/maps/Mapa 1 a má jediný soubor m1a.sqlite. Pokrývá na zoomu 16 Brno.
Mapa2 je ve složce Locus/maps/Mapa 2 a pokrývá na zoomu 16 celou ČR.  Je proto rozdělená do cca deseti souboru m2a.sqlite, m2b.sqlite, m2c.sqlite atd. Oblast JM kraje (tedy celou oblast mapy 1 a ještě navíc okolí) pokrývaji dlaždice v m2a.
A teď konečně popis problému.  Pokud Locusu vyberu mapu 1, funguje mi OK v celém Brně. Pokud v Locusu vyberu mapu 2, funguje mi OK v celé ČR. Pokud ale vyberu mapu 1 a vyjedu z Brna (a zustanu v JM kraji), mapa 2 se mi neukáže! Problém se ale projeví jen tehdy, sestává-li mapa 2 z více souborů sqlite. Pokud mapě 2 nechám jen soubor m2a.sqlite, problém se neprojeví - po vyjetí z Brna při navolené mapě 1 ukazuje v JM kraji mapu 2 OK.
« Last Edit: June 29, 2019, 18:17:19 by Čelda »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11304
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #13 on: July 01, 2019, 15:13:12 »
Zdravím Čeldo,
díky za precizní popis, to bych snad nebyl schopen vymyslet takže jsem upřímně rád, že jsi tomu věnoval čas a problém našel.

Abych ušetřil trochu čas a přípravou dat které mi též nebudou fungovat (protože bez nich to prostě neopravím), poprosím tě o nahrání něčeho k testu, ideálně sem ať to máš snadnější. Děkuju!
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: ZOOM level ve verzi 3.38
« Reply #14 on: July 01, 2019, 23:24:13 »
Jsem na dovolené na Slovensku (kde kešuju a řízeně bloudím s Locusem ...) s pomalejším připojením, takže odeslat skoro 1,5 GB dat nebylo úplně jednoduché, ale starý mazák si poradí  8) - mělo by to tam být nahrané. Tak snad ti to bude nefungovat stejně jako mně.  ;)
P.S. U Mapy2 je ten JM kraj v části E2 (spíš východ - viz klad listů), po smazání části C2 to teprve začne východně od Brna fungovat.
« Last Edit: July 01, 2019, 23:34:20 by Čelda »