Author Topic: Přidání SmartMaps do nabídky map  (Read 4797 times)

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Přidání SmartMaps do nabídky map
« on: May 26, 2015, 21:57:52 »
Provedl jsem na svém tabletu downgrade Androidu v. 5.1 -> na v.4.4 a při té příležitosti jsem jej i rootnul.
Pak jsem nainstaloval SmartMaps, zaregistroval je a stáhnul si zaplacené mapy. Pak jsem ověřil běh Smartmaps.
Pak jsem je chtěl použít i v Locusu (už jsem je tam měl před upgradem Androidu na v.5).
Trochu mě znejistilo, že se mi kromě záložek ONLINE, OFFLINE, WMS nezobrazila taky záložka OSOBNI, kde jsem měl před šachy s Androidem, SmartMaps mapy.  :(
Pak jsem pomocí plus tlačítka přidal na záložce OFLLINE složku /storage/sdcard0/Android/data/menion.android.smartmaps/files
kde jsem SmartMaps objevil. Ve své splašenosti jsem toto provedl 2x, takže výsledek je teď takovýto:



Dodatečně jsem si uvědomil, že po tom downgrade Androidu jsem neprovedl zamčení bootloaderu => není toto příčina toho, že složka se SmartMpas není někde 'v kořenové složce', resp. že je pak Locus nenašel?
Ty Smartmaps se mi v Locusu zobrazují (zkoušel jsem to jen letmo).
Mám něco napravovat? Zamknout ten bootloader? Reinstalovat Smartmaps?
Trochu je mi taky divné to, že se mi v mapách nezobrazuje záložka VECTOR, ale OFFLINE. 
Ty ostatní mapy ze screenshotu jsou vektorové, které jsem prostě překopíroval ze zálohy do složky mapsVector.
V tabletu nemám slot na SD kartu.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #1 on: May 26, 2015, 22:12:34 »
Zdravím roze,

1. vector a personal jsou nyní sjednocené v jedné záložce "offline"
2. mapy Smartmaps ručně nepřidávat! Buď je Locus najde sám, nebo nebudou fungovat
3. bootloader a podobné šílenosti by neměli mít na funkčnost SmartMap vliv.

Pokud fungují, tak není co řešit. Jen bych odebral ručně přidaný adresář, je tam zbytečně.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #2 on: May 26, 2015, 22:27:48 »
bootloader a podobné šílenosti by neměli mít na funkčnost SmartMap vliv.
zkusím se zítra poptat ještě na podpoře Smartmaps
Pokud fungují, tak není co řešit. Jen bych odebral ručně přidaný adresář, je tam zbytečně.
Složka MAPS na záložce OFFLINE nejde přímo odstranit, pouze rozkliknout a pak bych musel mazat jednotlivé mapy - jinak se mi vpravo nenabízí ty 3 svislé tečky.  :(
Takže asi s tímto stavem vydržím asi až do další reinstalace Androidu  ;)
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #3 on: May 27, 2015, 07:04:09 »
Teď přesně nevím co je za problém? Že vidíš dvě složky SmartMaps? Nemyslel jsem mazat mapy v dané složce, tím by se opravdu smazali konkrétní soubory. Šlo mi o zrušení přidaného adresáře které jsi musel udělat tím tlačítkem "+" a "Přidat lokální adresář" nebo jak se to jmenuje : http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_personal#adding_offline_maps
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #4 on: May 27, 2015, 09:34:46 »
Sorry za zmatení  :)
Odstraňování map na seznamu OFFLINE map jsem dosud nedělal. Teď jsem si to cvičně zkusil...a skutečně to maže přímo fyzicky soubor s mapou  :-\ Teď mám snahu mít ten seznam OFFLINE map kompaktnější, ale není to fatální.

Otázka tedy zní - jak se zbavím toho duplicitního výskytu složky MAPS na záložce OFFLINE v Locusu - viz screenshoot výše,
bez toho, aby to fyzicky mazalo soubory s mapami?

Duplicitního výskytu jsem docílil tak, že jsem (zbytečně) 2x opakoval akci tlačítko "+" a "Přidat lokální adresář". tačilo to udělat jednou  :(

Na podpoře Smartmaps mi řekli, že umístění /storage/sdcard0/Android/data/menion.android.smartmaps/files je pro mou verzi Androidu (4.4) OK. Já si to možná popletl s telefonem, kde mám Smartmaps na SD kartě a tam vidím její složku přímo v root složce karty.

 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #5 on: May 27, 2015, 10:32:23 »
roze prosím : http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_personal#adding_offline_maps

Tam kde jsi přidal "2x opakoval akci tlačítko "+" a "Přidat lokální adresář"" - tak tam je zase odeber (ty lokální adresáře). Nemají tam být ani jednou, Locus si Smartmapy musí najít sám. Jestli ne, je to chyba. Musím tohle přidávání Smartmaps tímto způsobem zakázat, nejsi první a akorát to mate.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #6 on: May 27, 2015, 13:45:33 »
OK, návod na přidávání map je mi jasný.
Ale s tím odebíráním jsem asi natvrdlý :-(... píšeš...  odeber (ty lokální adresáře)
mně to ale dovolí pouze rozkliknout složku MAPS, zobrazí se mi seznam map, které mohu postupně odebírat přes tlačítko na pravém okraji řádku s mapou. Mám ale obavu, že mi to fyzicky smaže soubory s mapami, ne?
A pokud mi Locus sám Smartmaps nedetekuje (to jsem si ověřil včera opakovaně), tak co pak?

Doplňuji, že mám Android 4.4.4 a Smartmaps 2.3.9.
Samotné Smartmaps mi fungují.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #7 on: May 27, 2015, 13:59:40 »
Nejsem moc přesný a nechtělo se mi dělat screenshoty, pardón.

Koukni prosím sem http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_external , tím jsi přidával externí adresáře se Smartmaps mapami, že? Tak opět klikni na toto tlačítko a měl by jsi vidět seznam ručně přidaných adresářů. Tam by jsi měl mít 2x Smartmaps, tak je odeber.

Kdyžtak napiš "nejde" a já udělám screenshoty :).
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #8 on: May 27, 2015, 14:15:17 »
Aha, tak tlačítkem 'Add local maps' se mapy i odebírají - to mě nenapadlo ;D...já už měl po včerejšku trochu strach na něco šahat.
Duplicity v seznamu map mám odstraněné.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #9 on: May 27, 2015, 15:39:19 »
Perfekt, to rád slyším! Takže aktuáně vše v pořádku nebo jsem ještě minul a nepomohl vyřešit nějaký problém?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #10 on: May 27, 2015, 16:29:35 »
Ano, vše je OK a...
co to je za otázku... nepamatuji se na problém, který bys nevysvětlil/nevyřešil  :D
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12510
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Přidání SmartMaps do nabídky map
« Reply #11 on: May 28, 2015, 06:50:05 »
Občas se stane, že mi něco uteče. A tady jsem si nebyl od začátku zcela jist, co je vlastně ten hlavní problém :).

Nicméně jsem rád že vyřešeno, takže ať slouží!
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download