Author Topic: Preddefinované nastavenia  (Read 5150 times)

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 383
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #15 on: November 25, 2015, 07:19:49 »
Super nápad, taky to tak udělám. To restartování je sice blbé, ale dá se to přežít. V podstatě by bylo dobré kdyby šlo spustit Locus přes ten záložní soubor, který by se rovnou načetl. Manion by ani nemusel žádné uživatelské profily řešit.

Na Tebe Poutníku bych ale měl pár dotazů ohledně Brouteru, jestli jsem se nespletl, měl bys přes něj být znalec. Nevadilo by Ti kdybych napsal e-mail? Případně tady mohu založit nové vlákno.
 

Offline poutnikl

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 649
  • Thanked: 68 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Xiaomi MI A2 (6G/128G) / A10 / LM3 Pro + LM4 alpha
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #16 on: November 27, 2015, 09:12:06 »

Ad spouštění, to je víceméně co jsem navrhoval v linku na Helpdesk.
Ad Brouter, lépe tady, než email, nejlíp extra vlákno, ať to může být k užitku více lidem.

P.S. Koukám, taky Xperia M. Výborný mobil svého času, tedy až na tu GPS a 4 GB interni flash.

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 383
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #17 on: November 30, 2015, 07:25:59 »
Ano, GPS Mka je problematická. Sice přesná, ale občas naprosto bez důvodu vypadává a nedokáže znovu najít satelity. Už jsem na to našel "berličku". Stačí v Locusu vypnout GPS přijímač a pak mobil hned za sebou přepnout do módu Letadlo a zpět. GPSka pak hned naskočí. Uvažoval jsem tento proces i zautomatizovat detekcí Taskeru, ale bez ROOTu by to asi nešlo.
 Ohledně Brotheru tedy založím nové vlákno, šlo mi v podstatě jen o to, zda existuje v češtině nějaký jednoduchý manuál jak si pomocí úpravy kodu profilu vytvořit navigaci dle vlastních představ. Zatím jsem totiž nenašel ani jeden profil, který by mi vyhovoval na nordic walking.
 

Offline poutnikl

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 649
  • Thanked: 68 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Xiaomi MI A2 (6G/128G) / A10 / LM3 Pro + LM4 alpha
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #18 on: November 30, 2015, 08:30:45 »
Pro Brouter jsem založil vlákno na volnou diskuzi, a odpověděl jsem tam.
http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=4883.new#new

Já jsem si navykl vypínat zapínat GPS ve widgetu na home screen, protože třeba OSMAnd samostatné ovládaná GPX nema. Někdy to nepomohlo, tak restart.

Zajímavé, říkáš, že Letadlo pomáhá....   Protože GPS pracuje i v modu letadlo. Nepoužívá aktivní komunikaci, když nepočítam aGPS, takže se jej Letadlo přímo netýká. No ale všechno souvisí se vším....

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 383
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #19 on: November 30, 2015, 10:00:22 »
Já když jezdím na kole, používám Locus jen v módu Letadlo. V tomto nastavení se totiž výpadky GPS takřka neprojevují a navíc mě nikdo neotravuje telefonováním :-) U turistiky mi telefonování nevadí a tak Letadlo primárně nepoužívám. Při výpadku ale opravdu stačí ten jednoduchý postup: Vypnout GPS - to je nutné; tlačítkem telefonu delší stisk a přepnout na Letadlo, znovu stisk a přepnout zpět. Pak znovu zapnout GPS. Funguje to naprosto spolehlivě a není třeba nic restartovat, záznam v Locusu běží normálně dál, dokonce i přehrávač hudby hraje bez přerušení. To přepnutí na Letadlo zřejmě přeruší nějaký proces, který brání nalezení družic. Nevím jestli sis toho všiml, ale když se ta GPSka nemůže chytit, stále vidí jen jeden satelit. To je tak pokaždé a jednoduché vypínání GPSky nepomáhá.
 

Offline poutnikl

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 649
  • Thanked: 68 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Xiaomi MI A2 (6G/128G) / A10 / LM3 Pro + LM4 alpha
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #20 on: November 30, 2015, 14:09:21 »
Já když jezdím na kole, používám Locus jen v módu Letadlo. V tomto nastavení se totiž výpadky GPS takřka neprojevují a navíc mě nikdo neotravuje telefonováním :-) U turistiky mi telefonování nevadí a tak Letadlo primárně nepoužívám. Při výpadku ale opravdu stačí ten jednoduchý postup: Vypnout GPS - to je nutné; tlačítkem telefonu delší stisk a přepnout na Letadlo, znovu stisk a přepnout zpět. Pak znovu zapnout GPS. Funguje to naprosto spolehlivě a není třeba nic restartovat, záznam v Locusu běží normálně dál, dokonce i přehrávač hudby hraje bez přerušení. To přepnutí na Letadlo zřejmě přeruší nějaký proces, který brání nalezení družic. Nevím jestli sis toho všiml, ale když se ta GPSka nemůže chytit, stále vidí jen jeden satelit. To je tak pokaždé a jednoduché vypínání GPSky nepomáhá.

Tak to tedy vliv Letadla na stabilitu GPs musim vyzkoušet. Ale moje zkušenost s tím, co GPS ukazuje, když trucuje, se různí. Někdy nevidí žádný, někdy jen několik, někdy všechny , ale neni na ně zaměřená. a někdy dokjoce tvrdí, že je zaměřená na 8/16, ale pozice žádná.

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 383
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: Preddefinované nastavenia
« Reply #21 on: November 30, 2015, 16:31:02 »
No ona mi ta GPSka ve výpisu taky ukazuje, že vidí třeba 8/16, ale připadá mi, že to je jen poslední záznam před tím než začala stávkovat. Když ji vypnu a zapnu, tak na těch sloupcích v Locusu vidím vždy jen jeden. Pokud ale mezi vypnutím a zapnutím přepnu na Letadlo, chytne se během pár vteřin vždy. Už to tak používám více než rok. Abych ještě doplnil mé nastavení, pomocí GPS Status jednou za pár dnů stáhnu nová A-GPS data. GPSka se pak velmi rychle chytne.