Author Topic: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...  (Read 2255 times)

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« on: December 18, 2015, 18:49:55 »
Jsem trochu, vlastně dost smutný z toho, že ani po nové "vánoční" aktualizací se nezobrazují Ikonky z naimportovaných skupin bodů z Poi.cz do vnitřní databáze, tak jak jsem na to upozorňoval, když se "položky" nedávno objevily v Locusu poprvé.
Když vybranou položku, tedy skupinu poi naimportuji do databáze a přiřadím jí nějakou typickou ikonku, tak v databázi tu ikonku mám sice viditelně přiřazenu, ale po přepnutí se do mapy už jsou z nich pouze černé doslova mikrotečky, jen stěží okem postřehnutelně.
Pánové programátoři, zkuste tohle nějak napravit....díky předem.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12336
  • Thanked: 714 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #1 on: December 18, 2015, 20:47:09 »
Zdravím,

jsem si skoro 100% jist že chyba není v Locusu ale spíše v datech. Pokud mám zjisti kde je chyba, potřebuji přesný popis co udělat abych ten samý problém nasimulovat u sebe na telefonu. Tedy ideálně i nasdílet data která se nezobrazují korektně.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #2 on: January 02, 2016, 00:52:25 »
...po zakoupení Pro verze problém vyřešen, všechny ikony se zobrazují správně....
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12336
  • Thanked: 714 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #3 on: January 02, 2016, 01:39:34 »
záhada tedy pokračuje ... (obě verze fungují v tomto ohledu naprosto totožně)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #4 on: February 06, 2016, 22:47:05 »
...zdravím, myslel jsem, že to je již vyřešeno, ale nyní při dalším pokusu opět ten samý problém. Doplním nejprve o další poznatek, jak jednotlivému poi nakonec obklikou ikonku dostat.
Jak jsem psal již dříve, v otevřené dtb se sice u každého pointu řádně zobrazují ikony, které jsem předtím po importu  přiřadil hromadně (zaznačení všech a pak "Změnit ikony"), tak ale na mapě se pak každý point zobrazí již pouze jako minitečka.
Nyní jsem tedy nově zjistil, že ikony se trvale mohou zobrazit, ale jen pokud se pak - tedy po tom hromadném přiřazení každý bod nejprve otevře v jeho Detailu, tam pak Editovat a znovu...ručně přiřadit vlastně tutéž ikonu.
Což bych bez protestu klidně vykonal u dtb v jednotkách ks, ale už ne třeba set, či tisíců pointů.
Nutno ještě zmínit, že v tom Detailu se již místo ikony zobrazuje jenom tečka, jako pak v mapě.
Předvolená Ikonka zde zůstává vidět jen u názvu té dané skupiny.
No působí to dost tristně, když o klik dříve, v dtb tu ikonu u všech vidím a následně ji musím opětovně přepisovat stejnou ikonou, aby tam pak už opravdu natrvalo zůstala....
Problém je tedy asi někde kolem toho hromadném zápisu ikonek, příkazem "Změnit ikony", který asi není až tak zcela korektně proveden, aby se pak vše zobrazovalo natrvalo správně.....
Zkousil jsem vše i opakovaně, i s jinými Poi.cz a ikonami, ale stále stejný výsledek...
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12336
  • Thanked: 714 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #5 on: February 07, 2016, 07:07:49 »
Agilko prosim o popsani krok po kroku. Tento soubor (prilozit), touto funkci importovat s timto nastavenim, pak toto otevrit, sem kliknout, atd. Diky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #6 on: February 07, 2016, 09:34:22 »
Problém s nezobrazováním ikon u waypointů z poi.cz jsem měl před časem při zobrazení v mapItems. Nakonec se zjistilo že je to z důvodu že gpx odtam obsahují sym atribut pro navigace Garmin s odkazem na v Androidu neexistující ikonu, která z nějakého důvodu měla přednost před přiloženou ikonou v adresáři, v hierarchii xml gpx/wpt/sym.
Údajně to mělo být už V Locusu nějak ošetřeno ale možná jen u mapItems. Jestli se naimportují do db všechny atributy z GPX může mít pořád přednost ten odkaz na Garmin ikonu. Já si gpx pro zichr pokaždé před zkopírováním do telefonu proženu filtrem a ten atribut vymažu a ikony se zobrazují regulérně za všech okolností. Jestli je to jak píšu po importu přiložené ukázky by se měly zobrazit vlastní ikony ve všech verzích Locusu.
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #7 on: February 07, 2016, 10:37:30 »
....po nesčetných a mnohahodinových pokusech obratem doplňuji o nové poznatky a možná je to i řešení celého problémů. Problém zřejmě způsobují pouze některé konkrétní Ikonky a to zřejmě pouze ze sady Garmin s kteroužto jsem tentokrát výhradně pracoval.  Vybral jsem si jako nejlepší pro CZ_Lyžařské areály ikonku Garmin/nahoře Outdoor/LYŽAŘ.
Prosím zkuste tutu ikonu přiřadit jakékoliv naimportované skupině Poi, která je v Locusu v: Položky/Poi.cz
Vytvoříte si buďto předem nebo v pak v rámci importu složku, vyberte jí ikonu Lyžaře. Po importu ji otevřete, všechny body většinou automaticky dostanou přidělenu ikonu co má již ona složka. Je-li to tak, ještě není vybráno, nyní ještě zbývá jakýkoliv z těchto bodů ověřit jeho zobrazením v mapě. V případě ikony Lyžaře ale poté nejspíše uvidíte jen tečku. Je tedy třeba nechat položky hromadně přepsat jakoukoliv jinou ikonou, která tímto syndromem netrpí...
Jinak našel jsem tam letmo ještě další nejméně 2 takto postižené, zkuste třeba i ten pěkný fotoaparát....
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: NEZOBRAZUJÍ se Ikonky u položek z POI.cz ...
« Reply #8 on: February 12, 2016, 14:24:21 »
...s povděkem kvituji, že po aktualizací 3.15.3. problémy s nezobrazováním některých Garmin ikon definitivně zmizel, taktéž zdá se i podobný problém s podklady Smartmaps....autorovi za to veliké dííky.