Author Topic: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?  (Read 1764 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« on: April 26, 2016, 22:11:02 »
Zdravím, nedaří se mi přijít na to, jak vytvořím pravý panel, do kterého si naskládám vlastní tlačítka. Zobrazuje se mi jen horní a dolní, vpravo nic. Poradíte? Díky.
 

Offline poutnikl

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 449
  • Thanked: 43 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Xiaomi MI A2 (6-128G) / And9-Pie / LocusMap Pro
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #1 on: April 26, 2016, 23:12:13 »
Myslíš
Nastavení
Mapa - ovládání a panely
Viditelnost pravého panelu funkcí?
https://github.com/poutnikl/Brouter-profiles/wiki
When a user digs profiles up from the GitHub repositories,
they will be hopefully wrapped in some wiki knowledge....  :-)
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #2 on: April 27, 2016, 06:35:29 »
Ne, to mám totiž zapnuto jako "Vždy vditelný" a přesto vpravo nic nevidím.
Ale právě jsem na to konečně přišel. V "Nastavit panely funkcí" musím přidávat funkce, až jich je víc než se vejde do horního panelu. Pak se začnou objevovat vpravo. Mno, intuitivní to teda není ani trochu, já v té nabídce byl už Xkrát a pořád zkoumal, jak namísto horního panelu přepnu na pravý. Ale že musím přidat víc funkcí než se vejde nahoru mě nenapadlo ani když už jsem byl zoufalý. :)

Takže vyřešeno.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11349
  • Thanked: 292 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #3 on: April 28, 2016, 08:06:49 »
Umíš si představit nějaké zlepšení co by tě trklo hled zpočátku, "aby to bylo jasnější"? Rád bych systém jak je zachoval. Je velmi flexibilní a lze si tak na jednom místě krásně nastavit oba funkční panely. Nicméně nejsi první a asi ani poslední kdo narazil na problém "jak na to".
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #4 on: April 28, 2016, 08:18:25 »
Já čekal, že v menu "Nastavit panely funkcí" bude sekce "Horní panel" a "Pravý panel". Ale o pravém tam není ani zmínka, proto mě vůbec nenapadlo, že se pravý panel vytváří tím, že přidám na horní panel víc funkcí, než mám nastaveno tlačítek. Takže zlepšení bych viděl ve vytvoření dvou sekcí (nadpisů) "Horní panel" a "Pravý panel", aby to člověk hned viděl. Pak nebude co řešit.
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #5 on: April 28, 2016, 08:49:57 »
tohle se tady řešilo tak cca půl roku zpět :) , taky to někdo nemohl najít.
Locus Pro
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11349
  • Thanked: 292 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #6 on: April 28, 2016, 09:42:55 »
No on "horní a pravý" jakoby neexistuje. To co tam zůstalo a je špatně je "skrývání PRAVÉHO" a "HORNÍHO". Teď je to vše prostě "panel funkcí".

A ty nadpisy by jsi si představoval kde? V tom editačním okně kde se funkce nastavují? Mít to jako oddělené nějakými modrými nadpisy, namísto jen malé ikonky jak je to teď?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Jak vytvořím pravý panel s tlačítky?
« Reply #7 on: April 28, 2016, 12:09:08 »
Ano, jednoduše ten stávající dialog rozdělit modrými nadpisky na Horní panel a Boční panel.

Vy sice říkáte, že neexistuje "horní" a "pravý" panel, že existuje jen "panel", ale ono to tak z Locusu vůbec nevyznívá. V menu se to nikde nejmenuje "panel funkcí", ale "panely funkcí" (Mapa - ovládání a panely; Obrazovka s mapou - panely; Nastavit panely funkcí; Otevírání bočního panelu = sami píšete o "bočním panelu", ne o "panelu"). Proto to pak člověka zmate. Vizuálně jde taky o dva panely, ne o jeden, který se souvisle rozrůstá. Tudíž mi přijde jednodušší zachovat stávající názvosloví "panely" a jen stačí ten dialog rozdělit a (myslím) je to vyřešeno, nikde jinde to není potřeba řešit.