Author Topic: Kopie Locusu ve dvou zařízeních  (Read 3018 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« on: April 17, 2014, 09:22:06 »
Zdravím, používám (s radostí placený) Locus ve svém smartphonu. Teď jsem si pořídil tablet (LG G Pad 8.3 s Androidem 4.4.2) a rád bych měl na něm Locus úplně stejně nastavený a se stejným obsahem. Za ty roky co s ním pracuji je těch nastavení a pluginů a uložených bodů a geokeší a map atd. moc na to, abych to dělal ručně. Dá se to nějak bezbolestně vyřešit?
Tablet mám nový a nepodařilo se mi to, co jsem zamýšlel hned od začátku - překopírovat složku Locus ze smartphonu na tablet. Možná je to tím, že v tabletu mám jen interní 16GB paměť, bez SD karty. Pokud je to tím, nemám problém SD kartu dokoupit. Pokud to jde vyřešit i bez SD karty, bude to pro mě lepší, protože tu paměť mám prakticky prázdnou. Poraďte prosím, celé Velikonoce chci jezdit na kole a poprvé s pořádně velkou mapou v dresu. :)
Díky.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12606
  • Thanked: 839 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #1 on: April 17, 2014, 09:32:34 »
Zdravíčko,

no základem je v podstatě to co píšeš, že se ti nepovedlo. Tedy překopírovat složku Locus do nového tabletu. Jsou adresáře které není třeba a o nic pravděpodobně nepřijdeš jako "mapsOnline" (cache online map), "cache" (dočasné věci)

Nevím teď jak jsi zběhlý v Angličtině ale

máme něco málo zde http://support.locusmap.eu/hc/en-us/articles/200244982-Moving-Locus-to-new-device-SD-Card

a pozor na Android 4.4 a SD kartu: http://support.locusmap.eu/hc/en-us/articles/200270962-Locus-does-not-run-since-update-device-to-Android-4-4-2 , ta ti v případě Locusu bude téměř k ničemu (jedině už stažené rastrové + vektorové mapy)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #2 on: April 18, 2014, 18:17:48 »
Moc díky, vyřešeno. Sice jsem s tím postupem maličko bojoval, ale každá nejasnost se vždycky brzo vyjasnila a už to funguje jak má. Možná by stálo za to se zamyslet (to se mi to radí) nad možností synchronizovat Locus, když má člověk víc než jedno zařízení. Asi nebudu sám, kdo používá třeba tablet i mobil a jednou jde do terénu s jedním, podruhý s jiným, a rád by měl všechno co si cestou nastaví/uloží/vytvoří/... ve všech zařízeních stejně.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12606
  • Thanked: 839 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #3 on: April 18, 2014, 18:44:33 »
synchronizace je jedna ze základních věcí která chybí. Víme to a zkusíme s tím něco udělat hned jak na to bude čas.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #4 on: April 18, 2014, 19:10:05 »
Tak to je super, držím palce. Ještě se zeptám na poslední věc, která mi teď docvakla. Z telefonu jsem zkopíroval celou složku Locus na tablet (včetně těsně před tím udělané kompletní zálohy do souboru). Na tabletu jsem pak provedl obnovení z této zálohy. A má otázka zní: můžu teď tu složku Locus, kterou jsem na tablet nakopíroval, z telefonu smazat? (Mám Android 4.4.2, takže ta nakopírovaná složka se nachází úplně mimo instalaci Locusu).
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12606
  • Thanked: 839 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #5 on: April 18, 2014, 21:33:55 »
no nejsem s jist že si umím představit jak to teď na kartě vypadá. Nicméně ta kompletní záloha zálohuje jen body/trasy a komplet nastavení. Tzn. NE mapy. Pokud tedy nějaké mapy máš, je lepší právě nakopírovat a ponechat komplet celý adresář Locus.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 248
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #6 on: April 27, 2014, 22:56:04 »
Taky bych se rád za nějakou formu synchronizace dvou zařízení s Locusem přimluvil.
Díky předem.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12606
  • Thanked: 839 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #7 on: April 30, 2014, 08:38:57 »
rozumím ... nicméně není to zrovna snadný úkol, takže to ještě chvilku potrvá
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #8 on: October 17, 2015, 08:31:09 »
Zdravím, po roce a půl řeším stejnou situaci - mám nový Smartphone (Android 5), a rád bych jej měl nastaven a vybaven úplně stejně jako na tabletu. Je už nějak vyřešena synchronizace systémově, anebo mám zase "klasicky" kopírovat?
A ještě jedna věc - jak je to s Androidem 5 a SD kartou? Je podporována a můžu dát Locus na ni?

BTW koukám, že ten anglický návod jak na "manuální synchronizaci" už není dostupný.

Díky.
 

Offline Michal

  • Locus team
  • Apprentice of Locus
  • *****
  • Posts: 130
  • Thanked: 12 times
    • View Profile
    • Asamm Software
Re: Kopie Locusu ve dvou zařízeních
« Reply #9 on: October 21, 2015, 16:32:40 »
dobrý den,

ano, řešení je stále obdobné. Zatím nedisponujeme synchronizací dat přes cloud jako Google :) Řešení je popsáno zde: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:move_to_new_device_sd_card.

Co se týče SD karty, nový Android sice poněkud uvolnil politiku zákazu zápisu aplikací na SD kartu, ale stále to ještě není ono (a nejspíš už ani nebude). Lze přesunout pouze adresář zálohování, vektorových map a SRTM (výškových) dat. Více informací zde: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:use_sdcard_on_kitkat#zmeny_v_androidu_50
PR/support & UXW & copy, Locus team, Asamm Software, Prague