Author Topic: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras  (Read 2750 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« on: July 01, 2014, 21:39:13 »
Zdravím, chci se zeptat, jestli jde nějak získat výškový profil naimporotvané trasy ve formátu GPS (např. z webu mapy.cz). Myslel jsem, že k tomu slouží v Locusu funkce "vyplnit výšky", ale buď něco dělám špatně, anebo ta funkce dělá něco úplně jiného. Kdykoli ji zkusím použít - a je jedno v jakém režimu - nestane se vůbec nic. Aspoň nic viditelného.
Díky.
« Last Edit: July 01, 2014, 21:43:50 by wlashack »
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #1 on: July 02, 2014, 06:13:05 »
Ahoj co myslíš tím formátem GPS? Mapy CZ exportují jen do GPX, KML a ještě jednoho. V exportované trase výšky chybí ale Locus s doplněním problém určitě nemá., odzkoušeno. Jestli vyplňuješ výšky online zkontroluj si jestli je plně funkční net v mobilu a jestli ze srtm, zkontroluj si že nejsou poškozené soubory s výškovými daty (projeď si oblast kde leží trasa)

_____________
Sent from LT22i using Tapatalk

 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #2 on: July 02, 2014, 07:49:22 »
no spíše je otázka co myslíš tím "nic se nestane".

- naimportuješ trasu a při zobrazení jejích informací by ve druhé záložce "graf" nic být nemělo
- provedeš vyplnění výšek
- graf by se ve druhé záložce v detailu trasy měl objevit

Pro trasy doporučuji využít "offline" vyplnění. Je to rychlejší a po prvním stažení dat pro danou oblast je to i offline, hlavně.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #3 on: July 02, 2014, 08:12:48 »
To je divné, dělal jsem to včera přesně jak píšeš a v záložce graf se vůbec nic neobjevovalo, přestože po vyplnění výšek Locus hlásil “proces úspěšný“. Zkusil jsem to teď úplně stejně znovu a funguje to. Tak asi nějaký šotek u mě, tak se omlouvám za planý poplach a děkuju.
 

Offline Lada92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #4 on: July 14, 2014, 00:13:33 »
Dobrý den, mám stejný problém jako ten, co jste tady řešili s tím, že se mi nezobrazuje graf ani u trasy, kterou si vytvořím v Locusu Pro. Po vyplnění výšky u trasy se mi v informacích o trase zobrazí hodnoty maximální, minimální výšky, klesání atd., ale když přejdu na graf, tak se graf nevykreslí a zobrazí se : Pro osu Y(levou), nejsou dostupná data. Mohl by mi prosím vás někdo poradit, kde dělám chybu?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #5 on: July 14, 2014, 07:09:28 »
Zdravím Láďo,

máte poslední verzi Locusu 3.1.3?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lada92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #6 on: July 15, 2014, 11:12:34 »
Děkuji za rychlou reakci. Mám poslední verzi Locusu 3.1.3.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #7 on: July 17, 2014, 09:23:21 »
no pak je ještě otázka jestli máte nastavený správný parametr pro tu levou osu. Podívejte se na nastavení - je to na obrazovce s grafem, hned první tlačítko vlevo dole.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lada92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #8 on: July 17, 2014, 15:04:26 »
Děkuji za radu. Už to funguje. Problém byl v tom, že jsem na obrazovce grafu žádná tlačítka neměl, ty se zobrazovala jen u trasy, které jsem pomoci Locusu nahrál. Zkusil jsem upravit v nastavení grafu u nahrané trasy, aby se v grafu zobrazovala místo rychlosti a nadmořské výšky jen nadmořská výška. Poté jsem přešel na graf u trasy, kterou jsem si v Locusu vytvořil a u které se mi dříve nezobrazoval graf ani tlačítka, jen již zmiňované oznámení o nedostupnosti dat pro osu Y. Najednou se mi graf vykreslil a byli tam i tlačítka pro nastaveni grafu, přibližování atd. Pak jsem ještě zkusil znovu nastavit v grafu u nahrané trasy, aby se mi zobrazovala rychlost i nadmořská výška, přešel na graf u vytvořené trasy a také se mi vykreslil. Takže asi nějaká chyba u mě a ještě jednou děkuji za radu.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #9 on: July 17, 2014, 16:02:26 »
No chyba je určitě v Locusu, tak jako vždy!

Jsem rád že to funguje, nicméně můžete mi prozradit u jaké trasy jste si graf zobrazoval a chyběla tam tlačítka? Jde mi o to, jaký postup zvolit abych se dostal do stejného problému jako vy, a mohl ho tedy opravit. Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Lada92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #10 on: July 17, 2014, 18:06:17 »
Tak jsem to špatně formuloval, u nahrané trasy pomocí Locusu jsou tlačítka i graf v pořádku při jakémkoliv nastavení grafu. U vytvořené trasy v Locusu se dříve v obrazovce grafu nezobrazoval graf ani tlačítka, jen oznámení o nedostatku dat pro osu Y. To se stávalo u kterékoliv trasy, co jsem si vytvořil v okolí Vyškova. Vytvořil jsem si kolem sedmi tras a u každé z nich se mi v obrazovce grafu zobrazilo jen to oznámení bez grafu a tlačítek.
Teď jsem si zkoušel ještě pohrát s nastavením u grafu a zjistil jsem, že problém při určitém nastavení přetrvává.
Když u nahrané trasy Locusem v nastavení grafu zvolím pro levou osu Y nadmořskou výšku nebo stoupání a pro pravou osu Y zvolím jakýkoliv z nabízených parametrů, grafy a tlačítka u vytvořených tras Locusem se zobrazují v pořádku.
Problém nastane, když u nahrané trasy Locusem v nastavení grafu zvolím pro levou osu Y rychlost, a pro pravou osu Y zvolím jakýkoliv z nabízených parametrů. Při tomhle nastavení se mi v obrazovce grafu u vytvořených tras zobrazí pouze oznámení: Pro osu Y(levou), nejsou dostupná data. Tlačítka a graf chybí.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nadmořské výšky u imporotvaných GPS tras
« Reply #11 on: July 17, 2014, 22:26:53 »
Díky moc, pěkná chyba. Bude opraveno v další verzi!
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download