Author Topic: Nove funkce v Locusu  (Read 9084 times)

Offline Horalka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
  • Device: LG l 90
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #15 on: March 22, 2016, 21:09:44 »
Live tracking mi nefunguje, píše chybu 11303, internet mám zapnutý. Co mám udělat pro to, aby to fungovalo?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12471
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #16 on: March 23, 2016, 07:37:02 »
Zdravím, přestože error 11303 není nic moc hláška, znamená to nicméně problém s komunikací přes internet, tam toho asi moc nesvedu. Opravdu doporučuju zkontrolovat připojen k netu.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Horalka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
  • Device: LG l 90
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #17 on: March 23, 2016, 14:14:13 »
Už mi to jednou naběhlo, sláva, pustila jsem live tracking i manželovi v jeho Locusu a viděli jsme se tam ;) Pak to zas jednou nenaběhlo (zkoušeno jak přes wifi tak mobilní data), ale aspoň už vím, jak to vypadá a než bude pěkný počasí a někam vyrazíme, tak to snad už fungovat bude stabilněji. Super vynález, určitě to hodně využijeme, moc díky!   
 

Offline Ja Som

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S 3
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #18 on: March 25, 2016, 08:39:31 »
Neviem prečo ale v najnovšej aktualizácii mi nejde uložiť vaipont čiže bod záujmu.Ten bod je tam dám ho uložiť je tam ale keď vypnem a znova zapnem appku Locus Pro, bod zmizne. Appku som aj vymazal a znova nainštaloval a aj tak to nefunguje.Staré body záujmu vytvorené na predošlej verzii tam ale sú.Appku používam na telefóne Samsung Galaxy S 3
« Last Edit: March 25, 2016, 08:46:19 by Ja Som »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12471
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #19 on: March 25, 2016, 11:49:23 »
@Horalka: bohužel se mi nedaří problém nasimulovat. Měla by to opravdu být nějaká chyba kvůli špatné komunikaci telefonu s Google účtem při ověrování vybraného Google účtu, ale proč se tak děje, to zatím bohužel nevím. Snad důvod objevím.

@Ja Som: Locus nezahlásí žádnou chybu a normálně bod uloží? Po opětovném spuštění není vidět ani v seznamu bodů, nebo jen na mapě?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Ja Som

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S 3
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #20 on: March 25, 2016, 18:19:34 »
Bod tam mám po uložení aj na mape aj vo vaipontovom priečinku.Po vypnutí a znova zapnutí aplikácie bod na mape aj vo vaipontovom priečinku zmizne.Locus nehlási žiadnu chybu..A pritom staré body záujmu ktoré som tam dával minulý rok vo vaipontovom priečinku ostávajú.Môžem nahrať videonahrávku celého postupu a pošlem odkaz keď treba.
« Last Edit: March 25, 2016, 18:23:03 by Ja Som »
 

Offline Ja Som

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S 3
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #21 on: March 26, 2016, 07:13:53 »
No neviem čo sa stalo ale dnes som zapol telefón a mapová aplikácia Locus Pro mi pracuje ako má.
Bod po uložení a vypnutí a zapnutí aplikácie ostáva uložený.Som veľmi rád že táto výborná appka znova funguje ako má  :)
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12471
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #22 on: March 26, 2016, 09:09:38 »
To jsem docela rád že se to takto vyřešilo. Přiznám se, že jsem vůbec netušil co s tím a  nic jiného než restart telefonu (zázračný to lék), bych stejně nedoporučil. Tak perfekt.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #23 on: March 27, 2016, 13:43:11 »
Zdravím, přestože error 11303 není nic moc hláška, znamená to nicméně problém s komunikací přes internet, tam toho asi moc nesvedu. Opravdu doporučuju zkontrolovat připojen k netu.

Zas stejný problém, tzn. 11303. Telefon u okna, internet funkční (přes Chrome test rychlosti připojení-plně funkční), GPS taky a Live tracking vyhodí tuhle chybu. Internet jsem kontroloval, zkoušel jsem přehazovat síť na 2G, 3G a pořád stejná chyba. Zkoušel jsem to přes půl hodiny a nic, potom jsem šel na trénink.  Vedle telefonu položený druhý, starý mobil, s stejným operátorem, 2G data, v mobilu nainstalovaný Locus Free a funkční Live tracking.
Locus Pro
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12471
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #24 on: March 27, 2016, 13:52:34 »
Zkus kdyžtak prosím jestli se ti podaří vlézt do Locus Storu nebo to vyhodí též stejnou chybu. Díky. Jinak pak lze jedině vytvořit log, kde by mohlo být o chybě trošku více. Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #25 on: March 27, 2016, 22:00:40 »
Zkusím to.
Locus Pro
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #26 on: March 27, 2016, 23:40:02 »
Pred chvíľou som skúšal ten livetrack a keď off data tak to vyhodí popisovanú chybovú hlášku.
Ináč to u mňa funguje OK.

Otázka :-)
Kde by sa mala zobraziť tá sprava pre ostatných? Som to hľadaj na druhom zariadení a nikde to pri mojej ikone ani v detaile bodu neviem nájsť. Kde by to malo byť v prípade že to funguje?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12471
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #27 on: March 28, 2016, 06:11:52 »
No když klikneš na ikonu kohokoliv kdo zprávu má nastavenou, v tom detailu hned pod náhledem mapičky a souřadnicemi by měla být vidět. Pokud jí v jednom okamžiku nastavíš na jednom zařízení, hned se ale neobjeví na druhém. Nejdříve je třeba aby se informace z jednoho zařízení odeslala a pak na druhém zase přijala. A jak často se to děje je v kompetenci toho "obnovovacího intervalu".
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #28 on: March 28, 2016, 17:46:28 »
Takže zkoušel jsem to a pořád mi při spuštění Live tracking vyhazuje tu hlášku, viz výše, a LT je nefunkční. Do Locus obchodu se taky nedostanu. Zajímavé je to, že ve chvíli, kdy mi LT nefunguje, tak jsem připojený na netu a píšu tuhle zprávu. Dále se přes Locus připojím k GPSies, ale LT nefunguje.
Když se připojím na WiFi, tak LT funguje.
A počasí v Locusu taky funguje/stahuje data.
« Last Edit: March 28, 2016, 17:51:22 by Dan Seliga »
Locus Pro
 

Offline Ja Som

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S 3
Re: Nove funkce v Locusu
« Reply #29 on: March 28, 2016, 20:44:00 »
No predčasne som sa tešil.Ukladanie bodov záujmu ostáva uložené po vypnutí a znova zapnutí len niekedy ale väčšinou nefunguje.Nechcel som vypisovať a nechať to tak kým nepríde ďalšia aktualizácia.Nová aktualizácia 3.16.1 prišla chviľku to išlo ako má a dnes znova zadám bod záujmu uložím ho bod je na mape aj vo vaipontovom priečinku ale stačí že aplikáciu vypnem a znova zapnem a bod tam už nie je.Staré body čo som zadával minulý rok pritom vo vaipontovom priečinku ostávajú ako majú.