- Pokud zaškrtnete (v systému) Použít satelity GPS, mohou aplikace (mapy, navigace,…) pustit GPS modul a číst Vaši polohu. Zaškrtnutí ALE neznamená, že se GPS hned pustí, jen že si ji aplikace mohou zapnout.
- A to zdali opravdu GPS běží (vyhledává satelity) je indikováno na horní oznamovací liště (symbol kruh s křížem) - pokud tam je, GPS běží. Pokud bliká, modul běží, ale nemá ještě zaměřenu přesnou polohu.
Tohle jsem nevěděl, žil jsem v domění, že je-li povoleno GPS tak automaticky "běží-hledá" a spotřebová energii.
V Locusu jsem to zkoušel - a opravdu je-li povoleno GPS v systému, tak stav GPS Locus řídit umí.
Omlouvám se za zbytečný "poplach".
Mělo by to být tak jak jsem nastudoval kdesi na internetu - viz citace.
Systémová indikace GPS by měla být pouhou indikací "povolení používat GPS aplikacím". Jinak řečeno "neindikuje vyhledávání satelitů".
Z výše popsaného by mělo vyplývat, že pouhým "systémovým povolením GPS" by nemělo docházet ke zbytečné spotřebě el. energie.
Takže vnitřně Locus zapíná a vypíná v podstatě
jen svoji komonikaci se satelity -
ale tato komunikace probíhá pouze za předpokladu, že je "povoleno použití GPS" v systému.
Všade jsem použil podmiňovací spůsob, jelikož sám jsem se ještě nestihl přesvědčit o faktu, že výdrž baterie je stejná
"s" i
"bez" systémového povolení GPS (za předpokladu nepoužívání GPS žádnou aplikací). Lidově řečeno zdali i samotné povolení žere nebo neřere energii

.
Možná to zkusím vyzkoušet přes víkend.