Author Topic: náměty  (Read 33347 times)

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: náměty
« Reply #45 on: March 16, 2015, 19:34:28 »
Měl bych dotaz, zda by šlo upravit export trasy s tím, ze by tam byl výběr jaký "Čas stopy" chci exportovat. Konkrétně se jedná o to, že když zaznamenávám trasu, tak u času stopy jsou vždy dvě hodnoty: Čas stopy (vše) a Čas stopy (pohyb). Jde o to, že v rámci tréninku si nahrávám všechny stopy a potom exportuji na Endomondo. Během tréninku si párkrát zastavím (pití, jídlo) a potom mám samozřejmě rozdíl v času stopy "vše" vs. "pohyb". Po exportu a nahrání na Endomondo musím editovat trénink na Čas (pohyb). Po sečtení všech pauziček to dělá rozdíl 10 a více minut.
Jde tedy nějak upravit export tak, aby exportoval čas v pohybu?
Vim, že se dá Locus pauznout (to dělám při delší zastávce), při kratších zastávkách to není ideální (mobil v batohu).
Locus Pro
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #46 on: March 16, 2015, 21:40:24 »
Zdravím. Tady asi nebudu nápomocen. Locus do GPX (ani jiný program pravděpodobně) žádný konkrétní čas neexportuje. Veškeré časy jsou uloženy u jednotlivých bodů na trase a čas který pak Endomonto a jiné servery ukazují jsou napočítané opět z těchto dílčích časů (nejčasteji jen jako čas posledního bodu mínus čas prvního bodu). Takže pokud Endomonto nemá v nastavení možnost aby sám chytře detekoval a vyhodil pauzy, tak Locus díky GPX s tím ale bohužel nic nesvede.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: náměty
« Reply #47 on: March 17, 2015, 08:09:27 »
Díky za odpověď.
Zeptám se na ještě jednu věc. Jak to vypadá s přímým exportem na Google Drive? Vím, že to teď jde přes sdílení v exportu stopy, ale jedná se mi pouze o export na GDrive (kde si trasy zálohuji, jinak mám vše v Locusu).
Díky
Locus Pro
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #48 on: March 17, 2015, 08:41:43 »
Za málo.

Google Drive: http://help.locusmap.eu/search/Google%20Drive , zdá se že ani vysloveně speciální topic na toto téma neexistuje, takže zájem takový evidentně není. Nepočítej s tím tedy v blízké době i vzhledem k tomu že existuje alternativa jak sám píšeš.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: náměty
« Reply #49 on: April 01, 2015, 09:29:36 »
Lze nějak přímo z Locusu nahrát stopu na Strava.com?
Jak jsem tady výše řešil celkový čas stopy a čas pohybu u Endomondo, tak Strava to podporuje, takže jsem přešel kompletně na Stravu. U Endomonda jsi mi kdysi psal, že přímý export Endomondo nepodporuje, resp. nechce povolit, tak by mě zajímalo jak je to s Stravou, jestli tam to lze nebo ne?
Dík
Locus Pro
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #50 on: April 01, 2015, 09:59:41 »
Klikni na trasu > z menu vyber "export" > nahoře vyber cíl, tedy v tomto případě "Strava" a "Exportovat"
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: náměty
« Reply #51 on: April 02, 2015, 07:21:57 »
Zdravím,
Ako hladam tak hladam no nemozem sa dopracovať k funkcii zmeny súradnic aj na webe geocaching.com
Mám na mysli zmenu finalných súradnic napríklad po vypočítani multi alebo mystery keš. V locuse samozrejme túto zmenu mozem urobiť no tá sa nezapíše a nezmení súradnice keš na webe. Ak túto možnosť locus má prosím o navedenie kde to nájdem. Nechce sa mi veriť že to to locus nemá.

V prípade že to nemá myslím že túto funkciu by viacero ludi ocenilo. Používam fakt výborný locus a kvoli tomu musím skočiť do inej aplikácie zmeniť súradnice, vrátiť sa do locusu a dať aktualizovať keš.

Túto zmenu riešim buď priamo na webe alebo častejšie na to používam c:geo kde je aj výber pri zmene či len v aplikácii, alebo aj na webe.

 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #52 on: April 02, 2015, 08:52:22 »
Zdravím,

ehm, nemá.

A dle šesti hlasů který zatím tento nápad má - http://help.locusmap.eu/topic/sync-local-computed-coordinates-to-geocachingcom-profile , mi to nepřijde jako extra žádaná věc. Takže nejšpíše proto to tam zatím není. Druhá otázka je jestli to služba GroundSpeaku vůbec umožňuje.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: náměty
« Reply #53 on: April 02, 2015, 09:40:58 »
Vďaka za reakciu. Dá sa žiť aj bez toho a robiť túto činnosť pri každej jednej multi a mystery dvakrát tu aj tam ručne.
Neviem no v mojom okolí si každý kešer zapisuje a mení súradnice na tie správne. Veď o to ide pri multi, mystery a ďalších nie tradičných keš. Alebo len mňa nebaví to za každým robiť na dva krát? Aj to je možné :-D
Čas ukáže... A možno.... :-)
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #54 on: April 02, 2015, 09:43:57 »
No já spíše nerozumím proč je potřebuješ pak kopírovat zpět. Moc keší osobně ulovených nemám, cca 500, ale nikdy jsem neměl potřebu vypočtené údaje posílat na gc.com.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #55 on: April 02, 2015, 19:44:10 »
Tak zpetne se to muze hodit, treba po nekolika letech se te na finalni souradnice nekdo ze znamych zepta, aby si je zkontroloval. Take bych takovou funkci uvital.
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: náměty
« Reply #56 on: April 02, 2015, 20:18:38 »
Menion: je na to vela vela praktickych dovov....
-presun kes na GC na skutocnu poziciu
-zaloha vypocitanych suradnic
-znova nacitanie kes do locusu s finalnimi suradnicami (samozrejme aj s WP-povodne umiestnenie)
-poriadok na mape GS potrebny pri zakladani novych kes najma v mestach kde to je plne a zalezi na kazdom metri a skutocnom umiestneni kes
-strata dat v locuse, pripadne celeho zariadenia v terene, zahranici, da sa pozriet cez nieco ine na web a zistit kde to ta kes je a kam ist.
-piklad od dvzd nadomnou
A dalo by sa pokracovat.... ;-) S pribudajucimi rokmi, kes, vymenami zariadeni umerne stupa aj pocet dovodov ;-)

P.S. locus ma nechal pekne v stichu minule leto ked som naplanoval 3000 km trasu do zahranicia, stiahol kese, foto hinty, pouzil offinizer ci ako sa vola ta funkcia, vsetko skontroloval ci to tam je a rano na ceste za Madarskou hranicou zistil ze v locuse nemam ani jeden foto hint. Noc v Rumunsku na hotely vsetko znova, kontrola off, on locus 3x vsetko tam tak v klude spat a rano na ceste zistenie ze zas ziadne foto. Do dnes som neprisiel na to preco sa to deje a na tuto funkciu a ulozenie foto v locuse sa uz nespolieham. Po trase som dal zopar DNF kde sa bez foto hintu nedalo najs. Niektore chutovky fakt mrzia a o to viac ked vecer v hotely o 500 km dalej si clovek pozrie kde bola kes. Co uz aj to patri k tejto hre...
(konecne som si vylial dusu)
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #57 on: April 02, 2015, 20:23:40 »
No to je pěkná sbírka důvodů. Pak moc nerozumím proč již není více volajících po takové funkci.

Locus tě nechal ve štychu ... no to mě mrzí. Teď už asi problém nedohledáme. Nicméně žádné hlášení podobného ražení nemám, takže bych to skoro i hodil na SD kartu ..
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: náměty
« Reply #58 on: April 02, 2015, 20:48:14 »
Tu uz sme O.T. no este odpoviem.
Od leta som tu funkciu prestal pouzivat. Skusim nieco GC-offnut a poziem do kedy to vydrzi alebo pri akej cinnosti tie data "zmaze"
Ziadne psie kusy sa v tom case nediali len, trasa, naviguj, navadzaj, hint, detail kes, ofline log, vsetko v ofline mode.
Na SD by som to ani velmi nie... vsetko ine ide OK a neprisiel som ani o kB dat samovolne.
budem referovat v prislusnom vlakne. Mna sameho to mrzi a stve ze sa to stalo a 2x obden to iste. Doma (SK a pristup na net) to ani neriesim lebo fungujem online. No v Transilvanii 2400m/nm kde aj signal GSM bol len len tazko...

Vdaka za reakcie aj za aspon zamyslenie nad tou zmenou finalu ;-)
 

Offline onelook

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 50
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #59 on: April 06, 2015, 15:49:27 »
Zdravím. Locus umí Live Tracking, tedy odesílat pravidelně polohu někam na server. To je super a díky za to.

Takto získaná data není problém zobrazovat třeba na webu. Ale otázka je, jak takto získaná data zase prezentovat v Locusu. Tedy rád bych měl k dispozici opačnou funkci, kdy by si Locus z internetu (klasický HTTP dotaz z nastavitelné URL) tahal ve zvolených intervalech např. nějaké GPX a zobrazoval na mapě. Nebo třeba po rozsvícení displeje, na stisk tlačítka apod., aby to trochu šetřilo baterii. Prostě když se chci podívat na takto zaznamenaná data (jiných osob), která jsou uložená na serveru, aby to bylo snadno možné.

Prostě takový jednoduchý a zároveň univerzální systém pro sledování polohy. Univerzálnost by spočívala v tom, že dané GPX (nebo tak něco) by generoval server a mohl by to dělat z libovolných zdrojů, libovolným způsobem, ... Implementačně by to myslím nemuselo být složité. Co si o tom myslíš?

Nebo to lze nějak udělat již nyní?