Author Topic: [APP] - version 3.1/2.X+ (updated 4.7.2014)  (Read 72941 times)

Offline leschek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #45 on: July 10, 2014, 19:20:15 »
@leschek: hmm, this is not a problem in Locus. Try to clear cache of Google Play app and restart your device. This should help.
Thank you for the help. It's OK now.
 

Offline michaelbechtold

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 631
  • Thanked: 48 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #46 on: July 10, 2014, 19:57:20 »
Even my old HTC Desire running Froyo can now run Locus again. Incl. vector maps of Germany. Well done.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11793
  • Thanked: 417 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #47 on: July 10, 2014, 20:11:51 »
uff 2.2 device and works - it's big victory :)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline CaptKaos2

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 92
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #48 on: July 18, 2014, 11:46:12 »
Over the last few days I have noticed a problem in the new version. In the Geocaching settings I use Pre-fill field notes. The format is:-
 (#{c}                                              TFTC[:)])
I just start writing in the middle and save it. When I upload to GC.com I then refine it. But in the last 2  occasions I have been out, when the Field Note is uploaded the last 2 characters are missing, so the end of the field note is:- ( TFTC[: ) so I have to add the rest during the edit.

This is the first time it has happened.

KC
 
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11793
  • Thanked: 417 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #49 on: July 18, 2014, 12:11:42 »
Hi,

interesting. I received around three emails with same (similar) issue last days. Interesting is, that version is out for a lot longer now. I also did not do any changes around this. Hmm.

Anyway system around field notes will be completely new in next Locus version, so may it will fix also this. I'm just waiting on one guy to finish his work and then you will see in new testing version (probably in wednesday next week)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline CaptKaos2

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 92
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #50 on: July 18, 2014, 15:42:50 »
Menion, Thanks for the reply.
Out of curiosity I made 2 dummy finds with the original settings , then added 3 period marks ( TFTC[:)]... )  to the end of the pre-fill format, and added 2 more dummy finds. As you can see in the attached gcFieldNotes.txt file the ] is missing from the first 2, but nothing is missing from the last 2. On uploading to GC.com the ) is also removed from the first 2 but nothing is removed from the last 2.     

I don't know if this helps.

KC

Edit :- reduced it to just 1 (.) and that solves my problem for now
« Last Edit: July 18, 2014, 15:46:13 by CaptKaos2 »
 

Online balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2676
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #51 on: July 25, 2014, 19:36:00 »
Hello menion
thanks for new testversion V 3.1.3.6 :D
Locus stop at different actions.
1. menue/settings/misc/clear temp. data > locus stop and after i click "ok" locus start himself and open menue window.
2. open GC-Tools > "Log trackables" or "load PQ´s"  > locus stop, after i click "ok" nothing more happens.
3. i open a geocache/Main Menue/GC Offlinizer/check "use Live API"/Download Offlinizer work well, but on next click on "GC-Tool button" locus also stop.
I think it depend on "LiveAPI" ???

btw: where can i find "load PQ´s" in official PRO? The "Live API button" has gone :-[
Locus PRO 3.47.2
 

Offline KaHeMu

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 245
    • View Profile
    • Kurs 335 Grad
  • Device: Samsung Tab 10.1, Huawei Y625
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #52 on: July 25, 2014, 20:11:09 »
In 3.1.3 you find button "Live API" at "main menu - more - Geocaching", the very old place. ;D

On Samsung Tab 10.1 Locus free crashes during startup.

Greetings
KaHeMu
Zufall ist, wenn das Schicksal eine Maske aufsetzt, um nicht erkannt zu werden.  (Wepper)
 

Offline jurek77

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
  • Device: Motorola XT320 Defy mini, Nexus 7 2013
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #53 on: July 25, 2014, 20:39:06 »
On Nexus 7 2013 wifi Locus  3.1.3.6 crashes during startup too.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
« Last Edit: July 25, 2014, 20:41:17 by jurek77 »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11793
  • Thanked: 417 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #54 on: July 25, 2014, 22:02:37 »
Thanks guys,  it's all related to new field notes system...  Sorry!  Tomorrow better version ;)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline szebenyib

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 176
  • Xperia P
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #55 on: July 26, 2014, 09:29:11 »
The new beta crashes when I select a vector map (works OK in pro). The crash log has been sent.
 

Offline tramp20

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 574
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #56 on: July 26, 2014, 11:57:30 »
The new beta crashes when I select a vector map (works OK in pro). The crash log has been sent.

Yes, here too (3.1.3.7)
Sony Xperia Z1c   Android 10
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3548
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #57 on: July 26, 2014, 12:28:33 »
phuu
menion, a little bit in hustle? hehe  ;) ;D

3.1.3.8 works now...

Offline Stargaterunner

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S8+
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #58 on: July 26, 2014, 12:55:34 »
Now its not possible to upload field notes...must we wait for the fieldnotes tool app?
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3548
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 3.1.X+ (updated 4.7.2014)
« Reply #59 on: July 26, 2014, 12:56:53 »
Now its not possible to upload field notes...must we wait for the fieldnotes tool app?

Quote
News after start as usually, but just one important information for geocaching:
- locus do not generate fieldNotes.txt file now. It will require new add-on Field Notes that will be available within few days