Author Topic: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami  (Read 3966 times)

Offline aleshak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Zdravím,

Locus používám teprve chvíli, v terénu jsem ho ještě pořádně nevyzkoušel, ale musím říct, že mě docela nadchl a jsem rád, že tu takový program je :) Napadlo mě mezitím i pár věcí, které bych v něm uvítal, a třeba by ho docenili i další uživatelé. Berte to tedy čistě jako inspiraci  :) Momentálně mě napadají především tyto dvě věci:

1) Chtěl bych si do Locusu nahrávat vlastní offline mapy podle potřeby a pochopitelně importovat všemožné body zájmu. Co mě ale trochu zklamalo, že kategorie POI jsou pouze jednoúrovňové a nemají žádnou vazbu na jednotlivé mapy. Představoval bych si to tak, že buď po načtení určité offline mapy by se načetly i příslušné kategorie, které se k mapě vážou, nebo alespoň (jednodušší, leč méně elegantní řešení) by bylo možné vytvářet kategorie uvnitř kategorií, takže bych si např. mohl vytvořit kategorie Praha, Madrid, Maroko atd. a do každé kategorie pak další podkategorie jako Bankomaty, Hotely atd.. Bylo by to podle mého názoru mnohem přehlednější. Nedovedu si totiž představit situaci, až tam budu mít např. 10 map a 50 různých kategorií  :)

2) Líbí se mi možnost přidávat k POI vlastní ikonky. Chybí mi tu ale možnost, že by se ikonky jednotlivých POI načetly při importu společně s ostatními údaji (tedy, pokud by importovaný soubor odkazy na ikonky obsahoval). V Google Maps mám své vlastní mapy, kam si zapisuji vlastní body zájmu a přiřazuji jim rovnou vlastní ikonky. Při exportu do KML tento soubor rovněž obsahuje odkaz na obrázek ikonky. Jen pro ilustraci:

Code: [Select]
<Style id="style25">
    <IconStyle>
      <Icon>
        <href>http://google-maps-icons.googlecode.com/files/bar.png</href>
      </Icon>
    </IconStyle>
  </Style>
 

Nicméně po importu takového KML souboru do Locusu nemají body zájmu přiřazené žádné ikonky. Ikonky jsem tedy k POI na zkoušku přidal přímo v Locusu a vyexportoval POI s nadějí, že GPX/KML soubor bude obsahovat i odkaz na obrázek, ale neobsahuje. Čili předpokládám, že se tyto vlastní ikonky ukládají někam mimo? Vlastně by úplně stačilo, kdyby byl nějaký tag, kam by se umístil odkaz na ikonku uloženou v adresáři Locusu (něco jako <href>icons/moje-ikonky.zip/ikonka-44.png</href>). A při importu by Locus tento tag rozeznal a rovnou POI přiřadil onen obrázek.

Doufám, že jsem to vše napsal dostatečně srozumitelně  :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11503
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami
« Reply #1 on: March 21, 2011, 06:54:24 »
Zdravím,
  díky za tipy, každý zajímavý nápad se počítá

takže 1) ve vazbě POI bodů na mapy nevidím po pravdě vůbec smysl a i tak mi to přijde velmi málo uživately využitelná funkce. Víceúrovňová databáze pro body je zajímavější ale se současným stavem databáze to možné není. Jsi již asi druhý kdo mě o to žádá a možná na tom něco bude. Bojím se že by se tím celá práce s programem hodně zkomplikovala takže to budu muset časem promyslet.

2) tohle je zajímavější hlavně protože style tag je komplet podporovaný takže KMLko s ikonkami z netu by mělo fungovat!! Pokud tedy nefunguje, zašli na mail a já se na to podívám ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline scinkk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami
« Reply #2 on: March 21, 2011, 10:43:15 »
ono se to cele da resit i prave tim kml souborem
mrkni na toto viewtopic.php?f=15&t=283
je tam pospojovano vice gpx souboru a ke kazdemu prirazena ikonka - to cele se pak da naimportovat do jedne kategorie - takze se to da zapnout cele nebo pres filtr jen body se stejnou ikonkou
ale je pravda ze toto je vytvoreno pomoci PHP skriptu, na druhou stranu by se to dalo udelat jako webova stranka kam bys nasypal gpx soubory a ikonky. ale ty ikonky by museli byt nekde ulozeny takze pokud by slo tahat ikonky z adresare Locusu tak by to bylo lepsi :)
ale kvuli tem ikonkam by asi system podkategorii mel v Locusu smysl :) Takze by se presne toto dalo vytvorit v Locusu aniz by bylo nutne sestavit ten kml soubor :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11503
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami
« Reply #3 on: March 21, 2011, 10:46:50 »
no ale uvědomte si že systém podkategorií by výrazně zkomplikoval veškeré operace které se s body teď provádějí. Všude by musel být ještě nejaký podvýběr jako je tomu ve SmartMaps. Takhle je to celkem krásně jednoduché. Já těch kategorií mám cca 10 a stačí to. Pokud chci více tak si na ten výlet ty body naimportuju ze souboru a pak je zase smažu. Navíc tohle celkem dost urychluje start protože čím méně bodů v appce, tím lépe ... nečekaně :) i když těch mých cca 20k funguje stále dobře
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline scinkk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami
« Reply #4 on: March 21, 2011, 13:40:14 »
rozumim, popravde ja osobne nic takoveho take ani nepotrebuju - a pokdu bych to potreboval tak to budu radsi resit kml souborem protoze nepotrebuju to mit v telefonu a kdyz bych to potreboval tak si to naimportuju :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Vnořené kategorie POI & import POI s vlastními ikonami
« Reply #5 on: May 13, 2011, 17:12:32 »
Quote from: "menion"
Víceúrovňová databáze pro body je zajímavější ale se současným stavem databáze to možné není. Jsi již asi druhý kdo mě o to žádá a možná na tom něco bude. Bojím se že by se tím celá práce s programem hodně zkomplikovala takže to budu muset časem promyslet.

Myslim, ze dvouurovnova db by bohate stacila. Zase bych to nekomplikoval :-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »